anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Romania Communications vs Orange Romania - Confuzie sau inselatorie?

TheWorldIsYours
Junior entuziast

Salutare tuturor,

Dupa ce am rezolvat cu abonamentul meu, am cerut oferta Orange Smart Plus 15 si pentru sotia mea. Am completat acelasi formular https://www.orange.ro/abonamente/oferta-portare/

Cateva zile mai tarziu, sotia a primit documentele insa ceva parea diferit - denumirea societatii era Orange Romania Communications. Nu am dat importanta insa cand am mers la un Orange store din Timisoara sa luam cartela, stupoare - numarul nu este in reteaua Orange.

Am facut reclamatie in centrala Orange Romania Communications, cerand portarea in Orange Romania. De la suport online ne-a sugerat sa mergem intr-un Orange store, sa cerem portare in OR. Am fost la Orange Store din incinta complexului comercial Coresi Brasov, stupoare din nou - nu se poate face portare pentru ca se impune taxa de reziliere din partea ORC, plus ca abonamentul Orange Smart Plus 15 nu este disponibil in magazine ci doar online.

Nu ne-a ramas decat sa mergem cu coada intre picioare la Vodafone, tot in incinta complexului Coresi Brasov, de unde s-a facut portarea initial, si sa cerem oferta o noua portare. Norocul nostru ca ne-am incadrat - sper - in cele 14 zile, termen de reziliere cu ORC.

Acum asteptam cuminti sa primim confirmarea portarii inapoi la Vodafone, sperand ca nu vom primi o taxa de reziliere din partea ORC. La final tin sa mentionez ca cel putin in Brasov, experienta in magazinele Orange este proasta - angajatii nu au acces la oferte cel putin egale cu cele online si par dezinteresati de problema clientului.

6 Răspunsuri 6

Vio73
#StarMember

Salutare!

Destul de neplăcută situația și da, trebuie știut din start că Orange Romania Communications nu este tot același lucru cu Orange Romania. Probabil că va mai trece ceva timp până vor fi o singură companie, pentru că acum sunt două, distincte.

E cam urâtă situația, pentru că online, ești trecut aproape în mod direct la OROC și ar trebuie să existe posibilitatea ca omul să poată alege.

Noi, aici, suntem în mare parte tot clienți și nu prea avem cu ce să te ajutăm! Îmi exprim regretul pentru situația neplăcută prin care treci și sper să rezolvi cât mai repede!

Baftă!

Aceeasi procedura am urmat si eu acum cateva saptamani, fara niciun fel de surpriza. Am completat formularul de portare online, am primit contractul prin curier si in cateva zile s-a realizat portarea in Orange Romania. Din pacate, la a doua portare ne-am trezit abonati la OROC.

Pololică
#StarMember

Salut!

Din pacate, sunt doua firme Orange: Orange Romania (cea cu mobilele si fibra proprie) si Orange Romania Comunications (fostul Romtelecom). Motivul este prezenta Statului in actionariatul Telekom Romania SA (si la Telekom erau doua firme: Telekom Romania SA ["Romtelecom" pentru cei cu servicii fixe plus cei care aveau pachete de servicii fixe si mobile] si Telekom Romania Mobile (care administreaza doar mobilele) Pe partea de mobil, ORO si OROC au aceleasi antene, dar nu si aceleasi beneficii (in general, OROC/fostul Romtelecom are niste minusuri fara de ORO).

Legat de experienta din magazin: ofertele online si din magazinele fizice (proprii/francize/partenere) difera. Angajatii ar fi trebuit sa va sfatuiasca la ce sa va asteptati. La a doua portare, s-a adus in discutie si de serviciile fixe?

Poate tardiv, dar pe viitor vei sti ca exista o comunitate in care poti afla mai multe informatii si recomandari.

Salut, acum eu sunt pe ORO iar sotia pe OROC. Am derulat teste de viteza iar rezultatele sunt diferite. Si numarul de liniute din dreptul 4G difera. Tin sa precizez ca avem acelasi model de telefon, ambele actualizate la zi. Ma rog, trecand peste aceste diferente, este cel putin ciudat sa ceri o oferta de portare pe site-ul Orange si sa te trezesti abonat la o alta firma, respectiv OROC.

Pana acum angajatii Orange au dezamagit. In ambele magazine unde am fost, respectiv Orange Store, calea Bucuresti Brasov si Orange Shop, Coresi Brasov am intalnit angajati plictisiti cu atitudine neprietenoasa, lipsiti de ematie si profesionalism. In Timisoara, unde am si aflat ca numarul este portat in reteaua OROC, a fost putin mai bine.

Anonim
Neaplicabil

Încep să se miște treburile, păcat că nu sunt specificate și demisiile șefilor implicați 🤭🤫 https://www.realitatea.net/stiri/actual/anpc-a-amendat-orange-cu-150000-de-lei-si-a-decis-incetarea-...

Ofertele comerciale publicate pe site ar trebui sa fie disponibile si in magazine. Ca sa nu zic ca ofertele din magazin ar trebui sa fie chiar mai avantajoase. Comunicatul este publicat si pe AGERPRES: https://www.agerpres.ro/economic-intern/2023/11/02/anpc-a-amendat-orange-romania-cu-150-000-de-lei-s...