anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Reînnoire card Orange Money

TheSpecialist
Maestru

La finalul lunii martie mi-a expirat cardul fizic Orange Money. Am fost anunțat printr-un sms în ultima zi lucrătoare a lunii, am comandat altul, a ajuns în 2 zile prin curier, ceea ce e foarte bine. Dar, am avut câteva zile în care nu am putut utiliza cardul fizic și uneori asta e o problemă pt ca sunt POS-uri care din diverse motive, refuză plata cu telefonul unde este înrolat cardul virtual. 
Mi-ar fi plăcut să fiu notificat cu minim o săptămână înainte ca va expira cardul, să pot comanda altul și să îl activez, astfel încât să existe continuitate (majoritatea băncilor așa procedează). Mesajul primit pe ultima sută de metri mă anunță ca deja a fost dezactivat cardul vechi. 
După ce am primit cardul nou, am avut parte de a doua surpriză, când am vrut să-l activez la ATM, nu mai recunoștea PIN-ul. În pliantul din plic scria doar de activare cu PIN prin retragere numerar. Nu se specifica nimic de schimbare PIN. Am generat din aplicație alt PIN, am reușit cumva să activez cardul (a fost suficientă o interogare de sold), dar acum nu reușesc să schimb PIN-ul cu unul mai ușor de ținut minte. Am găsit aici în Comunitate un topic și se pare ca problema e veche de cel puțin 2 ani. 
Întrebarea mea este: avem speranțe la un update în acest sens ? Ar fi foarte utilă posibilitatea de a putea schimba din aplicație PIN-ul. 

32 Răspunsuri 32

Exact. Asa e. Doar platile "offline" sunt afectate. By the way, se mai pot numi offline...avand in vedere ca POS-ul e conectat la internet? :)) Doar o idee care mi-a venit acum in minte. 

Client Orange

Sunt oarecum offline. Pe avion de exemplu, poți plăti cu cardul și la aterizare abia vezi ce și cat bani ți-au luat, imediat ce se conectează POS-ul și telefonul/aplicația la internet.

Cele de pe avion sunt intr-adevar o exceptie. Dar din cate stiu, in general, plata se face prin internet. Nu stiu sa mearga si fara...Ma refer la POS-urile de la magazine. Imi amintesc ca am prins cateva ocazii in care nu mergea internetul, POS-ul era pe cablu, nu 2G/3G, si aveau afisat ca nu se pot face plati cu cardul. Deci cred ca avionul e cumva o exceptie de la regula. Fie au POS-uri speciale, fie....sunt setate intr-un anume fel. Oricum, un topic foarte interesant, din punctul meu de vedere. 😄

Client Orange

POS-ul nu e special. CARDUL trebuie autorizat pentru ”plăți offline”. Unele de pe categoria ”bussiness” sunt de acest tip. 

Ok....Imi amintesc ca am platit si eu in avion la un moment dat, si nu cred ca aveam nimic deosebit activat pe cont. Si cu siguranta nu am cont business. Stiu ca aveau niste chestii atasate parca la telefon sau ceva. Adica un card reader portabil. Nu era POS de genul celui pe care il vedem noi la magazine.

De-aia ziceam ca s-ar putea sa fie POS-uri mai deosebite, pentru in-flight purchases... Dar ma mai documentez si eu si revin daca e. 🙂 Dupa cum ziceam, mi se pare un topic foarte interesant. Subiectul aviatiei in general mi se pare unul fascinant. Sunt mare fan.

Cand eram mic (cum cred ca eram majoritatea), cantam cand vedeam cate un avion pe cer: "avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor, sa ma fac aviator..." Well, nu m-am facut aviator, dar ador sa zbor si mi se pare super misto domeniul asta al aviatiei.

Client Orange

”.....ca s-ajung programator” 🤣🤣 Eu de exemplu cu un card banal de salar de la BT sau de la ING.... nu se acceptă plata în avion. De aceea, detalii afli la bancă privind autorizarea cardului pentru ”plățile offline”. Că de fapt un plastic nu are ce să fie ”online”. Însă POS-ul dacă nu este online, va accepta doar plăți de la carduri autorizate pentru ”plăți offline”. 

I see, I see.... Eu am ING, si n-am avut probleme. Am avut si BT pana zilele trecute. Am inchis cardul si contul la BT. Dar asta e alta discutie. :))

Foarte interesant oricum. Nu stiam chestiile astea.

Client Orange

I feel you, bro ! ✈️✈️✈️

Eu am plătit cu OM pe avion fără nicio setare suplimentară. 

Este posibil cele de pe avion să fie setate într-un fel. Știu ca am întrebat stewardesa ce se întâmplă dacă folosești un card fără acoperire (in ideea în care doar după aterizare se încasează efectiv) și a zis ca nu e problema, ne găsesc ei 😂

Plățile offline sunt plăti efectuate fără o conexiune la internet, si aici fac referire la device-ul tau si nu la POS, cel mai bun exemplu este cand ești in avion. 

Am verificat în aplicație, încă nu s-au retras banii. Probabil așteaptă confirmarea de primire de la curier. 

Dap. La mine cred ca dupa vreo saptamana s-au retras. Asta doar ca sa-ti faci o idee. 🙂

Client Orange

Nu e bai. Am lăsat bani pe cont de o gumița. 

Cred ca va fi decontata ulterior aceea suma, la sfârșit de luna probabil sau nu mai știu daca membri fondatori aveau beneficii gratuite.

Mai scrie membru fondator pe noul card?