anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Port forwarding - HG8247W5

dannielalbu
Junior
Salut!
A reusit cineva sa faca port forward pe HG8247W5?
Va multumesc mult!
1 Soluţie acceptată‚

dinub
Începător
Salut ! Am reusit sa fac port forward. Trebuie activat de catre cei de la tehnic, dual stack si IP fix

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

Ascary
Campion certificat
Acest aspect s-a discutat pe acest topic https://comunitate.orange.ro/questions/2122249-port-forward-model-hg8247h

DanielaH
Moderator
@dannielalbu, bun venit în Comunitate! Te-a ajutat topicul oferit de Ascary? Dacă nu, te rugăm să revii cu mai multe detalii (ce încerci să faci, cum, ce probleme întâmpini etc). Ne ajută deasemenea dacă atașezi și un screenshot ca să ne dăm seama mai bine despre ce este vorba. Așteptăm feedbackul tău. Mulțumim.

dannielalbu
Junior
Salutare, Multumesc mult de raspunsuri. Incerc sa detaliez putin aici de ce nu am reusit. Nu fac prima data port forwarding si cu totii stim ca orice meniu de router ai avea, name convention-ul e in mare parte la fel sau setarile se cam fac in acelasi mod. Desi am alt model de router decatla cel din link, meniul e oarecum asemanator. Problema pe care o intampin la sectiunea Forward Rules > Port Mapping, este ca la WAN Name nu e populat. Daca dau click, se face un drop-down gol. Celelalte setari le pot face, dar fara acel WAN Name, nu pot salva configuratia, deci no success. (pic. 1) Am incercat totusi sa fac forwarding si in sectiunea de IPv6, tot la Port Mapping. Aici, intalnesc alta situatie. Desi aici am WAN Name si este populat, primesc urmatorul mesaj cand vreau sa salvez configuratia. (pic. 2) Ce inteleg din acel mesaj de firewall este ca trebuie sa activez acea setare. Din ce m-am mai documentat pe net, setarile de firewall ar trebui sa se gaseasca la Security, doar ca eu nu le am, ori din cauza ca userul meu nu are acces de admin (root), ori sunt restrictionate din Orange. Am sunat si la tehnic, am primit raspuns ca nu fac suport pe asa ceva. Din ce am mai vazut pe-aici, singura solutie e sa il fac bridge, si sa-mi mai iau un router. Foarte simplu daca nu esti limitat de spatiu. Totusi sunt de parere ca atata timp cat oferi un produs, ar trebui sa stii sa-i faci si support. Seara faina!

Ascary
Campion certificat
Eu unul nu am auzit pe careva sa fi facut un port forwarding pe routerele oferite de Orange. Nici pe cele de la Telekom nu am reusit. Am ales in cele din urma Digi fiindca este singurul care ofera port forwarding gratuit.

FLo1
#StarMember
Ca sa nu complicam lucruri complicate cu un anumit scop de catre altii, sa aducem lumina pe topic: @danielalbu: Unde ai "depozitat" un router, cu siguranta mai incape si al doilea. Peste el, sub el sau altundeva, garantat nu se vor "mușca" intre ele. O functie de DMZ cu siguranta poti face pe aceste Huaweiuri, iar pe al doilea router configurezi Port Forwarding-ul asa cum iti place. Plus ca meniul este mult mai friendly. Recomandare: Daca nu te zgarcesti la pret, poti opta pentru un router si cu optiune de 4G (varianta de rezerva in cazul in care "cade" fibra) sau cel putin cu "remote management", destul de util cand nu esti pe-acasa. @Ascary: Digi are un Huawei mai restrictionat decat Telekom. Pe huaweiul celor de la DIGI nu poti nici macar sa configurezi WAN-ul cu "username" si "password" aferent modului de conectare preferat de Digi: PPPoE. Pe Huaweiul Telekom-ului cel putin era functional un DMZ, dar pe DIGI obligatoriu a trebuit un al doilea router personal. Varianta cu DMZ-ul are dezavantajul ca nu poti conecta decat un singur device, accesat prin IP-ul extern, fara sa ai nevoie de port. ________________ Pentru alte detalii, cautati prin Comunitate ca s-a tot discutat de port forwarding, un exemplu fiind topicul de mai jos: https://comunitate.orange.ro/questions/2040014-portforwarding-router-orange

dannielalbu
Junior
@FLo_1: mersi mult de raspuns. Am optat pentru Orange pentru ca Digi nu a vrut sa-mi monteze fibra optica, in conditiile in care "teava" de ftp sustine 1Gbit. Nu aveam probleme cu viteza deloc, doar am renuntat sa ma mai "cert" cu Digi de ce voiam fibra optica. La Digi, aveam un Kaon AR4010, care din punctul de vedere al functionalitatii si al meniului, era extrem de low. Nu poti sa faci mare lucru pe el si nici nu se compara cu routerul actual de la Orange, care se uita la el de undeva din spatiu. Ce pot sa confirm este ca pe acel Kaon, puteam sa fac port mapping extrem de usor. Anyway, da, probabil va trebui sa-mi iau alt router si sa-l fac pe cel de la Orange bridge.

Ascary
Campion certificat
Flo,in port forward-ul de la Digi am pus doar adresa si atat,am conectat o camera din prima (in context,pisichera aia de Vistacam 700 comercializata de Orange si care da mari batai de cap utilizatorilor care s-au incapatanat sa nu cumpere si abonamentul complet :)) ) E suficient routerul lor. _________ La Digi userul si parola o pui direct in aplicatie nu in router.

FLo1
#StarMember
@danielalbu: Am si eu un FTP "disponibil", dar e mai la indemana un cloud standard, avand in vedere ca nu am nevoie de multa informatie la share online. Ca viteza... discutabil, FTP-ul nefiind un protocol cu viteze mari la transfer. @Ascary: Adica DMZ. :)) De aceea nu ai nevoie de port forwarding. Incearca sa configurezi la router o conectare cu un al 2-lea device si te vei lovi de "surprize... surprize".

dinub
Începător
Salut ! Am reusit sa fac port forward. Trebuie activat de catre cei de la tehnic, dual stack si IP fix

DanMoro
Începător
Salut, Daniel! Firewall-ul nu-l gasesti la Security, ci la System Tools -> Firewall Log. De aici ii poti da "Enable Firewall log" si poti face fara probleme port forwarding pe IPv6 (tocmai ce am facut si eu). Spor!

dannielalbu
Junior
@DanMoro: Mersi mult de raspuns. Am reusit cu cei de la tehnic la fel cu ce zicea @dinub. Fara cei de la tehnic nu am putut sa fac forward pentru ca nu puteam sa schimb efectiv. Va multumesc tuturor de raspunsuri 🙂

DanielaH
Moderator
@dannielalbu, mulțumim mult pentru feedback și pentru marcarea soluției. Este foarte util și pentru ceilalți ultlizatori. Ne bucurăm că ai rezolvat și te mai așteptăm în Comunitate.

sandukan
Junior
Salut Asa cum a precizat @dinub , rebuie activat de catre cei de la tehnic IP fix . dar te taxeaza cu 2euro. La alti furnizori este gratis .

dannielalbu
Junior
Multumesc mult de ajutor si raspunsuri. Am rezolvat cu cei de la tehnic.