anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Router ”plin”

Amelie
Explorator
Bună dimineața!
Întâmpin următoarea problemă. De curând mi-am tehnologizat casa cu becuri smart. Toate bune și frumoase, am făcut toate setările și configurările, pentru că le-am luat pe rând, nu toate odată, ca să verific funcționalitatea lor. Le-am făcut legătura cu ruterul din casă (un Huawei), am fibră de la Orange (Home nett 100). Comenzile vocale merg bine, până mă obișnuiesc și eu bine de tot (folosesc Google assistant). Problema este următoarea: nu mai pot conecta telefoanele alor mei la ruter, zice că punctul de acces e plin, într-adevăr așa este (12 beuri smart, o yală smart, un Chromecast, o boxă, Google Home mini, o tabletă, un laptop).
Întrebare: ce aș putea face ca să pot cupla mai multe device-uri la aceeași rețea? Mai aveam de gând să mai iau un google home mini pentru bucătărie și să conectez din nou telefoanele din familie. Nu aș vrea să cred că trebuie să renunț la becuri din cauza asta. Orice soluție e binevenită. Mulțumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Amelie
Explorator
Am rezolvat problema; ruterul avea blocate 2 SSID-uri, pe care le-am deblocat la un service. Acum pot conecta wireless până la 90 de device-uri, fără să trebuiască să achiziționez un alt ruter și să fac tot felul de artificii. Mulțumesc oricum pentru răspunsurile oferite!

Vizualizare soluţie în postul original

38 Răspunsuri 38

Vio73
#StarMember
Bună dimineața! Cred că poți să mai adaugi un ruter după al tău, legat prin cablu lan. Eu așa aș face în situația prezentată de tine. Și te conectezi cu alte device-uri de cel de-al doilea ruter. Succes!

Amelie
Explorator
Am un ruter mic cu conectare prin AP, Wisp client și 3G/4G. Am legat cablul etthernet la Huawei-ul de la Orange, însă nu mai știu ce să fac mai departe.. Cine știe, rog un tutorial sau link detaliat. Ruterul mic este un TP-Link TL-MR3020

FLo1
#StarMember
@Amelie: Verifica mai intai routerul daca nu are cumva impusa (chiar si ca "implicita") vreo setare a numarului de device-uri care sa se conecteze wireless. Daca nu sunt restrictii in ruterul in cauza, atunci nu te salveaza decat ... o clona: alt ruter in LAN, cu aceleasi setari de wireless, intelegand ca intereseaza conectica pe wireless, nu LAN.

Vio73
#StarMember
Ruterul trebuie să fie tot pentru fibră și trebuie să îți dea posibilitatea să mai conectezi wireless un număr de dispozitive. Eu am așa ceva.

Amelie
Explorator
Am legat un cablu scurt ethernet de ruterul principal. Îmi vede ruterul pe laptop, bag parola lui, se deconectează de la Orange, încearcă să se conecteze dincoace , dar nu are internet. Eu doresc să am ambele rutere conectate la reteaua Orange, dar trebuie setate niste conexiuni pe care nu le mai stiu face.

Razvan
#StarMember
Poate a atins capacitatea maximă sau nu mai are nici lățime de bandă. Intră în setările routerului și vezi nr. maxim de dispozitive acceptate/conectate în același timp.

FLo1
#StarMember
@Vio73: Sa nu exageram... "ruter pentru fibra"??? Asta ce model o mai fi? Un router simplu, pe UTP-ul din casa, care ii va permite sa conecteze cel putin 250 (chiar 254) de device-uri pe clasa de IP din care face parte (ex: 192.168.0.XXX). E simplu si cu 30 de lei gasesti cel mai banal router si chiar functional.

Amelie
Explorator
Pare ciudat, dar este setat ruterul mic pe AP mode. E posibil să fi conectat DHCP automat ? Pot conecta acum și restul telefoanelor.

FLo1
#StarMember
@Amelie: Pai pe "AP mode" ce semnal de emisie (nu receptie) vrei sa ai de la device? "AP mode" este acces point, nu router, utilizat pe functie inversa routerului: receptie semnal si distribuire prin LAN (cablu UTP).

Amelie
Explorator
A fost o conexiune falsă. Nu mă lasă în continuare să mă conectez. Tocmai de aceea, aștept pas cu pas ce trebuie să fac

FLo1
#StarMember
@Amelie: Cum am mai spus, verifica setarie din router, sa nu fie AP (acces point) si sa nu ai vreo limitare din router la numar de device-uri conectate wireless simultan. In cazul in care exista o astfel de limitare si nu se poate elimina, atunci solutia este alt router, conectat in LAN-ul primului.

Amelie
Explorator
FLo_r, păi asta vreau. Să conectez TPlink la ruterul Huawei prin cablul ethernet. L-am pus, dar mai departe nu știu cum să fac încât să am able rutere în aceeași rețea

FLo1
#StarMember
@Amelie: Sa inteleg ca routerul initial nu este configurat de tine? Sunt cam multe de explicat nestiind nimic despre modelul de router pe care vrei sa-l configurezi, dar poate te ajuta niste tutoriale de configurare router. Gasesti o multitudine pe YOUTUBE. Iti trimit 2 exemple mai banale, poate aplicabile modelului tau de ruter: https://www.youtube.com/watch?v=QGniznNXVIA sau https://www.youtube.com/watch?v=-adQesEBXo8 Revino daca ai noutati privind statusul retelei.

Amelie
Explorator
Am scris printre primele mesaje de tipul ruterelor. Principal este Huawei și al doilea pe care vreau să-l adaug meste TP LInk TL-MR3020