anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tipuri de "telefonisti". Tu cum vorbesti la telefon?

arsradu
#StarMember

Salut Comunitate,

Un topic așa, light, de weekend, să "ne râdem" un pic. Pentru că, în viața de zi cu zi, ne "lovim" (uneori la propiu) de tot felul de oameni și situații. Unele dintre ele au devenit deja o normalitate și probabil că nu le mai observă nimeni. Mie unele mi se par ciudate, altele nostime, așa că le-am strâns pe cele mai des întâlnite într-un singur loc, și le-am pus mai jos pentru amuzamentul vostru.

Să incepem, zic:

  1. Tipul vorbitului “în palmă”. Eventual pe speaker, să se bucure și alții de detaliile picante ale vieții "private" ale fiecăruia.
  2. Tipul vorbitului “cu două degete." Cumva să nu se murdărească de la telefon. Si cu degetul mic in sus pe post de antenă externă sau ceva....
  3. Tipul “țin telefonul strâns să nu mi-l fure” (din păcate, mi s-a intâmplat)
  4. Tipul “țin telefonul cu microfonul in exterior, eventual la orizontală, să se audă traficul”
  5. Tipul “creativ”, care vorbește la difuzor și ascultă la microfon. 
  6. Tipul "urechea mea are ochi", care ține telefonul la ureche, dar urechea e undeva pe la mijlocul ecranului... De obicei ei sunt și cei pe care îi auzi țipând la telefon: "nu te aud!!"
    Păi...cu urechea pe display si difuzorul in copaci...nici nu-i de mirare.
  7. Tipul “conservator”, care ține telefonul normal la ureche.
  8. Tipul "pe masă" (remote), care ține telefonul la distanță, pe masă, în suportul lui dedicat (în special pentru apelurile video). 😄 
  9. Tipul "selfie". El e tipul atat de mandru si de bucuros ca se afla intr-un anumit loc incat simte nevoia sa includa pe toata lumea in apelul video catre prietenii lui.
    II vezi peste tot. In supermarket-uri, in mall-uri, la concerte... Cu mana pe sus, ca la scoala, tinand telefonul atintit spre el...si odata cu el, toti cei care, cu sau fara voia lor, s-au nimerit in cadru.


Probabil ca mai sunt și altele. Dar astea mi-au venit mie in minte. 🙂

Voi ce tipuri de vorbitori la telefon ați întâlnit in viața de zi cu zi? Vă regăsiți în vreuna dintre tipologii? Sau poate una nouă, pe care am omis-o din lista de mai sus?

Eu unul trebuie să recunosc că sunt foarte "conservator". Dar după ce mi s-a furat primul meu Nokia cu Symbian (Nokia 7650) de pe stradă, vorbind la el...am început să țin parcă un pic mai strâns telefonul în mână. :))

Aștept cu mare plăcere părerile voastre in secțiunea de comentarii de mai jos. 🙂

Weekend plăcut, cu mult zâmbet și voie bună! 🙂

Client Orange
39 Răspunsuri 39

Deyu23
Explorator

Depinde cu cine vorbesc . . . la lucru folosesc casti mai tot timpul. Ma cam indrept spre punctul 7

Blue12
Senior

Sunt o mixtura din tipul 4 si tipul 7. Dar ii absolut iubesc pe cei care sunt tipul 1 sau tipul 6 🤣

Florentina_n
Junior

Bună! De cele mai multe ori, folosesc căștile wireless. Nu îmi place să mi se asculte conversațiile. O văd ca pe o încălcare a intimității. 🤣🤣

Tu inca tii la asa ceva. 🙂 Altii...not so much.

Dar da, si eu sunt de acord ca o conversatie de genul asta ar trebui sa fie privata (exceptie apelurile de tip conferinta in care chiar sunt mai multi participanti si fiecare e de acord sa auda si sa participe la conversatie).

Client Orange

Daca si-ar tine toti conversatiile pentru ei... Nu ma deranjeaza in mod special ca se vorbeste langa mine (nu dau atentie conversatiilor), dar cand auzi ambele parti uneori parca imi vine si mie sa intervin :D. Si daca esti din Bucuresti, sa vezi prin Ra[c]hova cand se intalnesc mai multi in magazin care vorbesc "in palma"... de nepretuit primele intersectari de ochi (uneori se vede evident ca se deranjeaza intre ei, dar tot continua).

Eu nu am înțeles (și nici nu voi putea) ”de ce unii trebuie să se vadă în toată splendoarea lor în timpul unui apel?”. Adică exipră noțiunea de ”apel vocal”? Dacă nu apelezi ”video”... nu exiști? Apel video, bineînțeles, via Whatsapp, Skype, FB, etc, pe suport de date (nu neapărat WiFi), nu utilizând resursele de voce (minute naționale). Personal am pierdut acest ”tren”. Probabil vârsta o fi de vină.....

Anonim
Neaplicabil

Foarte precise aceste descrieri de "telefoniști" 😁

Anonim
Neaplicabil

Hai că mă incadrez la 2 tipuri e de bine (2 in 1)

3 și 7

Alex_ORO
Angajat Orange

Ma regasesc in al 2-lea exemplu :).

#WeLikeOurCustomers
In ❤️ with learning

Minnie
Junior

Interesant topic! 😂 Lucrand in vanzari, pot sa zic ca am vazut toate aceste tipare. Cat despre mine, as spune ca ma incadrez la tipul “conservator”, de obicei cand trebuie sa vorbesc la telefon si sunt la lucru, ma retrag ca sa nu ii deranjez pe ceilalti.