anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] “Spiriduș pentru o lună” - Iarna în Comunitate cu diversitate

NickyS
Community Manager
Community Manager

Salutare dragi membrii ai Comunității!

Sunteți pregătiți pentru concurs? 😊

Așa cum vă anunțam în postarea anterioară astăzi începem concursul „Iarna în Comunitate cu diversitate„ și cum am putea întâmpina sărbătorile de iarnă altfel decât în haine de spiriduș?

În acest topic, vă invităm să luați parte la o activitate amuzantă și creativă: scrierea unei povești în comun.

Pentru a face acest lucru, voi posta începutul unei povești, iar voi, cu imaginația voastră bogată, veți continua povestea prin răspuns la ultima postare pe acest subiect. Vom face asta timp de o lună, până pe 15 Ianuarie 2023 când povestea va trebui să ajungă la final.

Sper ca povestea noastră să aibă cât mai mulți autori și prin intermediul imaginației voastre să ne poarte prin locuri cât mai frumoase cu întâmplări haioase, pentru că la finalul concursului, o vom publica integral într-o postare dedicată.

Vă aștept răspunsurile cu nerăbdare!

Începutul poveștii:

Moș Desagă rămâne pentru o clipă în pridvorul casei sale. Duce încet pipa la gură și aruncă o privire încruntată la ecranul brăzdat de timp al telefonului mobil. Nochiță, căci așa își alinta moșul telefonul, arată ora 06:58. Trage aer în piept și apucă hotărât de mânerul scorojit al genții ce își făcuse culcuș la picioarele sale. “Haida, haida, că am zăbovit destul” zise el și ...

30 Răspunsuri 30

Vio73
#StarMember

 ..s-a dus la sania cu reni și a plecat să împartă cadouri copiilor.  A explorat zone întregi și a împărțit cadouri minunate tuturor copiilor, care au fost foarte încântați de gestul făcut de Moș Desagă, i-au mulțumit și i-au răsplătit gestul lui minunat cu cântece și poezii și i-au spus că îl așteaptă în fiecare an. Moș Desagă și-a continuat periplul către o altă zonă....

 

 

delfinas
#StarMember

...pleca la drum.  Mos Desaga se hotarase sa faca o calatorie prin tara. Nu stia exact incotro o va lua, dar stia ca pasii il vor calauzi spre locuri interesante, atat vazute candva, cat si unele nevizitate inca. Dorea doar sa aiba parte de intamplari interesante si sa aiba cat mai mute amintiri placute din fiecare oras, catun in care va ajunge si, eventual, sa scrie o carte cu ce a trait si a vazut in acea calatorie. Primul oras unde a poposit se numeste...

... primul oraș unde a poposit se numește... Sighișoara, cel mai frumos oraș medieval din țară. Dar chiar la intrarea in oraș, Nochiță începu' să sune și Moș Desagă fu' nevoit să se oprească și mare îi fu' mirarea când văzu' că la telefon era chiar ...

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Inceput alternativ (il scrisesem deja, n-am apucat sa-l trimit. Am zis sa-l public totusi in caz ca vrea cineva sa-l citeasca).

[...] “Haida, haida, că am zăbovit destul” zise el și ...

...o luă agale spre poartă. Se mișca greu Moș Desagă, la cei 83 de ani ai lui. Greu, greu... dar nu fără un oarecare leganat, deprins incă de pe vreamea când era flăcău. Ehee...ce vremuri. Cu un zâmbet șugubăț in colțul gurii și cu geanta intr-o mână, deschise poarta de lemn de brad, arsă de soare și plina de amintiri frumoase ale altor vremuri. 

Un copil se juca Șotronul in fata portii. Vazându-l, se uită la el, se uită intr-o parte, parcă rușinat. Apoi, isi luă un aer serios si zise:
 - Buna ziua, Moș Desagă! 

- Buna ziua, copile, zise moșul nostru cu vocea lui domoală. Ia', ma duc oleaca...

 

Continuare dupa postarea Danielei:

... Djia, de la Orange. L-a sunat pe Moș Desagă să-i facă o ofertă de nerefuzat. Cu minute multe-multe si cu net nelimitat...dar din pacate, Nochită săracu nu stia decat sa sune si sa trimita mesaje. Net-ul era pentru cei mai tineri decat el, cei din generatiile mai noi... Pe vremea cand fusese el conceput, tehnologia era alta. Dar nu-l deranja. Inca purta cu mandrie, undeva sub baterie, cifrele care l-au facut legenda: 3 3 1 0.

Eheee...baterie care te tine o saptamana, ecran monocrom cu contrast excelent. Vorba aluia: "they don't make them like they used to."( nu se mai fac cum se faceau odata). Nu stia el de "ge-pe-se", de "ne-fe-ce", de "o-me-ge". Nu stia multe. Dar stiti cum e vorba: "cum e turcu' si pistolu'". Nochita nu stia el multe da' ce stia face, facea bine. Suna tare de-l auzea tot satul. Semnal avea si la Cucuietii din Deal, si la ăi' din Vale. Si cand venea vorba de comunicare, producatorul lui avea o vorba: Nokia, Connecting People. Apoi asta facea, si-o facea bine. De-aia, dupa atata timp, lui Mos Desaga tare drag ii era de el, si nu voia nici in ruptul capului sa-l deie nici de pomana, da' nici pe bani. Pesemne stia el ce stia...

