anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicatie Android pentru verificat nivelul de viata al acumulatorului

FaraUnID
Campion certificat

 

iOS include deja câteva instrumente care ajută în determinarea nivelului real de uzură al acumulatorilor instalaţi în telefoane iPhone, stabilind eventual dacă se impune o intervenţie la centrul de service. În schimb, pe Android determinarea nivelului de „sănătate” al acumulatorului se face cu ajutorul unei aplicaţii dedicate, magazinul Play Store oferind mai multe soluţii care necesită, sau nu, parcurgerea procedeului de ROOT.

 

Nivelul de uzură (Battery Health) este direct răspunzător de capacitatea reală a acumulatorului şi în efect, cât durează bateria la o singură încărcare. Consecinţă a folosirii de zi cu zi, uzura bateriei telefonului se manifestă în timp şi este amplificată de factori cum ar fi expunerea la temperaturi ridicate prin folosirea intensivă a dispozitivului (ex. jocuri de mobil în timp ce telefonul se află la încărcat), cât şi datorită stilului de utilizare. Spre exemplu, obiceiuri precum lăsarea telefonului peste noapte cu cablul de alimentare conectat şi acumulatorul încărcat la 100% capacitate determină uzură accelerată. Uzură accelerată rezultă şi din descărcarea completă şi frecventă a bateriei, lăsând telefonul până la oprirea automată.

 

O soluţie pentru protejarea acumulatorului poate fi încărcarea parţială cât mai frecventă a telefonului mobil, evitând pe cât posibil descărcarea sub nivelul de 30%-40% şi alimentarea peste nivelul de 80% baterie. În general, la achiziţionarea unui nou smartphone sunt de preferat dispozitivele care oferă un acumulator de capacitate mărită, acesta fiind mai puţin solicitat.

Poţi verifica nivelul de viaţă al bateriei de la orice telefon care rulează Android şi folosind Accu​Battery, o aplicaţie gratuită care oferă funcţionalitatea promisă şi fără parcurgerea procedeului de ROOT.

 

Disponibilă în magazinul Play Store, Accu​Battery necesită parcurgerea unei etape iniţiale de calibrare, constând în încărcarea telefonului până la 100% capacitate şi folosirea normală până la descărcare completă (0% capacitate şi oprire de siguranţă). Aplicaţia va compara apoi măsurătorile obţinute cu specificaţiile dispozitivului, stabilind cât de mult se abate capacitatea reală de valorile pentru acumulator date de producător.

Astfel, nivelul Battery Health ar trebui să fie de aproximativ 100% pentru un telefon nou. Variaţii de +/-1% sunt admisibile, putând indica erori de măsurare sau variaţii rezultate în urma procesului de fabricaţie.

Asistând protejarea pe termen lung a acumulatorului, aplicaţia poate fi setată pentru emiterea de alerte la atingerea unui anumit nivel de încărcare (ex. 80%), respectiv descărcare.

 

Accu​Battery mai poate afişa şi alte informaţii utile, precum curentul de încărcare şi timpul estimat pentru încărcare completă, consumul în mAh la utilizarea telefonului în diverse aplicaţii şi temperatura acumulatorului, ajutând utilizatorii să evite deteriorarea accelerată cauzată de supraîncălzire.

 

Din păcate, ca orice aplicaţie generică pentru gestionarea bateriei, Accu​Battery nu este compatibilă chiar cu orice configuraţie smartphone, funcţia de monitorizare nefiind disponibilă în aceste cazuri.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/aplicatii/cum-poti-verifica-nivelul-...

Link Aplicatie Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digibit...

16 Răspunsuri 16

Jay
Campion certificat
Intamplator, in utimul timp, chiar fac incarcari partiale, zilnic.. nu am stiut despre aceasta metoda, am inceput sa incarc zilnic telefonul de nevoie, ca e foarte solicitat de cateva luni si ca sa nu mai iau si incarcatorul la mine..

Razvan
#StarMember
Încărcat zilnic, ține în medie 2 ani, înainte de expirarea garanției o înlocuiești și ai rezolvat problema pentru încă 1 an.

Jay
Campion certificat
@Razvan, e si asta o varianta :)).. la 2 ani cam schimbi si telefonul..

Anonim
Neaplicabil
Exact, cam la doi ani schimbi telefonul. La iOS îți arată în meniu cât de "sănătoasă" e bateria. Voi încerca aplicația din Google Play @FaraUnID! Mulțumesc pentru pont! 😉

Vio73
#StarMember & November Problem Solver
Mulțumim pentru informații! O s-o încerc și eu!

