anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce nu putem face un card de credit daca nu avem veniturile raportate la anaf?

Anonim
Neaplicabil

De ce nu putem face un card de credit daca nu avem veniturile raportate la anaf?

7 Răspunsuri 7

Pololică
#StarMember

Salutare!

Ai spus un cuvant acolo: banci. Orange Money este IFN (similar, dar nu acelasi lucru cu o banca traditionala) cu reguli proprii.

Daca ai vazut, nu prea au birouri in magazinele Orange (angajatii nu pot oferi credite), iar pentru depuneri de numerar, doar titluarul o poate face (ceea e la banci poate depune oricine, chiar si plata unui comision).

Un alt motiv pentru care ANAF primeaza intrucat "ce-i la ANAF, nu-i minciuna" (doar nu plateste cineva taxe si impozite de dragul de a le plati), nu mai spun de faptul ca verificarea se face, practic, instant.

PS: "celelalte banci" au refuzat o colega pe motiv ca garantul (sora ei) lucra in Franta si nu-i considerau "valabil" venitul (desi a prezentat ceva similar cu o adevarinta de la ANAF Franta cu veniturile salariale si copie dupa contractul de munca de acolo [cu durata nelimitata], plus adevarinta de vechime de la ITM-ul francez sau ceva de genul). Adica toate actele erau in regula, doar ca a fost refuzata. Si vorbim de Franta, tara membra UE, nu de o tara din lumea a treia.

Anonim
Neaplicabil

Eu lucrez în România, sunt categorii de personal gen politie, jandarmi etc care nu au veniturile raportate la anaf și singura soluție este adeverinta, nu cer un lucru imposibil . Sunt multe ifn care dau credite tot pe baza de adeverinta dar na dacă orange nu ne vrea și pe noi de clienti.

Ar fi o idee buna ca pe viitor sa se poate și cu adeverinta 

Salutare!

Cred că este vorba de reguli bine stabilite de către ANAF și Ministerul Finanțelor, la care toate IFN-urile trebuie să se supună 

Anonim
Neaplicabil

Te inseli, am avut card de la cetelem care este tot ifn. Aici este vorba de orange ei sunt singurii care nu accepta, în rest la orice ifn ai merge se poate și cu adeverinta .

Probabil că asta este politica lor, pe care o acceptăm sau nu.

Tu lucrezi intr-o institutie in care angajarile sunt pe baza de ordin, nu de contract. Asa si Orange Money: conditioneaza veniturile sa fie trecute prin ANAF. E regula lor. Si eu am un card de credit de la ING si verificarea a durat 2 minute, un motiv in plus pentru rapiditate.

In momentul in care vrei sa folosesti un serviciu, trebuie sa respecti conditiile de utilizare. Eu am un card de debit Orange Money si este singurul serviciu pe care il mai folosesc de la Orange (desi m-au sunat ieri pentru o oferta de portare, din punct de vedere financiar si al beneficiilor, nu cred ca se va concretiza cu ceva. Nu cred ca pot oferi ceva mai bun decat am acum. Evident, daca au, sigur vor impune si conditii proprii). Daca as fi avut in continuare abonament, utilizarea Orange Money mi-ar fi adus puncte (in limita a 50 de puncte lunar). Un beneficiu care, pe termen lung, ar fi contat. Acum, il utilitatea lui este dat de lipsa de comisioane.

Dar, cum zici si tu, pot fi aduse modificari pe termen lung in beneficiul tuturor (si al tau, dar si al lor).

Anonim
Neaplicabil

Dar de ce ai vrea card de credit de la Orange? Sunt altele cu avantaje mai mari, dacă chiar vrei asa ceva.