anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

SIM/ număr provizoriu după portare

Neaplicabil
Buna seara tuturor.
Am primit un SIM Orange în magazin la depunerea cererii. Ideal portarea se realizează între 23 24 după cum este stipulat în cerere. Acel SIM va fi cel. care îmi va reveni mie de acum înainte ?
Are un număr de Orange Romania pe el și apare în contractul încheiat. O sa fie modificat acel număr cu numărul meu pe care îl portez sau cum?
Trebuie mers după alt SIM Orange din nou la magazin ? Când introduc acel SIM în telefon daca rămâne acela ?
Chestia asta nu am înțeles eu prea bine .
Mulțumesc tuturor celor care vor da o mână de ajutor .
1 Soluţie acceptată‚

Jay
Campion certificat
Sim-ul nou functioneaza de la inceput, pentru ca el este activat de reprezentantul Orange cu care ai încheiat contractul, pe baza codului unic pe care il are orice cartela, deci poate fi folosit inainte de finalizarea portarii.. Numarul primit la semnarea contractului este valabil doar pana se definitiveaza portarea, pentru ca nu are cum sa functioneze direct numărul portat... Cartela insa, ramane cea primita de la Orange cand ai semnat contractul.. Am portat un abonament, al unei rude, acum câteva luni si, în ziua cand trebuia sa se finalizeze portarea n-a trebuit să faca nimic, nici macar sa restarteze telefonul.. Pur si simplu s-a trezit ca suna noul telefon, deși nu dăduse numărul nimănui..

Vizualizare soluţie în postul original

39 Răspunsuri 39

teacher_
#StarMember
Salut! Felicitări că ai venit în rețea în primul rând. Apoi, ca să îți răspund în măsura în care stiu, Da, acea cartela va avea noul tau număr Orange. Tu îți păstrezi numărul, nu se schimba, doar că de acum va fi in rețea. Nu mai trebuie să mergi după alt SIM. Vei primi un mesaj cu data și ora portării, cu o zi înainte. În ziua portării, serviciul de telefonie nu va fi disponibil pentru maxim 24 de ore. Vei primi un mesaj de confirmare, în momentul în care numărul tău este portat pe cartela ta SIM Ai aici detalii: https://www.orange.ro/abonamente/oferta-portare/index.html?gclid=Cj0KCQjwlJfsBRDUARIsAIDHsWpJdcXxjpGcKhayVB_lYMrO4Llsbm01jQk7WFOLmnxJocEBkjlMSGwaAvLFEALw_wcB Sper că ți-am fost de ajutor. Îți doresc sa ai parte doar de bucurii in rețea. 🙂

teacher_
#StarMember
P.S. voiam să mai zic.... Numărul acela, de pe contract este provizoriu. După completarea cererii de portare, până la finalizarea acesteia, vei avea două numere active: un număr provizoriu Orange și numărul tău permanent din rețeaua din care vii. Până la portare, vei putea primi apeluri pe ambele numere. Și încă ceva. Nu selecta ca și soluție deja, așteaptă să mai asculți păreri și de la ceilalți membri, poate ei au opinii diferite fata de a mea. Oricum, in aceasta comunitate se încurajează dialogul. Poți să ne spui cum s-a realizat portarea? Totul a fost bine până acum?

Neaplicabil
Deci când primesc acel mesaj îl desfac din pliculeț și îl pun in telefon la locașul lui . După care aștept .Sunt puțin îngrijorat de plățile online . Au fost probleme cu SMS urile de la 3 D Secure cu portarile din Telekom am citit . Bine v-am regăsit . Mulțumesc tuturor pentru urări .

teacher_
#StarMember
Poți să îți pui și cartela de la Orange și cea veche, daca ai Dual SIM... Poți să îți folosești oricare cartelă, ambele daca vrei, sau sa îți pui cea de la Orange in alt telefon.. Până la finalizarea portarii le vei putea folosi pe ambele , și vei fi informat pe ambele cartele despre asta. Legat de ce ai zis, îți dau un sfat... Intra in Orange Money... In aceasta perioada, ești considerat membru fondator, și ai destule beneficii... Cel mai mare, 0 comision la retargeri la orice bancomat, și 10% bani înapoi la plata facturilor de pe cardul Orange Money... Nu costa nimic administrarea, și te bucuri și de ceva avantaje. E un fel de Revolut, doar că ai reduceri la Iphone și la smartwatch-urile Garmin și FitBit.

Ascary
Campion certificat
Din păcate nici Garmin nici Fitbit nu mai sunt pe stoc. Probabil unde s-au vândut foarte multe odată cu lansarea Orange Money. Speram sa se refacă stocurile.

Neaplicabil
Am acum ambele simuri .E destul de neobișnuit pentru mine .

teacher_
#StarMember
Nu e ceva neobișnuit.... Pentru o săptămână, nu ar trebui sa fie o problema. :) @Ascary, și eu sper sa se refacă stocurile, cu modele noi cel puțin, vad că mă smartwatch și smartband, Orange sta destul de prost...!

