anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Apeluri necunoscute de la un numar extern

Andrei_11
Junior
Am fost apelat cu numar necunoscut international.. Apoi am găsit link-ul acesta https://playtech.ro/2019/cum-sa-te-feresti-de-teapa-apelurilor-de-pe-numere-din-alte-tari/
Mie nu mi-a cerut nimeni bani, sau nu știu asta, pentru ca vorbea în franceza, și e o limba pe care nu o cunosc.
Sunt reale aceste amenințări? Ați avut de furca cu ele?
14 Răspunsuri 14

teacher_
#StarMember
Salut, și felicitări pentru primul topic. Eu personal nu am avut nici o tangenta cu astfel de apeluri, eu îți sugerez sa nu răspunzi la numere din țări care sunt necunoscute pentru tine (nu ai pe nimeni acolo)... E neplăcut sa fii bătut la cap cu astfel de apeluri. Eu cred că această amenințare este reală..!

svetalex
Senior certificat
Bună. Nu am avut de-a face cu astfel de tentative. Dar din precauție am instalat pe telefonul copiilor Aplicația Orange Telefon, care ar trebui să blocheze apelurile venite din partea unor astfel de numere. Știu că astfel de cazuri sunt reale, nu doar povești

Ascary
Campion certificat
Este posibil că sa nu îți ceara nimeni bani insa apelurile pot fi taxate automat cu sume considerabile.De evitat să răspundem la numere cu prefixe ciudate,că sa nu avem surprize mai târziu.

Romeo_
Senior certificat
In functie de model(dar acum majoritatea au in setari) posibilitatea de a bloca acel numar ,astfel nu te va mai deranja

Neaplicabil
Numere alea nu se pot bloca la nivel de retea astfel incat sa nu mai sune pe nimeni? Ar fi mai eficient asa.

Neaplicabil
Te sfătuiesc să nu răspunzi și mai ales să nu suni înapoi la apelurile din țări în care nu ai pe nimeni cunoscute . Blochează imediat din telefon .

FaraUnID
Campion certificat
Eu, din principu, nu raspund la numere de telefon pe care nu le cunosc fie ele si din Romania sau internationale. Au fost raportate cazuri in are utilizatori au sunat inapoi sau au trimis SMS catre astfel de numere de telefon din locatii exotice si s-au trezit cu factura umflata la modul serios. Cum a fost deja recomandata, nu raspunde la numere de telefon pe care nu le cunosti si nu incerca sa suni inapoi catre acele numere!

Tina
Cunoscător certificat
Ieri, am fost sunată de pe un număr din Qatar. Nu am răspuns! M-am gândit ca ori a greșit, ori este o teapa.

Jay
Campion certificat
Eu am fost sunata ieri de pe un număr din Republica Moldova, dar, nu cunosc pe nimeni acolo, deci n-am raspuns... Fără foc nu iese fum, deci, daca au aparut atâtea povești, trebuie să fie si ceva real printre ele.. Dacă nu cunosti persoane in tara respectiva, nu vad de ce ai răspunde..

Firefly
Cunoscător
Ce pot spune este ca am mai primit în timp apeluri ciudate ca și beep unele, altele chiar apeluri, de prin țări ca Uruguay și multe alte prefixe foarte ciudate. Nu răspund acestor apeluri și la nevoie le blochez.

Ascary
Campion certificat
Ultimul l-am primit astă-vară cu prefix de Madagascar ;)) N-am răspuns bineînțeles. Am verificat după aceea prefixul.

TheSpecialist
Maestru
Da, este o amenințare reala aceasta situație în care oamenii primesc apeluri de prin tari bananiere. La moda acum sunt Somalia, Uganda, Ciad, Albania, Maroc, Bosnia-Herțegovina. Ideea este ca indivizii suna sub diverse pretexte și la un moment dat cer o suma modica de bani pt a-ți expedia ceva sau îți spune sa deschizi un cont în tara ca au ei o moștenire de 2 milioane de dolari și nu poate sa o scoată altfel din tara, dar trebuie ca sunt persecutați politic. După deschiderea contului îți cer vreo 300 $ cum ca trebuie ei sa plătească ceva comision și nu au cum sa "rupă" din banii aia mulți. Alta varianta, te suna de pe numere cu suprataxa și îți spun că fac reclama la nush ce resort și în mod aleator te-au ales pe tine sa îți dea un voucher de 500 euro.... după care apelul se inchide. Tu, curios, suni înapoi și în momentul acela începe factura ta sa se umfle. Și pot sa mai înșirui câteva exemple dar cred ca ati prins ideea. Am un prieten polițist care ma delectează periodic cu poveștile oamenilor care au "mușcat-o". Noua ni se par niște lucruri absurde, dar sunt mulți care se lasă păcăliți. Cel mai bine e sa ignorați astfel de apeluri. Ei suna cel mult de 3 ori în interval de 10 minute, foarte rar încă odată la distanta de câteva ore sau a 2 a zi. Dacă totuși ar fi cineva cunoscut, exista mesagerie, FB, WhatsApp, etc prin care pot lua legătura și altfel cu voi.

iuiu88
Cunoscător
Salut ! In ceea ce ma priveste, ma temeam de genul asta de fraude cand existau apeluri cu taxa inversa . Acum, fie imi setez din telefon sa nu pot primi apeluri de la numar necunoscut, fie raspund si vad ce au de zis . Daca nu ma lamureste in 30 de secunde, am inchis . Vara trecuta m-a sunat o tipa, national, mi-a zis ca e undeva in alta parte a lumii si ca a ramas fara bani, si daca as putea oare, sa ii transfer niste euro ? :))

Sorin_11
Junior entuziast
Am înțeles ca de pe aceste numere dacă ești apelat și răspunzi după câteva 10-20 de secunde ești trecut la o discuție cu un robot, iar dacă le apelezi înapoi se pare a fi o escrocherie cu apeluri cu supra taxă și când îți vine factura în cazul în care ești pe abonament ai să te "scarpini în cap" cu amândouă mâinile. Nu știu cât de adevărat este dar lucru curat nu-i dacă apelează cu insistență. Riscurile mari sunt pentru persoanele în vârstă care dețin abonamente și care au o naivitate sau o curiozitate mai aparte căci acestea pot cădea ușor în aceste capcane. De indicat ca fiecare care au rude apropiate sau cunoscuți în vârste înaintate sa le explice acestora la ce riscuri se expun dacă răspund sau apelează astfel de numere.