anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Money - schimbare PIN card fizic cu unul preferential?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Hello,

Din cate am inteles, PIN-ul de la cardul fizic primit prin SMS nu se poate modifica, in sensul crearii unui PIN custom. Daca informatia e corecta, atunci, ca sugestie, poate ar fi bine de implementat un feature (eventual chiar din aplicatie, de ce nu) prin care utilizatorul sa-si poata seta efectiv un PIN preferential pentru cardul fizic.

Pentru ca, stii ce e mai rau decat un PIN pe care nu ti-l amintesti? Un PIN pe care nu-l poti modifica. :))

Si da, stiu ca poti sa ti-l notezi, poti sa pastrezi mesajul... Dar cel mai bine ar fi sa-l poti modifica in ceva semnificativ si usor de retinut pentru tine, decat sa te apuci sa memorezi PIN-uri random sau sa ti-l resetezi pana nimeresti unul care-ti place. :)) Nu e tocmai eficient.

E doar o sugestie, binenteles. 🙂

Saau...daca stiti vreo metoda de a schimba PIN-ul respectiv intr-unul ales de tine (cum e la toate bancile, din cate stiu eu), va rog sa-mi spuneti si mie.
Client Orange
12 Răspunsuri 12

FLo1
#StarMember
Radule, interesant parcursul tau in paradisul OM. Il urmaresc si... invat. Totusi, stii ce e mai rau decat un card fizic? Un card digital la un POS fara contactless. Credeai ca nu mai exista? Exemple: Agentia SNCFR din Cluj, automatele de bilete ale companiei de transport local din Cluj, unele POS-uri la comercianti care la sume de cateva sute se blocheaza la plati .... contactless. Deci sa traiesti si sa te tot minunezi.... :))))

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
"Totusi, stii ce e mai rau decat un card fizic? Un card digital la un POS fara contactless." Am ras copios la asta. :))))) Foarte tare! Si ce mi se pare si mai funny e ca, mai devreme, chiar ma gandeam sa intreb chestia asta... Daca faci plati contactless (cu cardul fizic, nu cu telefonul, pentru ca, la unele banci, se pare ca face e o diferenta) cu cardul Orange Money, exista vreo limita (de tranzactii sau de suma) dupa care iti cere PIN? La unele banci, limita e la 100 de RON de exemplu (probabil ca se poate modifica). La Orange Money nu am vazut sa fie asa ceva... Exista niste limite, pe care le poti modifica foarte usor din aplicatie, dar nu mi-e clar daca se aplica la toate tranzactiile sau nu... Adica ai limita la plati la comercianti. Dar in ceea ce privesc platile contactless, nu se specifica nimic. Sau poate n-am inteles eu foarte bine interfata. Si nu mi-e clar daca ia aceeasi limita ca si pentru celelalte plati cu cardul, sau pur si simplu nu exista limita de suma sau de numar de tranzactii pentru platile contactless.
Client Orange

FLo1
#StarMember
Si la OM, ca la restul cardurilor, platile contactless sau cu card fizic sunt "the same". Diferenta se face intre aceste plati si cele online, atat ca numar de tranzactii, cat si ca valoare maxima a tranzactiilor. Cu siguranță, pragurile maxime de plăți zilnice, POS sau online, retrageri de la ATM, toate se pot stabili de către client, dar nu mai mult de un maxim de siguranță impus de instituție. De menționat că plata cu telefonul include PINul, adică nu ai nevoie de PIN la plata cu telefonul. Simpla parolă statică a telefonului (sub orice formă ar fi ea) ține loc de.... PIN.

Vio73
#StarMember
Salutare! Eu am toate PIN-urile scrise în agende ( din ambele case) și o singură dată am avut o problemă să nu-mi amintesc un PIN la un card. E vorba despre cel de salariu, iar pe acela îl schimbasem de curând. Sunt convins că nu va fi nicio problemă să te obișnuiești cu PIN-ul respectiv. Baftă!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Da, cum ziceam, poti s-o faci "the old way" (si pana sa ai posibilitatea de a modifica PIN-ul, si eu mi le scriam pe ceva), poti sa pastrezi mesajul, sau poti pur si simplu sa incerci sa-l retii. Sunt de acord ca nu e greu, si da, cu siguranta se poate. Dar pentru un card care se vrea a fi "in ton cu moda", un feature de genul asta cred ca ar fi super util. :) Cum ziceam, e doar o sugestie. Mi s-a parut utila, si n-ar avea de ce sa fie nici dificil de implementat. Totul e sa se vrea.
Client Orange

Abonat
Explorator entuziast
Plăteam cu telefonul și m-a speriat că nu-mi cere PIN-ul la tranzacții de sute de lei - avantaje și dezavantaje :( PIN-ul îl poți scrie direct pe card, ca să-l ai tot timpul la tine 🙂 Faci o chestiune de genul +1 sau -1 la numerele respective - de exemplu dacă PIN-ul tău este 7233, tu poți scrie 6122 pe card sau 8344.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Da, o singura problema. Nu poti sa vezi PIN-ul cu cardul in ATM. :)) Glumesc. Evident ca te poti uita inainte sa introduci cardul in bancomat. Ideea nu e rea. Mersi frumos de sugestie. 🙂
Client Orange

Abonat
Explorator entuziast
Da... așa este - nu m-am gândit la asta. Păi pe același principiu, iei un marker la tine și scrii PIN-ul și pe bancomat :) Dacă folosești mai multe bancomate, scrii pe toate. Ar trebui să fie ok, atâta timp cât nu apare concurența - altcineva care să-și noteze PIN-ul în același mod - dar poate va folosi o culoare diferită :) Bineînțeles, asta cu +1 sau -1 este nivelul de început - dar apoi poți complica sistemul, să adaugi și radicali, integrale, etc. Nimeni nu-ți va mai ghici PIN-ul, nici măcar tu! Ocazional, mi se întâmplă! :) Altă idee ar fi să folosești un model/tipar în funcție de tastele bancomatului/telefonului - dar pentru asta îți trebuie PIN customizabil din partea Orange Money.

DanielaH
Moderator
Salut! Într-adevăr, în acest moment nu se poate schimba codul PIN cu unul preferențial, dar colegii noștri de la Orange Money au în vedere implementarea acestei funcționalități în planurile viitoare de dezvoltare. Până atunci, așa cum ziceați și voi, soluția ideală este plata cu telefonul/ ceasul pentru ca acolo nu se solicită acest PIN, indiferent de sumă.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Dap, asa facem. 🙂 Mersi frumos, Daniela!
Client Orange

Musicallro
Junior entuziast
Poți nota PIN in telefon in agenda de genu 0214588 unde 4588 e PIN. Și să treci Taxi Speed

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Problema nu e salvarea lui intr-un fel sau altul, problema e schimbarea lui cu unul preferential. 🙂
Client Orange