anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

MediaTek a prezentat oficial Dimensity 800 cu suport 5G

FaraUnID
Campion certificat

MediaTek a prezentat oficial Dimensity 800 cu 5G, un concurent pentru Snapdragon 765.

 

 

După ce a anunţat Dimensity 1000, primul procesor MediaTek cu adevărat high-end, compania a anunţat şi un nou procesor Dimensity 800, care să ofere o concurenţă serioasă pe piaţa de chipset-uri pentru mobil din gama mid-range. Acesta va intra în concurenţă directă cu Snapdraon 765, Kirin 810 şi cu Exynos 980, toate apropiate în termeni de performanţă şi echipate de asemenea cu modem-uri 5G. Avantajul MediaTek ar trebui să fie însă preţul, producătorul taiwanez reuşind în trecut să ofere procesoare pentru telefoane la preţuri semnificativ mai mici decât ale altor companii.

 

 

Dimensity 800 este un procesor mid-range derivat din design-ul realizat pentru Dimenisty 1000. Acesta beneficiază de şase nuclee, faţă de opt, însă acestea sunt aproape la fel de puternice precum cele high-end. Vorbim despre două nuclee de performanţă înaltă pe design Cortex-A76 (aceleaşi nuclee folosite de Huawei pe Kirin 990) la 2 GHz, alături de alte patru nuclee eficiente Cortex-A55 tot la 2 GHz. Acesta integrează şi un co-procesor „APU”, care asistă la rularea algoritmilor AI, cât şi la procesarea eficientă şi rapidă a fotografiilor.

 

 

Printre avantajele lui Dimensity 800 apar caracteristici precum compatibilitatea cu camere de rezoluţie de 64 megapixeli, suport pentru sisteme de până la patru camere foto, cât şi suport pentru ecrane la frecvenţă de 90 Hz. Până în prezent, chipset-urile mobile mid-range ofereau doar suport pentru ecrane la 60 Hz, cele de peste 90 fiind dedicate modelelor high-end.

 

 

Dintre toate avantajele lui Dimensity 800, probabil că cipul 5G integrat este cel mai mare. Astfel, MediaTek va putea concura de pe acelaşi nivel cu Qualcomm, Huawei şi Samsung, toate cele trei companii anunţând chipset-uri mid-range cu modem-uri 5G integrate. Curios este însă faptul că doar Qualcomm nu oferă şi un chipset high-end cu modem 5G intern, în timp ce toţi concurenţii vor avea în 2020 şi un astfel de produs pe piaţă. Pentru Snapdraon 865, Qualcomm va oferi separat şi modem-ul X55.

 

 

Integrarea 5G la nivel de chipset va asigura însă o adopţie rapidă a acestui nou standard telecom, lucru care va încuraja companiile să îşi dezvolte mai repede reţelele de mare viteză, întrucât va exista cerere pentru servicii care să funcţioneze pe noile telefoane. Acum că avem şi o selecţie mare de cipuri ieftine cu 5G, vor începe cu siguranţă să apară şi multe telefoane sub 500 euro compatibile cu reţelele de generaţie nouă.

 

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/mediatek-a-prezenta...

 

Sursa 2 - https://www.androidcentral.com/mediatek-announces-new-5g-...

11 Răspunsuri 11

Ascary
Campion certificat
Fiind unul midrange cred ca si pretul va fi mai mic iar asta se va regasi in pretul telefoanelor pe care il vor prelua. Multumim de info FaraUnID

Razvan
Campion certificat
Mediatek nu este compania care nu asigură mentenanță la produsele care le vând ulterior?, probabil vor echipa cele mai ieftine telefoane. Din ce am citit, telefoanele echipate cu Mediatek nu prea au primit actualizări software post vânzare.

teacher_
Specialist certificat
Ce telefoane echipează Mediatek? Din astea mai cunoscute mă refer..

FaraUnID
Campion certificat
Nokia, Motorola, Asus, LG.

teacher_
Specialist certificat
Oare Nokia va lansa 5G in viitorul apropiat fiind echipat cu acest Dimensity 800?

Vio73
Campion certificat
Concurența este benefică în toate cazurile. Deci este un lucru foarte bun.

cocolosh
Senior certificat

Acest chip va fi pe multe telefoane ieftine sau poate și mid-range cu 5G.

Se vor înmulți telefoanele cu 5G în 2020.

Mediatek este folosit de mulți producători importanți.

Samsung va folosi un chipset Mediatek, Dimensity 1000 5G, pe telefoanele sale ieftine în viitorul apropiat (Sursa: https://www.gsmarena.com/samsung_to_use_mediatek_5g_chipsets_for_its_lowend_smartphones-news-40482.php)

Vio73
Campion certificat
Eu speram ca Samsung să folosească de la Qualcomm și pentru Europa. Dar sigur, e treaba lor!

cocolosh
Senior certificat
@Vio73, vor folosi MediaTek din cauza costurilor reduse, că orice companie mare își doresc profit maxim. Poate vom vedea Quallcomm la modelele de top în Europa. Poate! 🙂

Vio73
Campion certificat
La modelele de top făceam referire. Ar trebui să aibă procesoare de la Quallcomm, de ultimă generație.

cocolosh
Senior certificat
Ar trebui, normal. Strategia Samsung este pentru mine o necunoscută. In SUA modelele high-end sunt cu Quallcomm de obicei. În Europa nu. Nu sunt fan Samsung dar aștept să mă "facă" să achiziționez un model de top dar până acum nu au reușit.