Ascary
Campion certificat
N-am tinut cont niciodata de aceste aspecte. Incarc telefonul pana la 100%,il descarc pana se inchide de tot,il uit in priza chiar daca bateria e incarcata complet si cu toate astea bateriile mele nu m-au lasat niciodata. Am un hTC M8 a carui baterie merge si acum aproape la fel de bine ca acum 6 ani. Bateria iPadului are 10 ani si cicluri de incarcare cu nemiluita si merge perfect, inca tine 7-8 ore. Un S7 Edge de 4 ani nu da nici un semn ca bateria e uzata. Parerea mea este sa va incarcati sau descarcati telefoanele cum si cand vreti. Scornelile astea cum ca se duce bateria sunt asa ca sa ne mai stresam putin de parca n-am avea altele pe cap 🙂 Ea poate sa se duca si dupa 5 luni de utilizare sau dupa 5 ani, insa asta nu tine de felul cum ne-am incarcat telefonul. Aplicatiile astea care se zice ca ne protejeaza bateria sunt asa ca sa mai ruleze o aplicatie in fundal si sa ne mai pape din baterie 🙂 Optimizarea nativa a telefonului este suficienta, iar ca sa dormi linistit, cum zice si @Razvan, inainte de expirarea garantiei te duci cu telefonul in service si te juri cu mana pe inima ca bateria nu tine mai mult de 2 ore :)), ca nu mai sta nimeni sa verifice, ti-o schimba si gata, ai telefon nou-nouț .

Vio73
#StarMember & November Problem Solver
În ultimii ani, cele mai mari probleme cu telefoanele le-am întâmpinat din cauza bateriei.

Miha_Z
#StarMember
Pentru Android, poti folosi aplicatii care sa arate cand e nevoie sa schimbi bateria telefonului. Printre cele mai utile se numara AccuBattery, Battery Tools & Widget, dfndr battery. Apple are o optiune speciala pentru evidentierea starii bateriei si sugereaza si cand e necesara schimbarea ei. Functia poate fi gasita in Configurari > Baterie > Stare sanatate baterie.

Vio73
#StarMember & November Problem Solver
Mulțumesc, Miha Z!

Ascary
Campion certificat
Temperatura prea mare sau prea scăzută dar și încărcarea pe toată durata nopții pot afecta în timp bateria telefonului, iar dacă vă faceți griji cu priviri la starea de sănătate a acesteia, trebuie să știți că există mai multe moduri de a afla dacă bateria smartphone-ului dvs. este uzată sau nu. Pe unele telefoane dotate cu Sistem de Operare Android există posibilitatea de a verifica starea bateriei prin introducerea unui cod secret de la tastatura telefonului. Acest cod este “*#*#4636#*#*” și este unul dintre diferitele coduri “secrete” care permit diferite operațiuni în Android. În acest caz, acest cod oferă detalii cu privire la durata de viață a bateriei sau voltaj, astfel putem afla dacă bateria telefonului trebuie schimbată (de exemplu: durată de viață este de 50%). Din nefericire, această opțiune nu funcționează pe toate smartphone-urile, de aceea, este ideal să folosiți una dintre aplicațiile existente precum CPU-Z și Ampere pentru a testa starea de sănătate a bateriei. Cu aceste aplicații puteți verifica cu ușurință starea de încărcare, cu diferite încărcătoare și timpul de descărcare. (sursa:thepoc.ro)

Jay
Campion certificat
La mine nu merge codul asta *#*#4636#*#* Imi spune ca numarul format nu este alocat :)))

Ascary
Campion certificat
Nici la mine 🙂 Posibil pe android 10 sa nu mai mearga unele coduri.

Ascary
Campion certificat
Nu contează dacă bateria se încarcă la capacitate maximă sau dacă o scoţi din priză înainte de a indica un nivel de 100%, întrucât acest lucru nu afectează în niciun fel performanţa acestuia.Cel mai important este sa nu îți lași telefonul sa se descarce complet.Incarcati-va cat puteti de des telefonul chiar si cand acesta are 40-50 sau 60% ,astfel numarul de cicluri de incarcare creste la 200%-300% față de cat este standardul bateriilor Li-On

Anonim
Neaplicabil
Excelente sfaturi și recomandări. Așa este, încărcările dese prelungesc viața bateriei.