anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

In cat timp credeți că va fi afectata industria de telecomunicații de acest nou coronavirus?

teacher_
#StarMember

Am văzut mai devreme o știre prin care se atrage atenția că sunt mari șansele ca producătorii de telefoane din China să își oprească activitatea în următoarea perioadă din cauza acestui virus.

In link aveți lista producătorilor, in funcție de țară. China este în top...https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lista_produc%C4%83torilor_de_telefoane_mobile_pe_%C8%9B%C4%83ri

17 Răspunsuri 17

delfinas
#StarMember
Mie mi se pare ca se exagereaza. Ce legatura are un virus uman cu productia unor telefoane? Singura problema ar putea fi lipsa fortei de munca, care nu mai are voie sa iasa din casa si sa mearga la munca. In rest, e o exagerare, virusul traieste in afara unei gazde umane cam vreo 24 de ore, deci care ar fi problema?

Vio73
#StarMember
Eu cred că este deja afectată, pentru că oamenii trăiesc totul timpul cu teamă! Ne temem chiar și noi, de la mare distanță, dar ei!

TheSpecialist
Maestru
Industria telecomunicațiilor este una din miile de industrii care va fi afectata de coronavirus. Gândiți-vă ca în China se produce orice și în cantitate mare. Curând balanta forței de munca va fi serios afectata, pt ca oamenii acolo mor pe capete. Ceea ce vedem la TV este doar vârful icebergului, ni se arata puțin ca să nu ne panicam. Pe langa China vor fi afectate serios și multe tari vecine, și ele mari producătoare, cum ar fi Taiwan, Vietnam, Bangladesh. Singurul avantaj, dacă putem spune asa, este ca, China s-a axat mult pe producția de produse finite, nu depindem de ea pt materii prime. Asa ca dacă oameni cu simt antreprenorial, din întreaga lume, se vor plia rapid pe necesități, se va putea prelua repede producția de bunuri de consum. Dacă ma întrebați pe mine, acum e șansa Indiei sa devina o noua China. Are suprafață mare, are populație numeroasa și are capital suficient.

Razvan
#StarMember
Nu cred ca va fi afectat atât de mult. Momentan chinezii au avut pauză prelungită cu 10 zile, Wuhan pare cel mai afectat de virus, ori China produce în multe zone, ramuri. Dacă China reduce foarte mult consumul și producția globală, atunci putem asista la niște pierderi în industria petrolului, energetică, și altele strâns legate. Probabil producătorii de telefoane, au și alte fabrici pe lângă, în caz că nu se mai pot onora comenzile de acolo. Or să treacă și pe acest virus, trebuie să apară și antidotul, dar mai trebuie să stea un pic în agonie ca să nu uite "cine este șeful?"

TheSpecialist
Maestru
As vrea sa ai dreptate, dar nu cred ca scăpăm asa ușor. Îmi vin în cap 3 exemple: 1. Acum vreo 5 ani, au fost ceva inundații în Malaezia, principala producătoare de mănuși chirurgicale din lume. Ulterior, nu numai ca s-au scumpit mănușile, dar nu mai găseai. Ajunsesem sa cumpărăm orice de oriunde, numai sa avem cu ce lucra. 2. Acum 3 ani s-a închis o fabrica de anestezice din Germania. A fost prăpăd. Luam anestezice la un preț de 3 ori mai mare, pe pile, aduse din Franța. 3. Au fost incendii în Australia. Deja prețul eucaliptolului a crescut. Si astea sunt exemple doar din branșa mea. Pe lângă dezastrele care influențează în mod direct producția de bunuri, intervine și efectul speculativ.

teacher_
#StarMember

Aici nu discutam doare de telefoanele in sine, ci si de toate microcipurile si componentele provenite de la producatori chinezi. Am citit un articol prin care romania va pierde cateva sute de mii de euro in urmatoarea perioada la importuri daca situatia ramane la fel. Pana una alta, chineziiduc tehnologia 5G la alt nivel, au dat drumul unor roboti cu 5G, care detecteza temperatura oamenilor si-i izoleaza pe cei care au febra..http://stiri.tvr.ro/lupta-impotriva-coronavirusul-in-china--patrule-de-robo--i-depisteaza-daca-cineva-are-febra-sau-nu-poarta-masca_856164.html#view

Anonim
Neaplicabil
Deja este afectată, mai mulți producători și-au anunțat absența de la MWC Barcelona (LG de exemplu).

Jay
Campion certificat
Cred ca a inceput sa afecteze in multe domenii, implicit tehnologia, doar ca, noi nu ne dam, inca, seama exact cat de mult, pentru ca nu avem de-a face cu toate domeniile... si, ca sa poti aprecia dimensiunea daunelor, este nevoie de mai mult timp de gandire si analiza..

Ascary
Campion certificat
Prima data cand am citit intrebarea am zis ca e o gluma,luand-o add litteram apoi mi-am dat seama ca intrebarea este foarte pertinenta si cred si eu ca si autorul intrebarii ca boala aceasta va afecta foarte mult industria telecomunicatiilor. Motive sunt cu sutele,nu le mai enumar fiindca deja au facut-o colegii mei accentuand multe dintre ele.Din pacate orice dezastru mondial are repercursiunile sale si asupra multor domenii,iar cand dezastrul are in primul rand ca tinta factorul uman,rezultatele sunt catastrofale. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa trecem cu bine si peste aceasta epidemie si apoi sa evaluam pagubele,care din punctul meu de vedere,vor fi imense chiar si in domeniul telecomunicatiilor.

Romeo_
Senior certificat
Mare lucru sa nu fie un santaj asupra Chinei care se dezvolta intr-un ritm foarte rapid,ceea ce deranjeaza marile puteri ( America ).

Razvan
#StarMember
Timpul le rezolvă pe toate. Epidemia de SARS nu prea a afectat industria telecom în 2003, probabil nici în situația actuală.

Vio73
#StarMember
Nu sunt fatalist, dar e cam de nestăvilit la acest moment și mă tem că vor fi influențate negativ și prețurile la multe produse electronice și de uz caznic.

Anonim
Neaplicabil

Din păcate, se pare că lucrurile nu sunt foarte bune.

După LG şi Ericsson, începutul de săptămână ne aduce alte trei companii ce au anunţat că se retrag de la MWC Barcelona 2020: Sony, Amazon şi NVIDIA.

Sursa:

https://gadget.ro/sony-amazon-si-nvidia-se-retrag-de-la-mwc-barcelona-2020/

FaraUnID
Campion certificat

Google și Microsoft își mută în Vietnam și Thailanda o parte din producția din China, pe fondul crizei provocate de coronavirus.

Google va începe în aprilie producția versiunii mai ieftine a smartphone-ului Pixel, cu o companie parteneră din nordul Vietnamului și vrea să producă tot acolo și versiunea de top Pixel 5, în a doua parte a anului, potrivit Asian Review.

Microsoft intenționează să demareze în al doilea trimestru al anului producția de notebook-uri și PC-uri din gama Surface, tot în nordul Vietnamului, potrivit aceleiași surse. Volumele vor fi foarte mici la început, dar vor crește treptat.

Sursa 1 - https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/google-si-microsoft-isi-muta-in-vietnam-si-thailanda-o-parte-din-productia-din-china-pe-fondul-crizei-provocate-de-coronavirus-1269139


Sursa 2 - https://asia.nikkei.com/Spotlight/Coronavirus/Google-Microsoft-shift-production-from-China-faster-due-to-virus