anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Browserul Opera ar putea fi exclus din magazinul Play Store

FaraUnID
Campion certificat

Folosit pentru promovarea unor servicii de împrumuturi la limita legii, care atrag în capcană clienţi oferind condiţii facile de acordare, dar termene de plată foarte scurte şi dobânzi uriaşe, browserul Opera riscă interzicerea din magazinul Play Store pentru încălcarea politicilor Google.

 

Google a exclus recent din Play Store numeroase aplicaţii specializate în facilitarea acordării de credite personale ”înşelătoare sau dăunătoare“, noile reguli introduse de Google spre finalul anului trecut interzicând toate aplicaţiile pentru împrumuturi care prevăd rade de dobândă anuală mai mare de 36% şi termene pentru rambursarea integrală mai mici de 61 zile. Potrivit Google, noile reguli au rolul de a proteja utilizatorii de Android împotriva exploatatorilor financiari.

 

Potrivit unui raport publicat de Hindenburg Research, Opera promovează patru aplicaţii de Android destinate Indiei, Keniei şi Nigeria (CashBean, OKash, OPay şi OPesa) care par a fi într-o poziţie de încălcare flagrantă a policticlor Google Play Store, care interzic în mod explicit împrumuturile prădătoare şi folosirea unor descrieri înşelătoare. Aplicaţiile ar pretinde să ofere o rată de dobândă maximă anuală de 33% sau mai puţin, care în realitate ajunge la 438% în cazul OPesa. Totodată, în timp ce condiţiile de împrumut anunţate public între 91 şi 365 de zile par rezonabile, durata reală între 15 şi 29 de zile este cu mult sub limita minimă de 61 impusă de Google.

 

Şi mai grav, ratarea unui singur termen de plată cu doar o zi poate atrage majorarea dobânzii anuale până la 876%.

 

O altă practică în contradicţie flagrantă cu politicile Google, probabil şi ilegală, este folosirea numerelor din agenda telefonului pentru a hărţui familia, prietenii şi pe oricine altcineva cu apeluri insistente şi mesaje text, în speranţa că această formă de şantaj pentru compromiterea reputaţiei ar forţa clienţii să plătească.

 

Potrivit acuzaţiilor, Opera foloseşte aplicaţiile de împrumut într-o măsură disperată de compensare a veniturilor tot mai mici obţinute din principala sa activitate de web browser. Mişcarea nu este tocmai surprinzătoare, actualul CEO Opera având numeroase legături cu nişa serviciilor de împrumuturi care operează la limita legii. Grav este şi că acesta a direcţionat deja milioane de dolari din veniturile generate cu browserul Opera în aplicaţii şi entităţi deţinute separat.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/aplicatii/browserul-opera-ar-putea-fi-exclus-din-magazinul-play-store-18725466/

Sursa 2 - https://hindenburgresearch.com/opera-phantom-of-the-turnaround/

11 Răspunsuri 11

Jay
Campion certificat
Nu l-am folosit niciodata.. m-a speriat denumirea, mi-a sunat greoaie.. Eu sunt fan Mozilla.. Foarte bine, ca-i mai pedepseste si pe ei cineva.. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
In trecut browserul Opera a fost unul comercial, adica trebuia sa platesti pentru a te putea bucura de el. Cat timp a fost motorizat de Presto a fost unul din cele mai bine cotate browsere de pe piata. Opera Mini este BROWSER-ul de internet de care ai nevoie pentru un non-smartphone sau pentru un smartphone extrem de modest dpv hardware. Personal am Opera instalat pe PC si ma impac foarte bine cu el: Adblock, VPN, Data Saving. Toate aceste intergrate in el fara sa fiu nevoit sa descarc alte N addons pentru treaba asta. Este pacat ca au ales aceasta metoda de monetizare facandu-si astfel imagine praf.

svetalex
Senior certificat
Foarte bine că cei de la Google au luat această decizie, cu toate că ar fi trebuit să se îndrepte strict către aplicațiile respective, nu și către browserul Opera, chiar dacă aceste aplicații sunt promovate de acest browser

Jay
Campion certificat
Asa este, @FaraUnId, pacat de imagine, ca este greu de construit..

Ascary
Campion certificat
Eu folosesc si Opera alternativ pe langa Firefox,IE si Chrome. Acum daca l-or scoate, paguba-n ciuperci, am altceva la indemana 🙂

svetalex
Senior certificat
pentru mine ar fi puțină pagubă că am toate parolele memorate pe acest browser la laptop.

Anonim
Neaplicabil
L-am folosit acum mulți ani de zile dar am renunțat la el în favoarea Chrome și Mozilla. Pe mobil am Chrome și e suficient. Ca fapt divers, am încercat și Huawei Browser dar nu m-a "dat pe spate".

Romeo_
Senior certificat
Sincer sa fiu il foloseam foarte rar pe pc(acum 7-8ani) dar de cand am gasit Mozilla am renuntat la Opera.Oricum nu cred ca este folosit de multa lume 😉

Miha_Z
#StarMember
Au trecut multi ani de cand nu mai folosesc Opera. Atat pe mobil cat si pe laptop folosesc Chrome.

yahoo22
Junior
Folosesc Opera pe orice device. Este browserul complet, un fel de Chrome cu muschi. De fapt, chiar foloseste chromium.

Vio73
#StarMember
Nu prea îl folosesc, dar este foarte bine. Dacă ai diversitate, ai de unde alege!