anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Phishing - Virus pentru iPhone?

Tina
Cunoscător certificat
M-am trezit, astăzi, cu un mesaj de la aplicația Calendar. Sa fie virus? Bitdefender îmi arată ca am telefonul protejat. Sa mai fac ceva? Înțeleg ca urmează sa mai primesc mesaje.
6 Răspunsuri 6

Jay
Campion certificat
Dupa cum arata, mai ales ultima poza, e o notificare gen tentativa de frauda.. Daca ai cum sa ștergi/blochezi notificarea, ar fi bine sa faci asta.. si o curățare a memoriei cache.. N-am mai întâlnit de mult timp acest gen de notificări, dar, pe telefon, fara sa caut în acel moment ceva pe net, nu mi s-a întâmplat sa apara.. insa, de când am avut telefonul in service, n-am mai folosit nici chrome.. am folosit doar funcția nativa a telefonul.. internet..

Tina
Cunoscător certificat
Nici eu nu am mai pățit. Este agățată de data de 24 din aplicația calendar. Am dezactivat aplicația și am reinstalat. Era tot acolo. Acum, am oprit notificările aplicației și a dispărut. Am șters toate datele de navigare. P.S. Am reintrat și e tot acolo. Probabil ca nu am apăsat pe data.

FaraUnID
Campion certificat
E o tentativa de SCAM + PHISHING venita prin intermediul load03.biz Sa mai discutat despre aceste tentative de phishing mascate in concursuri cu premii ce constau un telefone varf de gama. A detectat-o bine antivirusul ca Malware cu recomandare de stergere! Inclusiv eu am deschis un topic fix pe tema asta. Daca pici in plasa lor, la un moment vei fi redirijata pe o pagina de phishing unde trebuie introduse datele cardului bancar pentru a plati contravaloarea transportului pentru premiul castigat. Nu stiu cum de a ajuns in calendar, treaba aia! Sterge, da-i o scanare completa, vezi ce rezultate obtii!

RafaHelper
#StarMember
wow, next level! Baieti care se ocupa de furat date sunt mult prea isteti. ‏‏‎ ‎ Buna @Tina, nu este un virus dar nici departe nu este. Acesta activitate se numeste phishing, cel mai probabil ti-ai dat acordul ca o aplicatie terta sau extensie sa aiba acces la contul Apple si sa iti adauge evenimente in calendar, evenimente care te trimit pe diverse site-uri. Ia legatura cu Apple pentru a anula accesul acestor aplicatii la contul tau. Apple support Romania: 0800 400138 https://support.apple.com/ro-ro/HT201232 ‏‏‎ ‎ Daca te-a ajutat acest raspuns nu uita sa apesi ❤ sau sa il marchezi ca solutie.

FLo1
#StarMember
Adaugarea in cslendar nu e o minune, e o simpla optiune a contului care la un eveniment programat nu trimite doar email cu evenimentul programat ci il plaseaza si in calendar. Concret, o planificare (invitatie) la un meeting poate sa apara nu doar ca link in email ci si ca ora /data in calendar. Simplu si banal deloc miracol, dar este exploatat de catre cei care pacalesc prin constrangerea standard cu termenul limita.

Tina
Cunoscător certificat
Intr-un final am reușit sa scap de acesta problema. Am zis sa las sa treacă ora 16.00 ca sa văd ce se întâmpla. Alerta s-a mutat după după ora 16.00, pentru ora 17.00. Am zis ca e clar ca e o problema. Am incercat de toate. Am scanat. Am șters antivirusul și am instalat altul. Nu găsea nimic. Am resetat configurări și setări. Nimic. Nu dispărea. Pana când am intrat in “permis acces pentru calendar”. Am observat ca avea doua conturi. Unul normal și unul cu in server. Am șters server-ul și gata, a dispărut ca prin minune (din păcate nu am poza, dar erau o șir mare de numere si litere). Dacă ar fi sa am o bănuiala, cred ca problema a fost generată de deschiderea unei pagini pentru a crea o felicitare electronica pe Pinterest. Intr-un final am schimbat si parolele de acces la telefon si la principalele aplicații. Va mulțumesc tuturor pentru sugestii!