anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Fibra 2000 cu Livebox 6

Biscuiti
Începător

Salut.

Am un Livebox 6 si din moment ce Orange Romania promoveaza Fibra 2000 fara echipamente capabile de asa ceva pe fir, sunt curios daca se poate folosi pe fibra din Ro. 

E un modem Sagemcom ce are intrare fibra si iesire LAN 2.5Gb, deci exact ce ar trebui pentru abonamentul asta.

5 Răspunsuri 5

Pololică
#StarMember

Salutare!

Nu stiu in ce masura se pot schimba echipamentele, chiar daca sunt compatibile. Din discutii citite pe diverse forumuri, o solutie pentru 2Gbps pe fir ar fi un switch care sa poata combina viteza (nu stiu daca ma exprim corect). Din ce am inteles: se folosesc cele doua porturi ale Livebox 6 si switch-ul combina viteza. Nu garantez daca ce am spus e o aberatie sau este posibila treaba (sper sa fie cineva mai tehnic si cu mai multe detalii).

Vio73
#StarMember

Salutare!

Poți discuta cu ei și cere să ți se facă legătura la Serviciul Tehnic, dar m-aș mira să te lase. Poate vor accepta din simplă curiozitate ( de test).

Baftă multă!

Victor_7
Junior

Am gasit pe un site in spaniola (tradus in engleza cu edge) ceva de Livebox 6 de la Orange:

"In the Livebox 6 we have GPON port (integrated ONT) up to 2.5Gbps / 1.25Gbps while in the Livebox 6+ we have WAN port 2.5 Gigabit Ethernet (2.5GbE) RJ45. 

  • ARMv8 B53 dual-core 1.5 GHz processor
  • 512MB NAND FLASH memory and 512MB DDRAM
  • 4 x RJ45 Gigabit Ethernet (GE) LAN ports
  • 2 (FXS) RJ11 ports for Fixed Telephony
  • 1 x USB 3.0 master (Type A) high power (1A) port
  • Wi-Fi 6 (IEEE 802.11a/b/g/n/ax)
  • 5GHz band: 4×4, 160MHz, up to 4.8 Gbps
  • 2.4GHz band: 3×3, 40MHz, up to 860Mbps
  • OFDMA, 1024-QAM, MU-MIMO, ZeroWait DFS, TWT, WPA

Gigabit Ethernet LAN ports: These four ports allow you to connect equipment via Ethernet cable (RJ45 connector) at speeds up to 1 Gbps"

Deci iesirea pe lan e tot de 1Gbps.

 

Eu îl am de zilele trecute și e foarte ok.

https://www.orange.ro/internet/abonament-home-net-fibra/

 Nu am dispozitive care să suporte mai mult de 1Gbps, în afară de telefon, un Xiaomi 12 T pro. Pe wifi sare de 1,7 Gbps lejer, cu abonamentul de 1,8 Gbps.

Victor_7
Junior

Eu am 2 pc-uri folosite de membrii familiei cu porturi lan de 2,5 Gbps. Deci, mi s-ar potrivi un router cu iesire tot pe 2,5.

Am observat si o chestie de marketing: la Orange UK Livebox 6, arata cu totul altfel si desigur e un alt model, care se pare are 4 porturi lan de iesire de 1 Gbps si inca unul de 2,5. Deci marea corporatie detine dispozitive capabile de 2,5  numai ca nu le-au lansat in toate tarile.