anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Apel de la număr ciudat (+217967396)

Yoha
Junior entuziast

Salut,
Am fost apelat azi de doua ori de numărul +217967396 dar nu ii înțeleg originea așa ca nu am răspuns . Poate are careva idee ce ar putea fi. 
Multumesc.

20 Răspunsuri 20

FLo1
#StarMember

Numărul este incomplet. Ca lungime.... nu e nimic. Dacă ar fi altfel, pare mai degrabă un simplu număr de telefonie fixă OROC.

BlackWolf
Senior certificat

Salut!

Nu te complica și nu răspunde la prostiile alea de numere, blochează-le și raportează-le ca spam. E probabil un alt scam al indienilor, ca ăștia altceva nu știu...

Yoha
Junior entuziast

Salut. 
Multumesc pentru răspunsuri. Menționez ca sunt ai in roaming. Prefixul este ciudat sa fie din vreo tara. 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Ai fost apelat sau doar ,,bipuit"? Că eu sunt ,,bipuit" aproape săptămânal și îmi apar numere din Africa.

 

Yoha
Junior entuziast

A fost apel. O data pe la 10 și apoi in jut de 16

arsradu
#StarMember

Pentru orice eventualitate, doar ca sa nu fie vreo greseala in tastarea numarului, poti sa pui o captura de ecran cu numarul respectiv?

Google zice ca ar fi Africa de Nord (prefix +21). Dar numarul pare intr-adevar incomplet pentru format international. Lipsesc vreo doua cifre. Cu toate astea, avand in vedere ca esti in roaming....se poate sa mai apara niste probleme de routare. Deci, nu e neaparat un scammer african care incearca sa-ti afle contul din banca. Daar...cel mai bine, daca nu esti sigur ca numarul e legitim, nu raspunzi. Sa lase mesaj, daca asa de mult vrea sa ia legatura cu tine. :))

Client Orange

Yoha
Junior entuziast

Mai exact, așa arată in lista de apeluri:

IMG_9245.jpeg

Yoha
Junior entuziast

Dar mai exact, dacă răspunzi la numere suspecte, iti poate incarca factura cu cost suplimentar?

BlackWolf
Senior certificat

În mod normal nu, doar dacă suni înapoi. Dacă răspunzi poate încerca să te aburească cu tot felul de vrăjeli și sa inventeze prostii ca să te facă sa le dai bani. Sau în cel mai rău caz îți poate lua locația, îți poate înregistra vocea sa o modifice cu Ai-ul sa o folosească în alte scopuri și cine știe ce se poate întâmpla mai departe, deci niciodată sa nu răspunzi la mizeriile alea, nu știi cine te poate suna...

Mai demult, pe telefoanele fixe, puteai sa suni cu taxa inversa. Dar asta presupunea sa accepti lucrul asta inainte de a continua apelul. Nu stiu daca se poate face asta si la telefonia mobila. Banuiesc ca nu. Cel putin nu in mod normal. Deci as zice ca sansele sa-ti incarce tie factura sunt destul de mici.

Client Orange

Yoha
Junior entuziast

Azi am fost sunat iar si am raspuns. Era de la o policlinica din Pitesti care suna cu numar de fix de Bucuresti.

Asadar cred ca raspunsul lui @arsradu  cu problemele legate de rutare pare sa aiba sens.

Poate oare Orange sa faca ceva la astfel de probleme pentru a nu face confuzii la alti utilizatori care au aceiasi problema?

Multumesc.

Mai demult imi aparea numar de Vodafone Romania cand ma suna cineva din alta tara. :)) Si era persoana cunoscuta. Doar ca in loc sa apara numarul corect, aparea ceva absolut random. Si evident ca nici agenda nu putea sa faca matching in cazul asta, sa-mi arate numele. Ma gandesc ca ar putea sa fie acelasi lucru si la tine.

Se poate face ceva...? Nu stiu. Pentru ca depinde si de reteaua la care esti conectat (reteaua partenera).

Client Orange

@arsradu: Acolo e vorba despre altceva: VoIP. Și la fiecare apel apare alt număr... random. Dar sunt situații când poate să apară și numărul respectivului, numărul cu care de altfel este înregistrat. Utilizez, cunosc, folosesc și mai ales în roaming e chiar ok. 

Poate fi si un VoIP intr-adevar. 🙂

Client Orange