Dar lui Mos Desaga i-a placut oferta Djiei si acceptat-o... Acum se uita cu drag la al lui Nochita, si-si zise in gand:

- Ei, Nochita, Nochita... Multe trepte ai vazut de-aproape. Dar uite ca tot ai rezistat.

Puse telefonul in buzunar si o lua usor usor catre centrul orasului unde il asteapta(u)...

Client Orange

... unde îl așteptau ... "colegii" Djiei, de la Orange shop Sighișoara, pentru a-i implementa oferta. Dar cum mai erau 5 minute și batea ora exactă, s-a gândit să se abată puțin din drum și să treacă pe la cetate să vadă animația din turnul cu ceas. Ajunse cu chiu cu vai acolo la și '59 (așa arăta Nochiță), se uită în turn și ... ce să vezi? ...

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

... Ceasul din turn era fara 5, si s-a grabit degeaba. 😄 Lui Mos Desaga nu-i placea sa se faca asteptat. 

Asa ca il setase pe Nochita cu 4 minute inainte. Si cum pe vremea aia nu exista "auto time update", dupa soare, cum is astea noi, Nochita o stia una si buna: ii 59, Mos Desaga.

Eh, nu-i bai, ca doar un pic de sport nu i-a prins rau nimanui. Mai ales lui Mos Desaga, care inca purta cateva kilograme pe burta de la ultimul Craciun.

Asa ca s-a asezat pe banca langa turn, sa-si traga un pic suflarea, sa bea un pic de apa, si sa se uite la trecatori. Timpul trece, ceasul se face fix pe turn, si in sfarsit apar marionetele pe care le astepta cu atata nerabdare.

La un moment dat, langa el apare ...

Client Orange

....apare toboșarul cetății, care face un anunț: "toți oaspeții orașului vor avea un ceai cald gratis la restaurantul din centrul cetății"

Grăbit, se duce sa ocupe un loc. In scurt timp, restaurantul se umple de oameni. Printre ei, îl recunoaște pe....

 

....Printre ei îi recunoaște pe Milidge și Doig, două vedete locale, care aveau un spectacol local de susținut și îl promovau împreună cu cei de la Orange  spre deliciul, bucuria și nerăbdarea spectatorilor, atât mari dar și mici. Și pentru ca surprizele să fie uimitoare, Moș Desaga se apropie de aceștia în speranța mijlocirii unor surprize pentru toți cei prezenți în Comunitatea Sighișoarei, și nu numai. După discuția avută cu Milidge și Doig, Moș Desaga se întoarse entuziasmat și voios spre banca de lângă turn unde......

....unde îl văzu pe Ionică, nepotul vecinilor lui. Acesta se bucură că îl vede pe Moș Desagă și-l îmbrățișa cu bucurie.  Mosul se așeză și-l scoase pe Nochiță din buzunar și se gândea cum sa afle unde sa sune ca sa găsească un loc unde să pună capul la noapte, ca mâine să fie odihnit și să plece spre alte zări. Ionică îl vede gânditor și îl întrebă ce-l doare și când află care-i baiul, îi spuse: Moș Desagă, eu am rezolvat simplu, am intrat pe telefon și mi-am rezervat o cameră.

Moșul se miră:

- Băiete, tu faci glume cu mine, cum sa rezervi o camera de pe telefon, ce șmecherie e asta? Tu să-mi spui cum ai aflat numărul de telefon, să sun și eu!

- A, pai, Moșule, eu nu am sunat, am intrat pe o aplicație din telefon, am căutat un hotel care să aibă un preț bun și am plătit online cu cardul

Deja Moșul era buimac total. Nu înțelegea și pace cum a intrat Ionică in nuș' ce aplicație (ce-o fi aia???) și a plătit tot în telefon. Unde a băgat banii in drăcia aia???

Ionică îl văzu pe bătrânul Nochiță și a înțeles că Moșul nu știe el cum e tehnologia asta modernă, cum dai cu deștul pe un ecran și ai acces la atâtea, printr-un simplu click.

- Moșule, hai să-ți explic ce minunată e jucăria asta a mea și ce mult mă ajută! Dar o să-ți povestesc in drum spre hotel, o să dormi cu mine in cameră, că nu mai găsești locuri libere acum și nu te-oi lăsa să dormi pe banca asta!

Și plecară, iar Ionică i-a tot povestit lui Moș Desagă ce face un smartphone și cât de mult i-ar fi și lui de ajutor unul.

Moșului începu să înțeleagă și să îi placă ideea de a avea un smartphone, dar parcă nu ar vrea să renunțe la vechiul lui prieten, Nochiță.

Înainte să adoarmă se tot gândi ce a facă, să accepte sau nu un telefon  deștept de la Orange?

