anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu pot accesa Orange 5G pe One Plus 8 Pro

zagado26
Junior entuziast

Salutare tuturor!

Povestea mea e următoarea: am portat numărul de la Vodafone la Orange, pentru un abonament cu 5G.

Am primit primul sim, nu am avut frecvenţa 5G, şi după mai multe telefoane la CC mi s-a spus că aş fi primit un sim de test destinat angajaţilor Orange care, evident, nu mergea pe 5G.

Aşa că l-am schimbat dar nici cu cel nou nu merge.

Am vorbit de m-am săturat cu cei de la CC care se jură că au făcut toate setările pe contul meu, şi profil 5G şi opţiunea 5G activată pe cont, dar tot 4G am.

Cellmapper îmi arată 5G Restricted.

Am pus sim-ul în telefonul soţiei, la fel.

În seara asta am luat sim-ul unui amic, sim Orange 5G şi am avut semnal 5G în casă iar cellmapper îmi spune evident 5G available.

Există vreo soluţie?

Mulţumesc

 

23 Răspunsuri 23

zagado26
Junior entuziast

Salutare tuturor!

A trecut ceva vreme dar situaţia s-a rezolvat... printr-o nouă portare! De la OROC la Orange evident.

După mai bine de două săptămâni în care ajunsesem să-i recunosc după timbrul vocii pe unii dintre cei din call center am realizat ceea ce ar fi trebuit să fie clar de la început şi anume că OROC pur şi simplu nu are infrastructura necesară pentru 5 G!

De ce vând astfel de abonamente asta este o altă întrebare, care ar putea avea conotaţii legale...

Cert este că dacă ai telefon compatibil 5G probabil în marea majoritate a cazurilor ar trebui să-ţi meargă fără probleme (în cazul în care are frecvenţele necesare folosite de Orange pentru emisia în banda 5G).

Un alt lucru care mi-a dat de gândit că vorbim de două entităţi distincte deşi cu nume apropiate (care te pot induce în eroare, cum a fost şi cazul meu) a fost acela că în magazinele fizice Orange, când voiam să-mi iau bon de ordine, dacă introduceam numărul de telefon portat (şi care era de la OROC) sistemul îmi răspundea că acel număr nu este recunoscut în sistem (sau aşa ceva).

Dacă îl introduceam pe cel de Orange nu era nici o problemă.

Dar magazinele fizice Orange se puteau implica, într-un fel sau altul, în rezolvarea problemei tale, nu erai trimis în altă parte.

Ultimul aspect care m-a deranjat enorm a fost că după ce am făcut noua cerere de portare mi s-a spus că va trebui să plătesc o sumă de bani corespunzătoare lunilor rămase din abonament pentru că am făcut cererea de portare în perioada contractuală. Atât în magazin cât şi în call center.

Le-am răspuns (şi pentru call center convorbirile sunt înregistrate, cel puţin aşa spun ei) că, pe de o parte în contractul meu nu există o asemenea clauză precizându-se doar că se vor achita despăgubiri: "... raportat la numărul de luni executate din Perioada minimă contractuală" în cazul achiziţiei exclusive de Abonamente sau servicii (eu mă aflam în prima lună şi nu am achiziţionat şi telefon), iar pe de altă parte nu mi se poate reţine vreo culpă câtă vreme OROC nu şi-a îndeplinit o clauză contractuală, respectiv furnizarea serviciilor 5G iar eu le-am dovedit că telefonul meu este compatibil.

Mi s-a spus că aşa este "programul", că va trebui să plătesc o diferenţă de abonament de 50% pentru lunile rămase iar după ce o voi plăti voi face o nouă cerere şi-mi va fi restituită diferenţa fie în cont bancar fie pe abonament, în contul sumelor ce vor trebui plătite pe viitor.

Am aşteptat să văd ce se va întâmpla şi am primit ieri facturile pentru că am două abonamente Orange constatând că nu am de plătit nimic altceva decât valoarea lor!

În concluzie, dacă vreţi să faceţi portare şi doriţi abonament 5G nu o faceţi telefonic pentru că există "şansa" să ajungeţi la OROC, mergeţi într-un magazin fizic şi nu vor fi probleme.

P.S.1 - Sunt client Orange de circa 25 de ani şi situaţia asta mi-a lăsat un gust amar...

P.S.2 - Ceea ce am scris reprezintă experienţa mea personală şi nu se doreşte o încercare de denigrare a Orange sau OROC.

P.S.3 - Sper să nu mă trezesc cu o factură "din urmă"...😎

 

 

 

Mă bucur să aflu că ai reușit într-un final! Succes pe mai departe!

@zagado26, ne bucurăm că situația s-a rezolvat până la urmă. Îți mulțumim mult pentru feedback și te mai așteptăm să revii în Comunitate.

Nu trebuie platit nimic daca iti vine vreo factura mare, aceasta reprezentand penalizari de reziliere a contractului. Trimiti un email la sesizari@orange.com si le spui sa iti storneze factura. Se va emite, mai apoi, o factura cu minus si astfel nu trebuie restituit nimic, din moment ce nu platesti nimic. Sau, cel putin in cazul meu, cand am portat de la OROC la Orange asa am procedat, in urma cu vreo 3 luni. Nu cred sa se fii modificat procedura de atunci.

zagado26
Junior entuziast

Mulţumesc pentru informaţie.

Factura mare ţi-a venit ulterior emiterii primei facturi pe numărul portat sau înainte?

Nu mai tin minte, dar oricum sunt facturi diferite, deci ar trebui sa vina la data facturarii specifice fiecareia, deci se poate sau sa vina deodata, sau sa vina una dintre ele mai devreme/mai tarziu. De curiozitate, ce abonament ai avut la OROC? Ai avut de ex. un Fun 11 redus la 5 euro, sau ceva asemanator? Daca ai avut abonament standard, fara reduceri, Fun11 la 11€, Fun9 la 9€ etc, se poate sa nici nu iti vina vreo factura.

zagado26
Junior entuziast

Smart Plus 20 redus cu 50%.

Daca ai parcurs o luna de abonament, atunci 10€ ar trebui sa iti vina.

zagado26
Junior entuziast

Ok, vedem.