anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Scam Codul pentru vinted.fr: 2046. Valabil 5 minute.

AndreiC_1
Junior entuziast

Salut. De 2 zile primesc continuu sms-uri cu “textul:Codul pentru vinted.fr: xxxx. Valabil 5 minute.” Numarul de la care primesc este 1762. 
Este un numar de la care primesc de la: paypal, Revolut, Airbnb, flip … nu pot sa-l blochez.  

Am contactat serviciul de relatii clienti orange si spun ca ei vad doar sms-urile generate de Orange. 
Deja incepe sa fie enervant sa primesc astfel de mesaje continuu. Are cineva idee cum pot fi stopate ? Multumesc anticipat. 

 

29 Răspunsuri 29

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Si eu am primit acum vreo luna ceva similar. Din fericire a fost unul singur, si l-am ignorat cu succes. Din pacate, nu stiu sa existe o solutie permanenta... Se pare ca in ultima vreme, sunt din ce in ce mai multe astfel de mesaje. Nu inteleg de unde vin si ce rost au. Nu vad rostul unor astfel de mesaje. Daca sunt legitime, oricum nu ii poti trimite cui le-a trimis codul primit. Pentru ca nu stii de unde au venit! Si daca nu sunt, cu atat mai putin nu le vad rostul. E absolut stupid si inutil sa trimiti mesaje de genul asta. Nu ai nimic de castigat! Mesajele cu link sa zicem ca ar fi o incercare de phishing sau ceva. Dar astea?! La ce te ajuta sa trimiti la milioane de oameni mesaje cu cod de autentificare (cel mai probabil fake) in aplicatii de care, cel mai probabil, n-au auzit niciodata?!

Si ce e cel mai nasol e ca nimeni nu pare sa faca nimic in sensul asta. Adica da, le poti ignora. Dar e enervant!

Dar da, din pacate, Orange nu te poate ajuta in cazul asta. Si evident, nici ei nu le pot bloca pe toate, din acelasi motiv pentru care nu le poti bloca nici tu. Dar ar trebui introdusa o metoda de raportare a mesajelor astora.

Client Orange

AndreiC_1
Junior entuziast

Multumesc pentru raspuns. Inca mai astept pareri care pot fi de ajutor. Orange s-a dat la o parte si am ramas pe cont propriu.  Nu vreau sa schimb numarul de telefon doar din acest motiv, il am de 15 ani… poate mai are cineva idee la cine sa pot apela. 
Multumesc frumos. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Cu placere! Imi pare rau ca nu pot sa-ti ofer o solutie. 😞

Ideea e ca si daca schimbi numarul...sansele sunt sa se intample acelasi lucru cu noul numar. Pentru ca problema nu e numarul. E sursa mesajului in sine. Si baza de date cu numere de telefon care a ajuns intr-un fel sau altul, pe mana unor oameni de genul asta. Schimbarea numarului nu cred ca e o solutie. Cel putin nu una permanenta. Probabil ca o perioada va fi liniste. Dar nu e nicio garantie ca n-o s-o ia de la capat la un moment dat. De-aia zic ca ar trebui gasita o solutie permanenta care sa stopeze chestia asta de la sursa.

Client Orange

FLo1
#StarMember

@AndreiC_1: Ai cont sau nu pe acel site? Pentru că există 2 situații:

1. Nu ai cont: Cineva dorește să-și deschidă cont pe acel site completând neatent numărul tău la detaliile contului. Soluția: Răbdare până cedează nervii celui care generează problema. Alte soluții duc la urmări nedorite, cum ai constatat.

2. Ai cont: Cineva dorește accesarea contului, încercând recuperarea/accesarea contului. Soluția: configurezi contul utilizând un alt număr de mobil, pentru un deranj mai redus. 

Din păcate nu sunt alternative care să te afecteze... parțial. În acest caz este tot.... sau nimic. Numai bine.

AndreiC_1
Junior entuziast

Salut. Nu am cont si nici nu-mi doresc. 
Am trimis un mail catre adminii de site poate reusesc ceva. Multumesc 

Atunci răbdare și trece de la sine.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu zic să ignori astfel de sms-uri repetate sau le blochezi pentru o vreme.

Văd că se mai vaită și alte persoane pe alte forumuri:

https://forum.softpedia.com/topic/1203457-mesaje-si-apeluri-necunoscute/

Se pare că sunt tentative de țeapă în unele cazuri: https://www.facebook.com/dedeman.ro/posts/5703409236356509/

Citește în comentarii!

AndreiC_1
Junior entuziast

Salut. Am citit si eu prin diverse locuri, dar nu pot bloca astfel de numere. Acel numar: 1762 nu contine doar sms-uri de tip scam. Primesc pe acel numar autentificarile in Revolut, primesc mailurile de la Flip.ro, coduri de autentificare 2FA pentru Paypal… daca il blochez nu voi putea face logarea in alte platforme. Sunt numeroase topicuri pentru aceasta problema inca din 2020 si se pare ca Orange nu a luat nicio masura pana acum. Operatorul m-a indrumat sa sun la 0744509509 si am deranjat o persoana degeaba, era cineva din Smartel care nu avea nicio legatura cu 1762. 
Sper sa mai vada cineva conversatiile pe acest forum…. Poate se gaseste chiar cineva tehnic din Orange. 
Seara buna. 

AndreiC_1
Junior entuziast

Bine ar fi ca Orange sa nu mai permita celor de pe site-ul vinted.fr sa foloseasca numarul scurt 1762. Am gasit cateva informatii aici: https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/pdf/2020-03/Lista-numere-scurte.pdf

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Din pacate vinted e doar una dintre firmele care probabil trimite acele mesaje (nu sunt 100% sigur ca mesajele sunt trimise de ei). Dupa cum ziceai si tu mai sus, numarul e folosit de multe firme. Unele legitime, altele...nu. Deci nu stim in primul rand daca mesajul e legitim. Eu unul nu sunt foarte convins ca e.

Client Orange

Mesajul a fost trimis la cerere. Că numărul nu e cel care trebuie, nu e vina nici Orange,  nici a vinted.fr, ci a solicitantului anonim. Nu se blochează un număr pentru așa ceva.

AndreiC_1
Junior entuziast

@FLo1 sunt de acord cu tine, dar Orange este in masura sa ceara administrarorului acestui numar scurt sa vada cine a trimis acest text din mesaj si sa il blocheze. Multumesc.   

Oare @AndreiC_1? Orange nu cred să facă așa ceva, iar pentru un cont inexistent, vinted.fr nu are informații de comunicat. Cât privește "administratorul numărului" scurt, acesta este ca un concentrator /agregator de comunicări via SMS necesar a fi transmise. Deci sper să înțelegi imposibilitatea situației. 

Later: "cine l-a trimis.... ca să-l blocheze": La trimis serverul vinted.fr la solicitarea unui anonim de creare a unui cont. Blocarea ar însemna doar schimbarea numărului scurt, nu a serverului respectiv, deci nici o rezolvare.

AndreiC_1
Junior entuziast

Poate ca nu m-am facut inteles. Eu am gandit asa:  cat timp vinted.fr nu mai are acces la acel numar scurt, nu va mai face spam. Daca spun eronat atunci scuzele mele. 
Sincer incerc sa caut solutii … si multumesc pentru ajutor.