anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Configurare port USB router ZTE F6600R

Sorin26
Junior

Salutare grup! A configurat cineva portul USB al routerului ZTE F6600R astfel încât să poată fi accesat un USB Stick montat acolo? Am nevoie de un pic de ajutor. Mulțumesc!

19 Răspunsuri 19

arsradu
#StarMember

Salut,

Inteleg ca ideea e de a accesa acel USB din reteaua locala, de pe PC? Vrei sa-l folosesti pentru stocare externa?

Incearca sa intri pe Retea Locala > USB si vezi pe unde ai FTP Server. In principiu, el trebuie sa fie activat ca sa poti accesa acel USB de pe un PC.

Din pacate, nu am routerul asa ca tot ce pot sa-ti ofer sunt cate indicii dupa care sa te uiti.

Client Orange

catalin_tanase
Explorator

Salut!

În setările routerului te duci pe tab-ul Local Network. Acolo ai două posibilități:

1.Daca vrei să accesezi stickul ca drive de rețea te duci în meniul Samba Service și il activezi de acolo

2.Dacă vrei să rulezi filme de pe el pe un tv compatibil, te duci în DMS/DLNA

Sorin26
Junior

Va multumesc pentru solutii, dar nu am reusit sa-l fac sa mearga. Am atasat cateva screenshoturi facute pe interfata routerului pentru a se vedea unde am umblat. Daca mai aveti idei va multumesc anticipat.

Vreau sa pot accesa stick-ul fara sa fiu conectat la reteaua wi-fi. Tastez in browser ftp://192.168.1.1 si nu se intampla nimic. 

@Sorin26: Ceea ce dorești se poate realiza dacă poți activa din routerul tău funcția de port forwarding. Nu pentru că ar fi necesară, dar serverul de FTP are la bază același principiu. Altfel este inutil. Dacă nu ești în rețea cu routerul NU poți utiliza o adresă de tip 192.168.1.x. Iar din exteriorul rețelei, este nevoie de adresa IP externă a routerului și un port, pentru ftp de obicei este utilizat portul 21.

Ai putea sa ma ajuti cu niste pasi mai detaliati?

Sunt multe aspecte de detaliat, de aceea ți-am sugerat să te asiguri mai întâi că acesta poate fi configurat. Despre ”server FTP” afli detalii la orice căutare pe GOOGLE, dar ar fi bine de corelat ca ”pași detaliați” cu routerul utilizat. Așadar în ghidul de utilizare al router-ului găsești sigur specificații (deloc complicate) despre configurarea unui server FTP. Acum, despre funcționalitatea și accesul acestuia.... este o altă descriere cu multe detalii pe care nu știu cât de novice/avansat să le explic.

Uite de exemplu, pagina de configurare a datelor serverului FTP de pe un router TPLINK:

FLo1_0-1698780498946.png

LE: Ca idee, am dezactivat accesul FTP în cazul de mai sus pentru a nu fi accesat de nepoftiți (că tot e Halloween). Dar ideea este de a fi funcțional.

Meniul acestui router este cu totul altceva. Routerul de la Orange este "invizibil" pe google. Abia găsești specificațiile tehnice, despre manual de utilizare, descriere funcții nici nu mai vorbesc. Nici pe pagina oficială a producătorului nu apare. Din cauza asta mi-e greu sa-l fac să mearga. Oricum mulțumesc pt ajutor.

arsradu
#StarMember

Salut,

S-ar putea sa ai nevoie de ajutorul celor de la Relatii Clienti, asa ca recomandarea mea ar fi sa iei legatura cu ei prin pagina de Contact. In felul asta, te pot si ghida, eventual telefonic, si pot activa tot ce e de activat pe partea lor. Fara un manual de utilizare (banuiesc ca nu ai primit unul nici in cutia router-ului, nu?) si fara a avea efectiv acces la un router de genul asta, e foarte greu sa te ghidam.

Oricum...tind sa cred ca ceea ce ai nevoie in momentul asta este Port Forwarding. O setare care, din cate stiu, in versiunea de firmware furnizata de Orange, nu poate fi activata de catre user. O pot face cei de la Relatii Clienti, la cerere. Altfel, acel USB device va fi accesibil doar din reteaua locala.

Deci, daca n-ai facut-o deja, ia legatura cu un consultant, si sper sa rezolvi asa. 🙂

Client Orange

DanielaH
Moderator

Sorin, ai luat legatura cu colegii noștri? S-a rezolvat situația?

Încă nu. Am încercat ieri să sun la relații clienți dar după 15 minute de ascultat robotul am abandonat. Azi nu pot fi lângă router, încerc mâine. 

Sorin26
Junior

Se pare ca cei de la relatii clienti nu ma pot ajuta in configurarea portului USB. Am primit un raspuns care nu stiu cat de adevarat este "portul USB este blocat de producator". Acum daca asa o fi astept sa vad in comunitate daca cineva reuseste sau nu sa-l faca sa functioneze. Sau poate pe viitor cei de la Orange se hotarasc sa achizitioneze niste echipamente mai de Doamne ajuta la care poti sa gasesti, macar pe pagina producatorului, instructiuni si descrierea functiilor.

E posibil sa fie intr-adevar blocat. Nu atat de producator, cat de Orange, la nivel de firmware.

Client Orange

Și nu ți-au explicat care este scopul acelui port USB care vine în dotarea echipamentului? Și dacă e blocat, cu ce scop este blocat? Ce funcții sunt blocate la el? Dacă toate, de ce? Merge ca Print Server? Mass Storage? Modem extern? Altfel este inutil....