la 26-02-2020 09:18 PM
În ultima vreme, am fost asaltaţi din aproape toate direcţiile de serviciile de game streaming, care încep să apară precum ciupercile după ploaie, promiţând că ne vor înlocui consolele sau PC-urile pe care le folosim în mod uzual pentru a ne juca.
Înainte de a continua, trebuie să explicăm, pe scurt, ce înseamnă “game streaming”: acest gen de servicii promit să ruleze cele mai solicitante jocuri pe servere dedicate şi să transmită un flux video către dispozitivul personal al utilizatorului. Acesta controlează acţiunea, trimiţând comenzile (prin intermediul tastaturii, mouse-ului, al unui touchscreen sau al unui controller) către respectivele servere. Astfel, deşi este eliminată problema specificaţiilor hardware locale necesare pentru a rula un joc, îşi fac apariţia noi impedimente precum întârzierile apărute între introducerea unei comenzi şi efectul acesteia în fluxul video recepţionat de client sau pur şi simplu calitatea compresiei acestui flux video.
NVIDIA şi-a îndreptat privirile şi către colţişorul nostru uitat de lume, lansând versiunea finală de GeForce Now, după câţiva ani în care serviciul s-a aflat într-o continuă testare beta. Cu ce se diferenţiază însă GeForce Now de concurenţa de la Google sau PlayStation? Pe lângă o interfaţă familiară tuturor celor care au folosit o placă video NVIDIA în ultimul deceniu, GeForce Now vine cu o propunere deosebit de interesantă şi atractivă: dacă detineţi anumite jocuri pe Steam, Epic Games Store etc., le veţi putea accesa şi rula şi prin GeForce Now fără alte costuri suplimentare.
Pentru gamerii înrăiţi de pe PC, aceasta poate fi considerată soluţia optimă, NVIDIA neforţându-te să achiziţionezi încă o dată jocurile pe care le deţii deja pe PC. Pentru cei mai puţin obişnuiţi cu ecosistemele de gaming aferente PC-ului, testarea GeForce Now ar putea reprezenta o ocazie de familiarizare cu Steam, spre exemplu, jocurile astfel achiziţionate fiind păstrate în librăria acestui serviciu, în cazul in care utilizatorul ar dori să facă pasul către un PC sau un laptop de gaming tradiţional.
Partea mai puţin plăcută a acestei ecuaţii este reprezentată de reticenţa anumitor publisheri de a-şi oferi jocurile prin intermediul acestui serviciu.
CÂT COSTĂ ŞI CUM POŢI SĂ-ŢI FACI CONT LA PLATFORMA DE GAME STREAMING GEFORCE NOW
Din fericire, înainte să investească într-un asemenea serviciu, oricine poate încerca NVIDIA GeForce Now complet gratuit. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să accesaţi site-ul https://www.nvidia.com/en-eu/geforce-now/, şi să faceţi click pe butonul “Join Now”. Veţi fi apoi invitaţi să optaţi pentru unul dintre cele două planuri pe care NVIDIA le oferă în prezent pentru GeForce Now: Free sau Founders.
După cum îi lasă de înţeles si denumirea, planul Free este gratuit, însă impune şi anumite limitări: sesiunile de joc pot dura maximum o oră, iar, în cazul în care serverele NVIDIA sunt aglomerate, abonaţii Free nu vor beneficia de prioritate la conectare în faţa celor care aleg planul plătit. Founders, în schimb, elimină aceste impedimente: sesiunile de joc se pot întinde până la şase ore fiecare (mai mult decât suficient chiar şi pentru jocurile pretenţioase), iar abonaţii de acest tip sunt prioritizaţi atunci când vine vorba de accesarea serverelor.
Mai mult, hardware-ul serverelor puse la dispoziţia abonaţilor Founders este semnificativ mai puternic decât cel aferent abonamentelor Free, permiţând şi activarea efectelor RTX (ray tracing în timp real) în jocurile care oferă suport pentru aşa ceva. Pentru toate aceste facilităţi, NVIDIA practică un preţ promoţional de numai 5,49€ / lună, în cazul unui abonament anual. Totuşi, primele 90 de zile sunt oferite gratuit, deci puteţi testa şi abonamentul Founders fără a plăti, cel puţin în primă fază. Nu în ultimul rând, este bine să ştiţi că vă puteţi loga la GeForce Now fie folosind un cont NVIDIA (ar trebui să-l aveţi deja dacă folosiţi GeForce Experience în mod curent), fie prin intermediul contului dvs. de Facebook sau Google.