Jay
Campion certificat
Sim-ul nou functioneaza de la inceput, pentru ca el este activat de reprezentantul Orange cu care ai încheiat contractul, pe baza codului unic pe care il are orice cartela, deci poate fi folosit inainte de finalizarea portarii.. Numarul primit la semnarea contractului este valabil doar pana se definitiveaza portarea, pentru ca nu are cum sa functioneze direct numărul portat... Cartela insa, ramane cea primita de la Orange cand ai semnat contractul.. Am portat un abonament, al unei rude, acum câteva luni si, în ziua cand trebuia sa se finalizeze portarea n-a trebuit să faca nimic, nici macar sa restarteze telefonul.. Pur si simplu s-a trezit ca suna noul telefon, deși nu dăduse numărul nimănui..

Muchalucha
Explorator entuziast

Am facut portarea in 2021. Probleme cu cartela cu numarul provizoriu pentru ca dupa portare iMessage nu vede numarul portat ci doar numarul provizoriu. Am scapat de numarul provizoriu punand esim la numarul portat. Numai asa a mers numarul portat in iMessage (sms si imessaage). Nu am dat numarul provizoriu la nimeni, insa sunam eu de la numarul portat pe numarul provizoriu si tot suna, dar nu raspundea nimeni. Introducand cartela pe un alt telefon cand sunam la numarul provizoriu de pe numarul portat suna numarul provizoriu pe telefon. 
Acum am doar esim si nu ma mai incurc cu cartela cu numarul provizoriu. Am ramas neplacut surprins de cat de incurca lume este numarul provizoriu. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Problema nu e la Orange, e la Apple. 🙂 Am avut exact aceeasi problema. Am rezolvat-o cu o schimbare de SIM.

Fie activezi SIM-ului intr-un alt telefon decat un iPhone (feature phone, Android etc), fie, inainte sa introduci SIM-ul in telefon, dezactivezi iMessage, si eventual si iCloud.

Client Orange

Muchalucha
Explorator entuziast

Orange nici macar nu concepea o alta cartela sim, imi propuneau sa gasesc pe cineva cu Android sa schimb eu niste date care se schimba in Android si nu in iOS. 

Portarea nu este obligatorie cu numarul provizoriu, dar Orange nu si nu ca asa trebuie, aratat ANCOM si portabilitate.ro si degeaba. Ei cu numarul provizoriu. Oricum dupa portare am mai fost o data pt. rezolvarea iMessage. Daca acceptau fara numar provizoriu vedeam ca vechea cartela a pierdut semnal, si mergeam sa iau o cartela pt. numarul portat de la Orange. De al doilea drum nu am fost oricum scutit. 

Problema este cunoscuta (cu iMessage si numar provizoriu). Problema cred ca este la Apple, nu la operator (Orange, Vodafone sau oricare altul). Cat am avut IPhone, am pus un alt SIM (cu alt numar) in telefon si tin minte ca m-a intrebat daca vreau sa actualizez numarul de telefon. IOs este construit ca baza pe sistemul american de telefonie. Din cate am vazut, la americani nu exista numar provizoriu, ci transferul se face direct prin debransare (de la fostul operator) si rebransare (la noul operator) si poate dura si cateva ore (sa nu spun zile in cazuri mai extreme). Mergand pe logica asta, este normal ca iMessage sa fie creat in acelasi fel (din moment ce nu sunt numere temporare la "el acasa", sa nu fie conceput sa le recunoasca).

Totusi, cel mai incurcat este ziua portarii: suni de pe numar temporar->apare numarul tau, cine te suna pe numarul->suna cartela veche. Totusi, cat este in portare, nu pierzi semnalul si numarul (ceea ce la americani se mai intampla, si nu asa rar pe cat s-ar crede: sub 0.1% au probleme la portare (nu neaparat toti pierd numerele), dar, raportand la aproximativ 300 milioane de numere, cifra rezultata este destul de mare).

Muchalucha
Explorator entuziast

Legea nu te obliga la portare cu numar provizoriu. Operatorii in schimb din numar provizoriu nu ies. Oricum nu m-au scutit de al doilea drum. Nu ma deranja sa pierd semnalul. Aveam, email in care ma anuntau ca s-a facut portarea si mergeam sa iau cartela sim, cum m-am deplasat pt. esim.

Stiu ca legea nu obliga (cererea include optiunea de a avea sau nu un numar temporar). Pana acum, in toate portarile avute (atat personale, cat si ale prietenilor), numarul temporar a fost utilizat din momentul primirii (doar la soacra, din motive strict tehnice, i-am recomandat ca, in momentul in care nu mai are semnal la operatorul vechi, sa puna telefonul (cu SIM-ul in el) in sertar si sa-l foloseasca pe cel nou).

Legat de refuzul operatorilor sa NU ofere numar temporar: nu stiu sa-ti dau un raspuns. Probabil este mai usor (informatic) ca numarul sa fie activ din secunda 1 si mai usor de facturat (stiu ca la corporatisti softurile sunt la comanda si nu o data m-am lovit de refuzuri din motive care pot fi puerile: asa este construit softul, chiar daca era gresit si era nevoie de corectie, tot ma loveam de refuzul corectiei si "creditarea" valorii la o operatiune ulterioara).