anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Livebox si tv

darius2819
Junior entuziast

Buna ziua daca am instalat livebox 6c cum reusesc sa raman cu televiziunea? ptr ca acest nou touter nu are intrare de cablu/antena tv, eu l am achizionat deoarece are portul de 2.5 gb de care am nevoie ptr fibra de 2gb de la orange

30 Răspunsuri 30

Vio73
#StarMember

Salutare!

Dacă nu are ieșire pentru tv și are port ( porturi lan de 2,5), nu prea văd altă posibilitate decât să vizionezi canalele tv prin aplicația Orange tv go sau poate îți dau cei de la Tehnic altă soluție.

Baftă!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Poti sa faci o poza spatelui router-ului tau? Livebox 6 are iesire CATV. M-as mira ca al tau sa nu aiba...

Client Orange

Da , acesta este , l am luat din franta

 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Pai...asta nu e un echipament furnizat de Orange Romania. Si da, pare sa fie doar router, nu ONT, si deci...si fara iesire CATV.

Tu ai abonament 2000 de la Orange? Daca da, cu ce router ti-a fost facuta instalarea? Nu are si iesire TV? Nu mi-e foarte clar ce incerci sa rezolvi cu acel router. :)) Pare un pic in plus in toata povestea asta. Dar poate n-am inteles eu toate detaliile.

Update: se pare ca are intrare de fibra optica. Deci este ONT. Doar ca fara iesire CATV.

Client Orange

da , mai sunt si alte detalii la mijloc , poate imi poti lasa nr de tel ca e mai usor asa, al meu este 0767******

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Din pacate, nu te pot ajuta in sensul asta. Cei de aici din Comunitate suntem clienti, ca si tine. Deci...daca sunt si alte detalii, le poti scrie aici si incercam sa te ajutam cum putem. De asemenea, numarul de telefon nu trebuie sa fie public, tocmai pentru ca suntem o comunitate formata in mare parte din clienti Orange, nu angajati Orange.

Deci, pune aici ce anume incerci sa faci cu acel router. Momentan un mi-e foarte clar daca ai un abonament 2000 sau nu, si cum intentionezi sa legi acel router la reteaua ta.

Client Orange

ok, deci mi am facut fibra de 2000 plus tv pe cablu, acum am instalate serviciile cu router ul ZTE care are doar port uri GB, eu am achizitionat un sistem mesh de la deco cu 3 sateliti ce imi acopera toata casa, dar la satelitul main eu vreau sa ai duc cei 1.8gb pe lan, satelitul are port de 2.5, ZTE ul de la orange nu are si de aceea caut un router care are port lan de 2.5gb, si cei de la Orange mi au spus ca daca cumpar livebox ul din franta (am atasat poze cu el) ei imi garanteaza ca o sa al pot instala si in Romania, dar acest livebox 6 are port lan de 2.5gb dar nu are otp sau cum ai spune la intrarea pentru tv

Deci echipament sa folosesc cei 1800 de la orange am , ideea e ca mi ar trebui un router care are intrare fibra cu care vine provider ul orange in casa plus port lan 2.5gb plus otp ptr tv

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Pai...asta ziceam mai sus. Routerul pe care l-ai pus in poza are intrare de fibra optica. Initial n-am vazut-o pentru ca era acoperita cu un capac. Deci....daca vrei, poti muta fibra din ZTE in Livebox-ul asta. Problema e ca va trebui configurat....ceea ce nu stiu daca poti sa faci tu....sau daca merge direct... Nu prea cred ca o sa mearga direct. Dar poti incerca.

Eventual, daca cei de la Orange au zis ca se poate, sa trimita ei un tehnician la tine sa-i faca instalarea.

Din pacate, n-o sa ai TV din el. Pentru ca n-are cu ce.

Acuma...cu satelitii, situatia sta in felul urmator:

  1. au intrare 2.5Gb/s? Daca nu...n-ai facut nimic. Pentru ca si daca ai pune fibra in Livebox, si sa zicem ca ai scoate 2.5Gb pe LAN...daca acel satelit nu are intrare pentru asa ceva...o sa fie limitat in continuare la...cat suporta satelitul (probabil 1Gb/s).
  2. din cate stiu, routerul ZTE de la Orange suporta deja 1.8Gb/s pe WiFi. Deci....nu ar trebui sa te complici cu un extra router daca scopul este WiFi-ul. Daca vrei pe LAN...atunci da. Dar pe WiFi, din cate stiu, ar trebui sa fie deja. Evident, sa ai si echipament/dispozitive care suporta vitezele astea pe WiFi.

Oricum, cel putin acum e mult mai clar ce incerci sa faci. Multumesc! 🙂

Client Orange

Raspuns 1

Da satelitii au fiecare din ei intrare sunt echipament avansat , eu nu am folosit niciodata un router, in locul satelitiilor, performantele sunt muuult peste un router uite atasez o poza sa vezi despre ce este vorba , se cheama modelul TP Link Deco XE75 si recomand asta tuturor sa faca as muuult peste orice router, stiu ce vb crede ma😁 

 

Raspuns 2

Nu as folosii niciodata un router, e vb de o casa care e destul de mare si acel router nu acopera mai nimic, pe cand sisteme mesh au acoperire excelenta nu se compara , vezi pozele ms

 

Dai o căutare după model și găsești referințe ”made in France” ... la grămadă. Și da, fără conexiune TV (coaxial).

Salut @darius2819

Nu o sa poți sa il folosești in Romania pana cand nu se va lansa oficial in Romania. 

Doar echipamentele furnizate de operatorul local se pot folosi in Romania.

inseamna ca m au mintit cei de la Orange 😂 ce pot sa zic , e inrrgistrata convorbirea 

Posibil, nu stim ce ai discutat tu cu ei, dar acest echipament nu este compatibil, in primul rand pentru ca e din Franta si in al doilea rand nu stiu sa fie lansat la noi. Chiar daca se va lansa si la noi, tot nu va fi compatibil pentru ce ai tu e distribuit pentru Franta.
In plus, acest echipament se oferă in custodie in Franța, cum ai reușit tu sa cumperi acest router?