anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme internet, Probleme Securitate

Cosmin10
Junior

Bună ziua, mă confrunt cu o problemă, am apelat la consultați online pe chat Djingo dar nu am fost lămurit de nimeni, cartela mea de orange am internet pe ea și o folosesc și pe routerul meu, aseară nu știam de ce s-a oprit internetul deodată, am dat resetare la router și a început din nou sa meargă, m-am uitat în jurnalul de sistem la router si scria avertisment de securitate "Detect UDP port scan atack, and the atack nas. 

 

Been blocked scan packed from ....scria o adresă ip, am resetat routerul de vreo 3 ori iar aseară am ținut închis routerul am crezut ca vreun hacker rău intenționat sau vreun virus încearcă sa îmi sparga rețeaua, acum nu a mai venit acea notificare, ar trebuie sa imi fac griji de ceva? vreau sa ma liniștesc ca nu ma atacă nimeni și nu sunt vreo victimă a hackerilor!

3 Răspunsuri 3

BlackWolf
Senior certificat

Salut!

Da, ai fost atacat cel mai probabil de un malware. Ai accesat sau instalat ceva pe calculator sau telefon. Verifica toate device-urile și scanează-le de viruși. Dacă nu ai niciunul ar trebui sa fie în regula acum, deoarece la restartare ți s-a schimbat și ip-ul. Stai liniștit

FLo1
#StarMember

@Cosmin10: Bun venit în Comunitate.  A fost o adiere de alizeu, nimic periculos. Astfel de episoade vei mai întâlni, dar cu un restart le vei aplana / rezolva. Spor în continuare la utilizare și grijă la ce locații din web accesezi. Numai bine. 

teacher_
#StarMember

Salut! Și eu am router de internet mobil, și țin minte că am primit un mesaj de genul. M-am speriat și eu, ca tine, am închis routerul și câteva zile nu l-am mai pornit, până ce un consultant m-a liniștit, că nu are ce sa se întâmple, poate doar daca cartela aia era direct in telefon, existau motive de teamă. Cred că ai ip dinamic, care își pierde urma la resetare.