A doua zi....

A doua zi, convins parcă în urma discuției cu Ionică, Moș Desagă, înainte de a porni ”spre alte zări”, într-o căutare prin cetatea Sighișoarei, se reîntâlni cu Milidge și Doig. Aceștia, abia treziți după distracția din seara anterioară, au promis Moșului Desagă, că, în drumul lor spre Polul Nord se vor opri la depozitul Orange, de unde îi vor aduce o frumusețe de ”telefon smart”, telefon cu care să nu aibă probleme indiferent de zona în care se va afla în drumul său.

Încântat de promisiunile duoului Milidge & Doig, Moș Desagă se întoarce către.....

... Orasul Minunilor. "Oare de unde se trage numele acestui oras?" se intreba Mos Desaga. "Poate aici se intampla minuni de-adevaratelea!" Si, curios din fire cum era, a inceput sa intrebe locuitorii. Unul dintre ei, cu mai mullti ani in tolba vietii i-a spus: "Mosule, aici se implinesc vise! Lucrurile bune vin pentru cei ce stiu sa astepte, nu asa se spune? Uite, de exemplu, fetita vecinei mele si-a dorit dintotdeauna sa...

Razvan
#StarMember

... se porni la drum cu renii și cu ajutoarele sale și începură să împartă cadourile copiilor, părinților și bunicilor toată noaptea. Aceștia se bucurară la vederea cadourilor dimineața așezate frumos și unitar lângă bradul împodobit cu diverse sau în ciorapul moșului atârnat de hornul casei. Toți încântați și bucuroși de momentul trăit au mulțumit cu recunoștință lui Moș Desagă și i-au transmis un gând de bucurie și iubire necondiționată. Totodată, ființele divine au trăit o stare de bucurie, beatitudine și au transmis Moșului că îl așteaptă și la anul cu daruri multe, bucurii, fericire.....

teacher_
#StarMember

" Apoi pleca spre gară, unde îl aștepta o călătorie cu trenul până la unul dintre copii lui plecați spre un trai mai bun. Moș Desagă așteptă autobuzul alaturi de alti călători care mergeau fiecare cu treburile lor. In statie, s-a întâlnit cu nea Costică, prieten vechi, care mergea până aproape de gara, la posta, sa ridice un plic. Numai bine, gândi moș Desagă am cu cine sa petrec 30 de minute până la gara. Timpul trecu repede, astfel că odată ajuns la gara, Desagă s-a grăbit să își ia biletul. Apoi, pierdut printre peroane și oameni, aștepta  cu oarecare emoție trenul. Nu și-a mai văzut copii de câțiva ani, iar întâlnirea asta i-a creat o emoție încă de când a fost programată. S-a așezat pe locul lui, și-a deschis cărțulia veche, și pierdut printre gânduri și pagini a atipit...."

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

...Spiridusul Minitechnicus, pe care l-a purtat in tot acest timp in buzunarul de la piept, si care trasese un somn bun tot drumul asta. Ca asa sunt spiridusii. Cand au treaba, nu-i mai opresti. Dar si cand dorm...nu-i mai trezesti. Se uita la el, cu caciula lui rosie cu ciucure, asezata intr-o parte, cu ochii mici, inca somnorosi, si zise:

- Mos Desaga, am visat ca ti-ai luat telefon nou. Asa-i?

- Da, Minitechnicus, asa e, zise Mos Desaga. Djia m-a sunat cat ai dormit tu ca un spiridus ce esti, si mi-a facut o oferta buna. Am acceptat-o pe loc.

- Uu, uu! Si iti iei telefon d'ala nou cu ecran mare mare?

- Da, Minitechnicus.

- Uu, uu! Din ala cu NFC, GPS, 5G, si baterie mare? Cu ecran AMOLED si rezolutie 2K? Si cuuu..., si cu senzor de amprenta in ecran? Si cu deblocare faciala? Si cu marginea metalica? Si rezistent la zgarieturi si cazaturi? 

- Da...cred...

- Waaaaw! 😄

- Uite ce e, pustiule. Sunt sigur ca ai dormit tare bine la mine in buzunar, dar n-am nici cea mai mica idee ce ai zis in ultimul minut. Cert e ca toata lumea vrea sa-l schimb pe Nochita. Pe de o parte, as vrea, ca parca imi pare interesant sa poti asa plati cu telefonul oriunde, sa-ti poti face rezervari "onlain" sau cum ziceti voi la astea. Dar vezi tu, Minitechnicus, am ajuns la varsta la care nu ma mai descurc cu tehnologia. N-as sti sa umblu pe un telefon de genul asta. Cine sta sa ma invete pe mine cum sa-l folosesc? Pe Nochita il stiu, si ma stie. Suntem cei mai buni prieteni. Niciodata nu m-a lasat la greu. Nici nu stiu cum sa-i spun ca o sa-l schimb cu o versiune mai noua... Ca si cand n-ar mai fi bun pentru mine.

Mos Desaga lasa sa-i scape un oftat, si o lua agale spre...

Client Orange