anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicatie Orange Manual Selector

Hapciu_1
Începător
Mi-a aparut pe telefon, s-a instalat aplicatia orange manual selector. La ce foloseste? Pot sa o dezinstalez? Multumesc!
37 Răspunsuri 37

Jay
Campion certificat
Salut! S-a instalat singura, tu nu ai dat un accept? Poti pune o captură/poza cu ea?

Neaplicabil
Nu pare sa fie pe App Store/Play Store, deci banuiesc ca a fost intr-adevar adaugata de Orange pe un telefon brand-uit, posibil in urma unui update de soft. Nu mi-e foarte clar ce anume face pentru ca n-am reusit sa gasesc niciun fel de detalii in sensul asta. Dar ceea ce e mai nasol e ca nu pare sa poata fi dezinstalata, ci doar dezactivata.

teacher_
#StarMember
Salut! In nici un caz nu e de la Orange, e o aplicație de tip "bloatware", care nu poate fi dezinstalata, doar dezactivata. Probabil ai activat-o daca ai apăsat ceva buton de terminare a instalării (complete phone setup) aparut de nicăieri. Daca nu poți să dezinstalezi nici cum și vrei sa scapi de ea, va trebui sa dai un reset cu revenire la setările din fabrică...

Hapciu_1
Începător
Mi-a aparut din partea de sus de la notificari gen" se incepe instalarea". Am conectat telef la laptop si apare un folder "com.orange.update"(creat pe 5/6/2020 si modificat pe 11/11/2019) care contine 2 fisiere "product feed type notification" si "product feed type sdk".

Hapciu_1
Începător
Pe zi am actualizat software-ul si mai tarziu mi-a aparut in partea de sus din notificari ce am zis anterior.

Hapciu_1
Începător
Ce permisiuni are aplicatia.

RafaHelper
#StarMember
Salut, gasesti mai multe detalii aici despre aplicație: https://support.fairphone.com/hc/en-us/articles/360048726711-App-Center-for-Orange-France https://forum.fairphone.com/t/orange-manual-selector-bugging-me-since-system-update/66405

Vio73
#StarMember
Salutare! Eu zic că e mai bine să o descarci din magazinul.play sau app store ( după caz) și să-ți vezi de treabă cu astfel de aplicații, pentru că nu se știe ce o fi. O dezinstalezi pe aia frumos înainte și gata! Dacă e la pachet, nu prea ai ce face.

FaraUnID
Campion certificat
@Hapciu_1 E bloatware marca Orange care ti-a fost bagat pe gat ca urmare a unui update. Problema este ca nu cred ca o poti dezinstala deoarece, mai mult ca sigur, a fost plantata in telefon ca proces de sistem aka permisiune read only. Cred ca era de ajutor sa ne spui ce telefon ai (marca / model) si daca a fost achizitionat de la Orange.

Hapciu_1
Începător
Samsung A40 achizitionat de la orange. Nu o sa mai cumpar de la ei.

FaraUnID
Campion certificat
Daca este achizitionat de lai ei.... e clara treaba. Cat priveste partea cu "Nu o sa mai cumpar de la ei" este una din cele mai intelepte decizii pe care un consumator responsabil le poate lua. RESPECT! Eu sunt curios daca in cazul telefonelor achizitionate de la operator (nu discutam de telefonele vandute sub brand propiu), scrie undeva alb pe negru faptul ca operatorul poate sa-ti bage tot felul de bloatware pe gat fara sa ofere posibilitatea renuntarii la el. Sau daca macar tu, ca si client, esti notificat despre acest aspect inainte de a efectua achizitia? Poti strica o intrebare pe aceasta tema si catre Samsung Romania si vezi ce parere au ei. In functie de raspunsul lor poti escalada situatia catre ANCOM si ANPC.

mihai_13
Maestru
MARE deranj este cu aplicatiile bloatware marca Orange eu "personal"(vad ca este in voga chestia cu personal) le consider "degeaba" - ruleaza in continu , consuma baterie , "manaca" resurse ram si procesor - - tot timpul am folosit pe telefoane sony si samsung firmware custom de original debloat deodexed chiar si asa cand telefonul se "pupa" cu simul orange iti apare aplicatiile orange dupa primul restart , iar primul lucru pe care il scot din sistem este aceste aplicatii ( deci "delete" complet nu dezactivez ACEST lucru pot sa-l fac deoarece am root la sistem ) - daca portocala ar fii de "gasca" ar da posibilitatea sa dezinstalezi complet aceste aplicatii dar nu este asa. - FaraUnID tare faza cu deranjat contorul 🙂

FaraUnID
Campion certificat
@mihai_13 Pentru ca eu nu vad legatura intre raspunsul dat de Vio_73 si ideea generala a topicului! Este ca si cum cineva intreaba cat este ceasul, iar Vio_73 raspunde ca afara-i luni si-i ceata...

Hapciu_1
Începător
O sa ii dau revenire la setarile din fabrica.