anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Recomandare Router Wifi 6 !

Valy98
Junior entuziast

Salutare m-am decis să întreb comunitatea despre recomandarea unui router wifi 6 !

Doresc să achiziționez un router wifi 6 cu un buget cuprins între 400 - 500 lei pentru a putea obține o viteză maximă foarte bună !

Abonamentul meu de la orange este fibră optică 2000 (1800Mbps /940Mbps viteză maximă download,upload)

Viteza mea actuală este una normală cu routerul HG8245H 570Mbps / 530Mbps viteză maximă download,upload 

Mă poate ajuta cineva cu o recomandare vă rog frumos !

11 Răspunsuri 11

Vio73
#StarMember

Salutare!

De ce nu ceri ZTE 6600r sau cel mai nou, de  acum? Eu am ZTE 6600 și prind cam peste 1700 Mbps/ peste 900. Alte routere nu recomand decât în bridge! Și Livebox 6 este super. Am depășit și de 1800 cu el.

Baftă!

Valy98
Junior entuziast

Am cerut un ONT de generație mai nouă dar nu se poate și am primit recomandare din partea Orange să achiziționez un router Wifi 6 pe care să îl conectez cu ONT actual(  HG8245H) dacă doresc o viteză mai mare  ! 

Routerul se schimbă doar dacă este stricat sau are probleme! 

Valy98
Junior entuziast

Îmi poți spune te rog frumos ce abonament de internet ai de la Orange? Mulțumesc 

Pololică
#StarMember

Salutare!

Daca nu te ajuta recomandarea lui Vio, recomand routere Huawei. Folosesc un AX2 (cel mai ieftin al lor) si pe WiFi 6 prind viteza maxima din abonament (am la Digi cu 500Mbps, desi pot prinde, teoretic, 1500Mbps). Evident, exista varianta AX3 care duce pana la 3Gbps (dublu fata de AX2).

Daca ai casa mai mare, recomand Mesh.

Valy98
Junior entuziast

Am auzit că routerele Huawei sunt foarte bune! 

Huawei este un producător de aparatură mobilă și rețelistică. Este normal să fie vorbit de bine. Recomandarea ar fi să și verifici produsele care îți fac cu ochiul. Eu unul îi recomand, dar și TP Link sau ZTE sunt bune. 

arsradu
#StarMember

Salut,

Cum intentionezi sa folosesti cele doua routere? Intreb pentru ca tu ai output 1Gb/s pe LAN. Ceea ce inseamna ca routerul tau, oricat de performant ar fi, n-o sa scoata niciodata mai mult. Iar ONT cu port de 2.5Gb/s nu stiu sa fie inca la Orange, iar de inlocuit nu il vor inlocui oricum, dupa cum ai vazut, decat daca e stricat.

Client Orange

Valy98
Junior entuziast

Vreau să achiziționez un router Wifi 6 pentru a oferi un semnal puternic în casă pe conexiunea wifi + să ating o viteză maximă download, upload ! 

Dacă de exemplu conectez un router la cel actual nu îmi va oferi viteză maximă ? 

Pai credeam ca asta incerci sa faci. Intrebarea era daca il conectezi prin cablu, sau WiFi. Pentru ca la cablu intervine problema setarii ONT-ului de la Orange in Bridge mode, lucru care din cate stiu se face cu apel la Relatii Clienti. Daca e prin WiFi, ai nevoie de un WDS sau ceva similar, care iarasi, nu stiu daca e suportat de Orange.

Deci, problema nu e atat routerul pe care vrei sa-l achizitionezi, cat cel de la Orange, care are functionalitatea foarte limitata!

Ideea e asa:

1. pe LAN, ONT-ul Orange nu scoate decat 1Gb/s

2. pe WIFI, din cate stiu nu scoate decat 950Mb/s.... asta daca nu ai cumva dispozitive care stiu sa faca agregare (cum e cel al lui Vio). Sau intri de pe mai multe device-uri simultan. Deci si acolo esti limitat.

Pe langa asta, WIFI-ul are o problema foarte mare: spatiul. Distanta si mediul prin care trebuie sa traverseze acele unde radio. Pereti, geamuri, etc. Toate astea pot lua din viteza si din acoperire.

Deci, ca performanta, ideal ar fi cu cablu, dar si cu cablu nu vei avea mai mult de 1GB/s per port. Ca sa nu mai zic ca vei avea nevoie de un cablu potential destul de lung. Deci, si daca iti iei un router super performant, cu capabilitati 2.5Gb, va fi limitat in continuare la 1Gb/s.

Per total...daca nu se poate face upgrade direct de la sursa, eu zic ca e complicata varianta cu doua routere. Iar daca problema e de spatiu/acoperire, exista solutii mai ieftine cu care iti poti face treaba. Un repeater, un mesh, ceva, si ai rezolvat problema. Nu stiu cum s-ar descurca un sistem Mesh conectat pe WiFi... dar mi-e sa nu-l iei degeaba si pe acela. Poti sa-l iei, il testezi, si il returnezi, in caz ca nu face ce vrei. Dar zic doar sa nu ai asteptari foarte mari.

Client Orange

Valy98
Junior entuziast

Vreau să îl conectez cu cablu dar o să vorbesc cu un specialist de la Orange și îmi va explica toate detaliile ! Mulțumesc pentru informații! 

RstdWoo
Cunoscător

Trebuie sa apara modelul nou de la Huawei cu port de 2.5GBPS pe WAN. Eu folosesc momentan AX3 Pro cu banda de 1Gbps de la alt operator, si merge fara probleme, asta dupa ce am testat si returnat 3 modele de la tplink care numa belele aveau. Huawei la pret stau foarte bine pe routere si nu prea se plange lumea de performante.