DETALII TEHNICE ŞI JOCURI
În stadiul actual, GeForce Now poate afişa o rezoluţie maximă de 1920x1080 (1080p), cu un framerate de cel mult 60 de cadre pe secundă. De altfel, aplicaţia pune la dispoziţie o sumedenie de setări, prin intermediul cărora puteţi micşora aceşti parametri, în eventualitatea în care nu dispuneţi de o conexiune la Internet foarte performantă.
JOCURI DE PC PE MOBIL: GEFORCE NOW PE ANDROID
Pe lângă ediţiile de PC (Windows) şi Mac, NVIDIA pune la dispoziţia doritorilor şi o aplicaţie GeForce Now pentru terminalele mobile bazate pe sistemul de operare Android. O puteţi descărca gratuit prin intermediul Google Play Store.
Odată instalată, aplicaţia beneficiază de o interfaţă asemănătoare cu cea a suratei mai mari pentru PC şi Mac, operaţiunile de login şi selectare a jocurilor fiind destul de facile.
Sursa - http://jocuri.go4it.ro/nvidia-geforce-now
Pentru novici: Cei de la NVIDIA pun la dispozitia utilizatorului un computer / server de gaming in cloud, accesul la aceste fiind posibil prin intermediul aplicatiei dedicate. Partea frumoasa este ca te poti juca cam orice joc pe orice dispozitiv -inclusv jocuri de PC jucate pe telefon cu android - conditia esentiala finnd accea de a detine legal jocul respectiv.
Am vazut cliuri in care jocuri de cea mai recenta versiune si care necesita super cerinte hardware, cu ajutorul NVIDIA GeForce Now rula in conditii mai mult decat satisfacatoare pe niste ultraportabile de buget cu placa video integrata si procesor cu racire pasiva.
Sunt absolut convins de faptul ca ti-ai dorit macar odata sa joci cea mai recenta versiune a jocului preferat, dar PC-ul tau dispune de o configuratie hardware mult inferioara cerintelor minime recomandate de producator. Acum, cu ajutorul NVIDIA GeForce Now, problema a fost rezolvata.
la 26-02-2020 10:02 PM
la 26-02-2020 10:19 PM
la 26-02-2020 10:29 PM
la 26-02-2020 11:01 PM
la 26-02-2020 11:15 PM
la 27-02-2020 06:55 AM
la 27-02-2020 10:19 AM
la 28-03-2020 05:18 PM
Vesi bune pentru utilizatorii GeForce Now - Jocuri noi adaugate in platforma!
Utilizatorii de GeForce Now vor putea juca pe langa Control si o lista de alte jocuri noi:
- ARMA 2: Operation Arrowhead
- Danganronpa: Trigger Happy Havoc
- Dungeons 3
- Headsnatchers
- IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad
- Jagged Alliance 2 – Wildfire
- The Guild 3
In plus, NVIDIA sustine ca vom vedea jocuri noi adaugate platformei in fiecare saptamana, in ziua de joi.
Sursa - https://zonait.ro/geforce-now-primeste-un-nou-val-de-jocuri-printre-care-si-control/
la 28-03-2020 05:34 PM
la 29-03-2020 09:56 AM
la 29-03-2020 10:17 AM
la 06-05-2020 12:23 PM
la 06-05-2020 12:29 PM
la 10-05-2020 03:52 PM
Jocuri noi pe platforma NVIDIA GeForce Now, printre care:
Sursa - https://zonait.ro/geforce-now-de-la-nvidia-a-gazduit-o-la...
*Jocul Door Kickers: Action Squad a fost dezvoltat in Romania de catre KillHouse Games.
*Jocul Population Zero a fost lansat pe data de 5 mai 2020 atat pe Steam cat si pe NVIDIA GeForce Now devenind astfel primul joc lansat pe platforma de game streaming.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor