anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Money - Wirecard

Chris_t
Explorator
După cum probabil s-a aflat, procesatorul german de plăti Wirecard si-a cerut insolventa, ca urmare a faptului ca nu găsesc vreo 2 miliarde de euro, nu știe nimeni unde sunt.
Tot azi, FCA UK (Financial Conduct Authority), organizația de reglementare a piețelor financiare din Marea Britanie a blocat utilizarea Wirecard de către toate fintech-urile locate in UK care utilizau serviciile Wirecard.
Astfel, începând de azi de la orele 13:00, utilizatorii serviciului de agregare carduri Curve nu mai pot folosi cardul emis de Mastercard.
Curve a emis un comunicat ca lucrau deja la procesarea plăților in-house și separarea de Wirecard. Aceasta mutare era așteptată pentru lunile iulie-august, simultan cu lansarea Samsung Pay Card by Curve in Anglia.
Revolut pe de alta parte a emis un comunicat prin care anunță că au renunțat la serviciile Wirecard din 2019,nefiind afectați de blocarea de azi.
Printre clienții Wirecard se numără și Orange Bank, entitatea cunoscuta la noi ca Orange Money. În mod normal, nefiind sub reglementarile britanice, Orange Money ar trebui sa fie safe momentan.
Avem oare o poziție oficiala a Orange România ref la acest subiect?
8 Răspunsuri 8

Razvan
#StarMember
Înseamnă că ne putem trezi cu conturile blocate?

Chris_t
Explorator
Mai jos mailul de la Curve. Nefiind un fintech obișnuit, ci un agregator de carduri, nu am bani blocati la ei, doar ca nu mai pot momentan folosi cardul lor. Care era cardul meu de zi cu zi, cu el plăteam tot. Tehnic vorbind, chiar dacă Orange va fi la un moment dat afectat de bomba Wirecard, vom avea acces la banii din conturi (pentru transfer spre un alt cont). Atât doar ca nu vom mai putea folosi cardul. WIRECARD LICENCE SUSPENDED - PLEASE CARRY A BACK-UP CARD. Dear Curve Customers, Your Curve card and all associated Curve transaction and money transfer services will be temporarily suspended with immediate effect. Please be assured, we expect to be up and running again shortly but it may take a few days. Your money and card details held at Curve are safe and secure. This has happened because the Financial Conduct Authority1 has this morning suspended its permission for Wirecard Card Solutions Limited (the company who currently issues Curve Cards) to operate, without prior notice. This action is not related to Curve - but Curve currently depends on Wirecard for operation of the Curve card. We are already well on the way to migrating away from Wirecard but have not fully completed this process. We are now working round the clock to achieve the migration as quickly as possible and therefore expect this disruption to last for only a limited period of time. We will continue to communicate the details of what this means for you during this interim period. For now, please carry a backup card.

Ascary
Campion certificat
Si erau unii care sa bateau cu caramida in piept că Curve, că așa si pe dincolo...in fine,Orange Money foloseste Visa asa ca sa sperăm ca nu va fi afectat,nu de alta dar am si eu o mie de euro ascunsi de nevastamea in Orange Money :))

Chris_t
Explorator
Haha, tare asta cu mia de euro :)) Suna și mai bine dacă erau o mie de euro ascunși pe cardul pentru Curve :D N-are treabă ca e Visa sau MC. Eu sunt, ma rog, eram, cu Curve. Pentru ca au o aplicație la sute de ani de cea de la Orange și pentru modul în care comunică. Sunt pur și și simplu impecabili. Când își revin, tot la ei ma întorc, cel puțin pana vine Orange Money cu o aplicație nouă. Da, folosesc cardul Orange Visa Platinum dar e incorporat în Curve și plătesc cu acesta din urma. Atât timp cât în aplicația Orange nu am anumite chestii basic, de gen cati bani am cheltuit luna asta și pe ce categorii.

FaraUnID
Campion certificat
1. Procesul de insolventa este inteles si aplicat difetit de la stat la stat si, ce este cel mai important si trebuie punctat, insolventa nu inseamna neaparat faliment. Spre exemplu in USA falimentul unei companii nu insemana inchiderea ei. 2. Orange Money este un serviciu autorizat BNR, ceea ce se traduce prin faptul ca exista niste garantii (bani lichizi aka cash-caval) in seifurile BNR. Toate institutiile finaciare care se desfasoara pe teritoriul Romaniei trebuie se prezinte garantii finaciare inainte de o obtine autorizatie de functionare din partea BNR. 3. Daca prin absurd Orange Money va intra in insolventa / faliment sau daca din diverse motive cardurile Orange Money nu vor mai fi functionale, o sa va puteti recupera banii din cont, mergand cu buletinul la casieriile Orange Shop.

Chris_t
Explorator
Problema nu se pune ca intra Orange Money in faliment. Nici Curve nu au intrat în faliment, nici alte fintechs. Problema e dacă BNR/ASF sau la nivel global se decide sa "scoată din priza" tot ce înseamnă procesare prin Wirecard, cardurile care au în spate tehnologia acestora devin niște bucăți de plastic. Banii rămân în cont, se pot retrage sau transfera în alt cont. Transferurile se fac pe IBAN, nu pe card, deci nu vor fi afectate. Totuși, ca un fintech respectabil, Orange ar trebui sa vina sa zică : da, folosim Wirecard, deocamdată nu suntem afectați, revenim pe măsură pe apar detalii noi". Și asta trebuia zisa de ieri. Asa, din respect pentru clienți, nu de altceva, ca nu rămâne nimeni fără bani.

FaraUnID
Campion certificat
Eu mi-am spus parerea despre Orange Money pe topicul dedicat. Orange Romania lasa senzatia ca nu prea are incredere in proriul serviciu fintech, pentru ca strategia de comunicare in cazul Orange Money este ZERO raportat la produsele concurente oferite de institutiile finaciare prezente in Romania. Si sincer nu reusesc sa inteleg modul acesta de abordare !?!?!? Asa ca, nu te astepta ca Orange sa vina si sa spuna "Da, situatie este extrem de maro pentru noi si pentru clientii Orange Money. Inca nu avem solutii, lucram sa identificam cele mai viabile solutii pentru clientii nostrii" Probabil ca exista concepute diferite scenarii si un Plan B, special gandite pentru astfel de situatii, dar nu te astepta sa primesti prea multe informatii despre asta. P.S. - Vezi topicul referitor la activarea frauduloasa de abonamente Netflix din conturile abonatilor. Desi era evident faptul ca a fost o bresa de securitate undeva in sistem, reactia companiei a fost una de genul "Schimbati Numele de Utilizator si Parola aferente contului Orange. Platiti facturile ca se va compensa luna viitoare"

caracostea
Junior entuziast
În cel mai rău caz, nu vor mai putea procesa operațiunile cu cardul, până nu vor trece pe alt sistem de procesare. Operațiunile prin IBAN ar trebui să rămână neafectate