anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Conectare 5G Redmi Note 13 Pro+

Miniuser
Începător

Am următoarea problemă pe Redmi Note 13 Pro+: mi-am portat nr de 2 zile la Orange și nu mai am 5G, doar 4G+. Înainte de portare aveam 5G la digi, și cu sim normal și cu esim. Am fost înapoi la magazinul Orange și am schimbat sim-ul, tot degeaba.... Dacă mut sim-ul Orange pe alt telefon, are 5G. Am scos restricția de la baterie pt 5G, am dat preferat 5g, am încercat căutare manuală a rețelei, degeaba, nu vede 5g și pace... Există vreo incompatibilitate între acest tip de telefon și tehnologia 5G a lui Orange?

8 Răspunsuri 8

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Prima întrebare: telefonul are benzile Orange de 5G? La prima vedere, asta ar fi problema. 

Chiar nu mă pricep la asta, este cumpărat de la emag, varianta internaționala, pe gsm arena scrie:

5G bands1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41, 66, 77, 78 SA/NSA- International

arsradu
#StarMember

Esti abonat sau client prepay? Daca esti abonat, esti client Orange Romania SA sau Orange Romania Communications SA? 

Client Orange

Sunt abonat, abonament Fun 9 cu opțiunea acces 5G. Abonamentul este la OROC, am sunat la 300 și mi-au confirmat că am 5G, am fost in magazin Orange și am schimbat simul(plasticul) cu unul de la ORO, același lucru...

Salutare!

Ai benzile de 5g ale Orange, dar problemele s-ar putea să fie că ești pe OROC și că s-ar putea să mai dureze un pic până să ai acces la toate serviciile. Totuși, dacă nu reușești, să rezolvi cu ei să ai acces la 5g, vestea bună este OROC va dispărea în curând prin fuziunea cu ORO și atunci probabil nu vor mai fi probleme. Dar încearcă până atunci să rezolvi problema cu ei!

Baftă!

Plasticul nu schimba nimic. Telefonul tau nu stie ca OROC are 5G (tehnic, din cate stiu, nu are), asa ca nici nu-l activeaza pe partea de soft. Undeva e o diferenta de detectie intre ORO si OROC.
Deci, solutia in cazul tau, este portare la ORO.  Si cat mai rapid.
Daca vrei sa te convingi, ia un SIM prepay (sau imprumuta unul), activeaza o optiune de 6 Euro si testeaza in acelasi telefon. Eu zic ca vei avea 5G cu acel SIM. 

Client Orange

Așa m-am gândit și eu prima dată, însă am pus plasticul într-un Samsung a33 și într-un iPhone 15 și aveam 5G...

Eu tot zic ca e de detectie. Probabil ca celelalte doua (de Samsung nu ma mir, de iPhone da) au deja suport pe partea de soft. Daca ai posibilitatea, incearca si varianta cu un prepay. Vezi daca se activeaza asa. Daca da, stii unde e problema. Daca nu, mai cautam. 
Banuiesc ca in setari, telefonul este setat pe 5G/4G/3G etc, nu? Probabil ca da, dar merita verificat. 

Client Orange