anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Modificare DNS

Cipirix
Junior
A reusit cineva sa poata modifica DNS de pe "conserva" de la Orange? La mine nu este activa optiunea.
22 Răspunsuri 22

RafaHelper
#StarMember
Salut @Ciprix, ‏‏‎ ‎ Pentru a putea schimba trebuie sa bifezi si opțiunea Enable DHCP Relay. Modifici adresele DNS si alegi Save sau Apply. Nu uita sa ne spui daca a funcționat cu un nou comentariu.

DanielaH
Moderator
@Cipirix, ai reușit să faci modificarea? Te-a ajutat răspunsul lui rafa.helper? Dacă da, te rugăm să-l marchezi ca soluție. Te așteptăm să revii cu detalii. Mulțumim.

Cipirix
Junior
Nu, nu funcționează

RafaHelper
#StarMember
@ciprix, in acest caz ia legatura cu Orange, scrie un mesaj de aici pentru a fi contactat de echipa tehnica: https://www.orange.ro/contact/ Este posibil ca existe limitari pe acest dispozitiv sau sa nu funcționeze corect.

Cipirix
Junior
Sigur sunt limitat, este cont de user nu de admin

Neaplicabil
@cipirix ai rezolvat? Nici la mine nu merge cu relay pe un HG8247W5.

Cipirix
Junior
Nu, mi-am instalat un Mikrotik dupa si am facut DMZ catre el. Este un echipament in plus dar macar pot sa fac ce setari vreau eu (vpn-server, dns, etc)

Neaplicabil
Dupa indelungi conversatii telefonice cu diverse persoane de la suport concluzia este: Optiunea exista, e activa de la ei dar nu se poate modifica acel camp de DNS. De ce? Nici ei nu stiu. Useless! Mi-au recomandat calduros sa imi iau un Mikrotik...ca asta aveam nevoie, alte device-uri si cheltuieli. Bataie de joc...ce sa zic. Daca stiam cata bataie de cat e cu netu de la Orange nici nu ma oboseam sa mai fac abonament.

realcs1
Începător
Ia-o logic... daca tu modifici DNS-ul... ei cum mai pot vedea traficul tau ? :)) Cea mai buna varianta ai facut cu Microtik. Well done!

Neaplicabil
logic e ca atunci cand spui ca oferi un serviciu, sa si existe. In acest caz schimbarea de DNS. Nu sa lasi omul sa isi faca abonament si dupa sa ii spui...stii...avem optiunea dar nu se poate modifica. In fine, macar daca ma intreaba careva cum e netul la Orange, am ce povesti.

Cipirix
Junior
Cu modificarea de DNS, m-am resemnat (poate asa este firmware-ul), nu este normal, macar daca s-ar putea pune in mod bridge (cei de la cascute sunt inutili, nu poti vorbii tehnic cu ei, au un formular pe care il urmeaza cu strictete) @george01 de caliate nu pot sa ma plang, de 4 ani nu am avut nici o problema, nici macar acum in pandemie cand toata lumea lucreaza de acasa.

realcs1
Începător
Eu mi-am pus un Tp-Link ca sa pot beneficia de serviciile NextDNS...

Neaplicabil
Ce model de TP-Link? Ce setari ai facut? Cum l-ai legat la Routerul Orange? Scrie aici te rog, ca mai suntem care ne confruntam cu problema asta si ne-ar ajuta ceva detalii 🙂

FLo1
#StarMember
@george01: Consolarea la Orange ”se cheamă” VPN. NextDNS despre care menționa @realcs1 este o variantă (soluție) dintre multe altele care există FREE și prin care poți să configurezi un VPN.