anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Static Routes ZTE F6605R

cfp_90
Junior

Am un router ZTE F6605R de la Orange si as vrea sa adaug rute statice, dar nu gasesc setarea. Nu are asa ceva sau nu stiu eu?

11 Răspunsuri 11

FLo1
#StarMember

@cfp_90: Bun Venit în Comunitate. Dacă prin ”rute statice” te referi la ”echipamente” cu IP static (predefinit de tine) atunci nu trebuie decât să definești IP-ul respectiv fie după Adresa de MAC(unică) a echipamentului. Dacă detaliezi la ce ai nevoie, pot reveni cu alte informații. O seară plăcută.

Problema e putin mai complicata. Vreau sa accesez o subretea wireguard, si conform instructiunilor ar trebui sa setez routerul sa "stie" sa trimita pachetele venite din reteaua de acasa catre subreteaua wireguard.

De fapt vrei să accesezi prin VPN o rețea dintr-o altă locație? Sau rețeaua de acasă să o accesezi prin VPN de oriunde? În primul caz e simplu, îți trebuie doar datele de configurare a contului de VPN pe care le obții de la administratorul acelei rețele. În al doilea caz, trebuie mai întâi să ai creat un server VPN acasă. Care este situația ta?

Am un server de wireguard la care este conectat un client din alta locatie. Eu as vrea sa accesez acel client, din reteaua la care este conectat serverul, fara sa fiu conectat la vpn

Din păcate nu cred că vei putea accesa o rețea dintr-un alt LAN decât cel propriu decât prin VPN.

cfp_90
Junior

E posibil, doar ca nu gasesc acea optiune, de aceea intrebam daca o are sau nu.

Atunci poate detaliezi în ce constă acea opțiune sau unde ai văzut o astfel de opțiune (de ești convins că există așa ceva). Că fie încurcăm protocoalele posibil a fi utilizate, fie nu descrii exact în ce constă de fapt acea conexiune.

Exemplu de la un router Asus. Routerul nu stie de existenta subretelei, si atunci cand primeste pachete de acolo, le trimite mai departe serverului de vpn.

Chiar dacă este denumit astfel la acel ASUS, soluții similare există și se pot configura rețele de tip (LAN în LAN) și cu alte tipuri de routere. Ideea e că oricâte routere ai conecta la un router principal, fiecare va avea un IP propriu în rețeaua principală și va putea vedea același ”WAN” extern. 

Am inteles, dar intrebarea era daca routerul de la orange are sau nu aceasta optiune.

Din câte știu sub această formă / denumire / configurare .... NU.