anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Experiment Poliția Română - Cum te poate lăsa Luis Calificatu fără bunuri

FaraUnID
Campion certificat

Poliția Română a lansat „Catalogul de furturi”, o campanie prin care le arată oamenilor cât de periculos este să partajeze pe rețelele de socializare prea multe imagini cu detalii din locuințe.

 

Poliția a inventat un personaj fictiv, numit Luis Calificatu. Acesta a urmărit zeci de utilizatori de social media, printre care şi opt persoane mai cunoscute. Produsele pe care le-a văzut pe conturile acestora le-a transformat într-un catalog cu obiecte de vânzare, disponibil pe Instagram.

 

În contextul pandemiei, oamenii folosesc mai mult rețelele de socializare online, din plictiseală. Astfel, oamenii publică mai multe imagini din locuințe decât de obicei, iar hoții sunt atenți. „Proiectul are ca obiectiv prevenirea spargerilor de locuințe, prin informarea utilizatorilor activi în rețelele de socializare cu privire la consecințele publicării de informații și imagini care pot oferi ponturi infractorilor”, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

 

Poliția Română are mai multe sfaturi pentru utilizatorii de rețele de socializare:

 

  • Evitaţi să faceţi publice pe reţelele de socializare imagini cu obiecte de valoare din locuinţă, configuraţia acesteia şi posibilele căi de acces.
  • Faceţi-vă conturile de pe reţelele de socializare inaccesibile persoanelor necunoscute şi nu dezvăluiţi date personale celor pe care îi cunoaşteţi doar în mediul online.
  • Nu faceţi publică pe Internet plecarea de acasă şi rugaţi vecinii să vă anunţe imediat dacă văd străini în preajma locuinţei dumneavoastră. Procedaţi la fel atunci când ei sunt plecaţi.
  • Asiguraţi uşa cu vizor, încuietori sigure, lanţ de siguranţă şi nu lăsaţi cheia sub preş sau în cutia cu scrisori.
  • Nu lăsaţi bilete în uşă atunci când plecaţi de acasă; rugaţi un vecin să ia eventualele facturi, înştiinţări sau materiale promoţionale prinse în uşă.
  • În cazul în care la uşă se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse, evitaţi-le şi nu le permiteţi accesul în locuinţă.
  • Când părăsiţi locuinţa, verificaţi dacă aţi încuiat uşa apartamentului, ferestrele, uşa de la balcon. Închideţi bine ferestrele apartamentelor situate la parter, la primul şi ultimul etaj; dotarea cu gratii dă un plus de siguranţă.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/social-media/politia-romana-...

 

Instagram Luis Califucatu - https://instagram.com/Fluis.calificatu

 

Voi ce poze aveti pe conturile de social media? Sunteti prieteni cu Luis Calificatu? 😄

5 Răspunsuri 5

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Foarte interesant experimentul, mi se pare că este o idee foarte bună pentru a atrage atenția cu privire la acest subiect. Trebuie să recunoaștem că în ziua de astăzi tehnologia este prietena noastră și de multe ori uităm cât de riscant este să punem absolut totul în online, în special poze și date personale. Din ce îmi amintesc nu cred că am astfel de poze în social media și nu, nu sunt prietenă cu Luis Calificatu :))

Razvan
#StarMember
Nu am cont de instagram, deci habar nu am de Luis Calificatul.

Miha_Z
#StarMember
Nu sunt prietena cu dl Luis. In primul rand nu prea folosesc Instagram si in al doilea rand selectez cererile primite. Si dupa nume nu inspira incredere. :))

teacher_
#StarMember
Îmi place numele ales, este inspirat 🙂 bune și sfaturile, nu știu cât vor preveni furturile, pentru că încrederea oamenilor in politie a scăzut destul de mult.

Vio73
#StarMember
Nu am nici eu cont de instagram, deci nu știu cine este acest Luis Calificatu. Dar este bine că sunt semnalate probleme de genul acesta. Mulțumim!