anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Setari pentru routerul Huawei B818

kraken540
Începător
Stau la 2km de periferie de cluj si singura metoda sa am internet este prin router 4g. Cel de la orange b311 si b525 is ieftinituri slabe si am luat un Huwaei B818 sa am viteze mai mari.
Am doua SIMuri de la orange pentru internet 4g - acasa si ambele se conecteaza la retea, dar nu vor sa meagra, ca si cum e blocat internetul.
Am bagat cartela de pe telefonul personal, tot Orange si routerul merge perfect la viteze foarte mari. \
La setarile de internet este: "Orange Internet" si " net" la APN. am incercat "net-fix" dar nu a rezolvat nimic.
http://m.orange.ro/netfixerror?status=5 <--- asta este eroarea ce o primesc can incerc sa folosesc internetul ( firefox, Chrome, Edge, Internet explorer, toate is la fel)
Am sunat la Orange sa imi faca resetare de zona dar nu s-a rezolvat nimic.
Sunt ceva setari speciale ce trebuie facute sa imi merga? as aprecia daca ma poate ajuta cineva. Orange is singuri furnizori pe strada si din cauza lor trebuie eu sa dau mii de lei pe echipamente sa am internet, macar sa ma lase sa il si folosesc.
23 Răspunsuri 23

RafaHelper
#StarMember
Salut @kraken540, Să înțeleg ca la tine in zona(periferie Cluj) are acoperire 4G doar Orange? Poti sa atasezi rezultate ale testelor de viteză in ambele situații?

RafaHelper
#StarMember
Ai verificat daca mai ai trafic pentru cele 2 numere de internet fix 4G?

kraken540
Începător
Este si Digi & Vodafone dar orange are cea mai bna conectie. Am trafic nelimitat deci Sim cardurile nu au problema. Routerul nou a scos si 75mb down si 50 up. B525 de la orange deabea scoate 20 up si 20 down.

RafaHelper
#StarMember
Merci de raspuns! Dar pe sim-ul din telefon introdus in router ce viteze ai obtinut?

kraken540
Începător
In SIMul de telefon introdus in router am scos consistent peste 50mb download. si cam 30 up. Din cate vad este destul de clar ca Orange cumva limiteaza SIMul sa nu functioneze, dar nu inteleg de ce. Sa fie SIMul blocat sa mearga doar pe anumite dispositive?

RafaHelper
#StarMember
Cel mai probabil este vorba de congestie in zona ta(adica sunt prea multe terminale conectate la internet). Routerul B818 suporta mai multe benzi si de aceea poate are aceste viteze pe 4G+, B525 suporta si el 4G+ dar are limitari si benzi mai putine. Setarile pentru apn sunt ok. ‏‏‎ ‎ Daca esti nemultumit de viteze, poti realiza 3 sau mai multe teste de viteza folosind https://www.netograf.ro in intervale diferite de timp (de exemplu: dimineata, pranz si seara) si sa trimiti rezultatele spre analiza printr-un mesaj de aici: https://www.orange.ro/contact/ ‏‏‎ ‎ Daca te-a ajutat acest raspuns nu uita sa apesi ❤ sau sa il marchezi ca solutie.

kraken540
Începător
Pai am Routerul original B525 cu cartela orange nelimitata si routerul b818 cu cartela nelimitata una langa celalata, ambele routere leam blocat pe Band 7 si is conectate la aceasi antena. Deci nu ar fi problema de congestie, e pur si simplu blocata cartela ( dar are conectiune la antena 4g, doar ca is uprit prin software sa acesez) E ceva de la Orange, o sa ma duc maine la un shop sa ii intreb daca pot sa scoata blocajul de pe sim

RafaHelper
#StarMember
In regula @kraken540. Sa revii cu un mesaj maine sa ne spui ce ai rezolvat.

Vio73
#StarMember
Salutare! Și eu cred că ai o limitare pe sim, dacă în același aparat și același loc, cu alt sim ( cel de pe abonamentul de voce) îți merge ok. Roagă-i să-ți facă o resetare de cont, pentru că e clar vreo limitare. Probabil cele nelimitate au unele restricții în anumite zone sau efectiv nuerge decât pe ruterele luate de la ei. Altă explicație nu găsesc! Succes și să ne ții la curent! Chiar sunt curios, mai ales că am și eu mai multe rutere B 525 și B 310 și nu am avut probleme!

FaraUnID
Campion certificat
Este posibil ca acel SIM sa fie "imperecheat" cu router-ul respectiv. Din acest motiv nu functioneaza in alt router. Daca este sa ne luam dupa cele mai recente raspunsuri date de @Helperii retelei numarul 1: Daca echipamentul nu este achizitionat de la ei, nu pot garanta functionarea serviciului. Cum ai mentionat si tu, produsele vandute de ei B311 si B525 sunt pistoale cu apa.

Vio73
#StarMember
La mine funcționează netul fix 4g în orice ruter gen B 310, B 525, E 5172, unele fiind cumpărate de mine, de pe olx. Poate acum procedează în alt fel!

kraken540
Începător
Ok, am resetat si zona dar tot nu merge simul, asa ca am mers la Orange shop, ei nu prea au stiut cum sa ma ajute, doar sa-mi inlocuiasca cartela SIM. Pana la urma cred ca voi lua un SIM card pe voce cu internet nelimitat, 73 de lei pe luna dar macar merge din prima. Am facut ceva teste cu b525 si b818, blocate pe acelasi turn de 4g, cu aceleasi antene. B818 media de viteza e 26Mbps vs b525 15Mbps. B818 e mult mai stabil, merita 100% pentru cei ce lucra de acasa, pacat ca nu merge cu SIMul orange home 4g si nu e plug and play.

RafaHelper
#StarMember
@kraken540, nu ma asteptam sa rezolvi prea multe. Daca urmezi recomandarea mea poti avea o analiza din partea departamentului tehnic, doar asa vei putea ajuta la inbunatatirea semnalului in zona ta. De altfel ti-as recomanda sa lasi echipamentele pe modul automat.

kraken540
Începător
Nu stiu de ce mi sa schimbat numele la titulu. Semnal am pefect, nu e problema de semnal. In orice caz, am mai fost inca o data la Ornage shop, mi-au inlocuit cartela dar tot exact aceasi problema este. In final am facut un abonament 5G cu internet nelimitat si merge din prima fara nici o problema. Acuma tot ce a ramas e sa anulez abonamentul de internet pentru casa. Multumesc tuturor pentru rapsuns dar se pare ca simurile is facut sa mearga doar pe anumite routere si cam asta este, nu se poate schimba.