anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ZTE Router F6600R Orange

JohnSnoww
Junior entuziast

Buna seara,

Mi am schimbat router ul pe care il aveam de la Orange cu unu tot de la Orange si anume un ZTE F6600R de putin timp pentru a putea face o retea mesh in casa ( fiind pe etaj ) si intampin o problema care practic ma scoate din toate mintile.

La fiecare pana de curent toate Ip urile care sunt conectate la router se modifica. Ideea este ca folosesc un home assistant iar pentru cateva device uri trebuie sa ma conectez cu Ip ul. Chiar si pe Synology camerele se conecteaza prin Ip uri.

Inainte aveam un Huawei de la Orange si la pene de curent ip urile ramaneau la fel.

Exista o setare/activare/oprire in asa fel incat sa nu se mai modifice ?

1 Soluţie acceptată‚

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Incearca Local Network > LAN > DHCP Binding.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

12 Răspunsuri 12

Vio73
#StarMember

Salutare!

Poți cere ajutorul specializat de la Serviciul clienți p, prin una dintre metodele de contact disponibile aici:

https://www.orange.ro/contact/

Eu am camere, dar sunt conectate direct la routerul ( ont)  ZTE 6605 și nu am întâmpinat această problemă.

Succes!

JohnSnoww
Junior entuziast

Salutare si buna dimineata,

Toate device urile sunt conectate la router doar ca acele camere se conecteaza la Synology si Ha prin ip ul dat de router ( prin aplicatie nu am camerelor nu am probleme ) , de altfel, televizoarele etc. 

FLo1
#StarMember

Salut @JohnSnoww. Se poate remedia ceea ce dorești prin utilizarea unor ”IP-uri fixe” pe device-urile menționate, și pe care le poți defini (rezerva) pe router pentru a nu fi alocate altor echipamente/device-uri din rețea. Detalii despre IP fix regăsești aici: https://www.orange.ro/help/ce-nseamn-opiunea-ip-fix-i-la-ce-mi-folosete-10148

Doar o observație: înțeleg că ar fi necesar un IP fix pentru rețeaua internă, nu la IP-ul alocat de Orange router-ului tău, pentru care este altă abordare. Te așteptăm să ne relatezi detalii dacă sunt necesare alte specificații. Numai bine.

JohnSnoww
Junior entuziast

Salutare si buna dimineata,

Da, am nevoie in reteua interna nu ip ul alocat de catre Orange.

Un exemplu are fi 192.168.1.12 la o camera , dupa o pana de cirent aceeasi camera s a modificat 192.168.1.16.

La Tv 192.168.1.27 s a transformat in .73  parca.

Ideea este ca inainte ramaneau fixe, cel putin la Huawei era fix chiar daca era pana de curent sau  scoteam din priza din greseala.

In aplicatia lor dedicata, TV sau Camere si ce mai am nu ma deranjeaza ca isi aloca alt ip. Problema este atunci cand te conectezi la device uri prin Ip. 

Cum menționam, ai posibilitatea alocării unui IP manual pe fiecare device, sau din contră, din router ar trebui să poți să impui un anumit IP să fie alocat doar unui anume MAC. Acum depinde cum preferi, dar pentru început, alocă un IP fix deviceurilor conectate, iar dacă apar conflicte (routerul alocă același IP la cel puțin 2 echipamente) atunci se poate ”impune” regula de alocare a IP-ului după adresa MAC. Deci nu e dificil și se face intern (din softul echipamentelor/routerului).

JohnSnoww
Junior entuziast

As aloca direct un ip fix la device urile la care am nevoie doar ca nu am idee , unde trebuie sa fac asta in softul router-ului. Un pic de ajutor m-ar ajuta.

Gabubu
Junior entuziast

Salut,

Pentru setarea unui IP local fix din setarile router-ului o poti face din interfata sa (https://192.168.1.1) cu username si password specificat pe router, apoi la Local Network, urmat de LAN, apoi DHCP Binding.

Sau, daca reusesti, o poti face din setarile camerei de supraveghere, setand adresa IP, subnet mask-ul si gateway ip.

Sper ca ti-am fost de ajutor! Spor! 🙂

JohnSnoww
Junior entuziast

Multumesc frumos . a fost de ajutor.

Cum menționam, pentru a nu fi ”dificil”, fixează un IP mai întâi pe partea echipamentelor, adică din interfața echipamentelor în cauză. Doar dacă echipamentele nu se ”împacă” între ele și apare vreun ”conflict IP”.... repet, doar atunci restricționezi din router. 

Atât timp cât ai nevoie doar de IP-uri fixe la echipamente în LAN, nu are rost să te complici cu reguli stricte și exacte stabilite în interfața routerului. În contextul actual, e mai bine pentru tine această variantă.

JohnSnoww
Junior entuziast

da asta , o sa incerc sa fac . 

Multumesc frumos.

Dacă nu ești sigur pe ce configurări ai de făcut, ”jucându-te” în meniul de DHCP Binding te vor încerca unele emoții. Succes.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Incearca Local Network > LAN > DHCP Binding.

Client Orange