anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce preferati mai mult cand scrieti text pe mobil: dictare sau tastatura?

FLo1
#StarMember
Intrucat (in mod particular) a mai fost discutat acest aspect al problemei, curiozitatea m-a impulsionat la aceasta intrebare pentru voi: Cati dintre voi ati folosit sau ati incercat optiunea de "DICTARE" a unui text, ca alternativa la utilizarea tastaturii? ATENTIE: Nu este vorba de inregistrare audio a unui speech. In principiu este destul de facil, microfonul destul de sensibil (deci nu e cazul de a striga sau a vorbi foarte aproape de microfonul telefonului). Poate fi folosita aproape in orice aplicatie, iar activarea ei se face apasand un simbol de "microfon" regasit in dreapta campului de editare a textului. Odata apasat, orice cuvant pronuntat apare scris in acel camp de editare text unde doriti sa scrieti. Totusi, exista si mici bariere: limba utilizata. Unele add-on-uri nu au "limba romana" (ex: cei de la samsung), dar o rezolvare poate fi cu cei de la google, pentru care este si limba romana ca "motor de scriere".
Consider o unealta utila celor care au de scris mai mult si nu vor sa-si oboseasca degetele pe tastatura de telefon si nu au un calculator la indemana.
Asadar, daca exista interes pentru subiect, se pot face cateva capturi pentru exemplificare, insa mai dificil. In modul de "editare text" functia de captura ecran nu este activa.
Voi mai reveni.
7 Răspunsuri 7

Vrajitoarea
Cunoscător
Doar daca luam in calcul cautarea vocala la TV, e mai simplu decat de scris, iar copiii utilizeaza cautarea vocala si pe telefon/ tableta 🙂

Razvan
#StarMember
Prefer tastatura, deobicei una gândesc și alta scriu, așa că prefer scrisul, deoarece pot reciti ceea ce am scris mai devreme.

FaraUnID
Campion certificat
Tastatura fizica QWERTY. Damn I miss the Blackberry toys!

Jay
Campion certificat
Tastatura * 3, mai corectezi, mai reformulezi, mai pui o virgula.. plus ca, oricum trebuie sa te verifici.. ca poate nu intelege ce spui.. Mi-a placut mai mult cea de la BB, era mai greu sa apesi pe langa si sa gresesti vreo litera..

Vio73
#StarMember
Eu prefer tastatura, pentru că așa mi-a intrat în obișnuință și îmi este mult mai ușor și la îndemână așa.

Neaplicabil
Înțelege in general numai bălării, tot mai bine tastez . Dictare folosesc uneori, insa foarte rar, strict in bara de căutare in browser . Si acolo mai da rateuri de multe ori si o iau de la capăt .

FLo1
#StarMember
Dragilor, intrucat functia de "dictare" nu intereseaza (conform celor de mai sus), nu voi insista cu capturi si indicatii inutile. De asemenea "topicul" nu are o "cea mai buna solutie" pentru ca un topic de tip "sondaj" nu are cum sa contina o solutie "magnifica". Daca pe topic vor aparea notificari de interes pentru dorinta de scriere prin "dictare" atunci voi dezvolta subiectul. Altfel, este ca si inchis.