anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Strategia Orange, după ce Vodafone a cumpărat UPC?

Razvan
#StarMember
Cum vedeți evoluția Orange România, în contextul în care Vodafone va oferi pachete fixo-mobil integrate, după ce Comisia Europeană și-a dat acordul ca să cumpere UPC. În contextul actual ORO rămâne singurul operator local care nu are o rețea fixa de internet și tv ca să se bazeze pe ea si sa își diversifice ofertele pe termen lung, ei fiind practic la mâna Telekom România Comunications, în prezent.
11 Răspunsuri 11

Vio73
#StarMember
Cred că Orange își va construi propria rețea fixă, așa cum a și declarat, și va folosi la maxim 4g+ și 5g ( când va fi lansat). Deocamdată va folosi rețeaua Telekom, așa cum are contract ( pe 5 ani, începând cu 2016). Mai există și varianta apărută pe piată, de a cumpăra partea fixă a Telekom. https://m.zf.ro/business-hi-tech/orange-anunta-de-la-paris-ca-isi-face-propria-retea-de-fibra-optica-in-romania-deoarece-accesul-la-reteaua-fixa-a-telekom-a-devenit-prea-scump-18250449

FaraUnID
Campion certificat
Grupul Deutsche Telekom cauta cu disperare sa vanda subsidiara din Romania pentru ca este pe pierdere de cativa ani buni. Daca reusesc sa se intelega la pret nu ar fi exclus ca Orange sa preia parte se servicii fixe de la ei, batalia fiind fibra optica si chiar xDSL-ul in rural.

Laura_cio
Senior
Odată ce Telekomul va ieși de pe piata, Orange va prelua partea aceasta și va fi in concordanța și cu 5G.

Miha_Z
#StarMember
Pe plan local achizitia va permite Vodafone sa fie un competitor si mai puternic. Prin preluarea UPC Romania, va oferi si servicii de televiziune, internet in banda larga si telefonie fixa digitala prin intermediul unor retele superioare si prin platforme inovatoare de tehnologie. Ca sa tina piept acestui competitor, Orange fie va trebui sa preia reteaua fixa de la Telekom, fie sa investeasca in propria retea fixa.

Romeo_
Senior certificat
Dupa cum era prevazut “batalia” finala va fi Orange - Vodafone...sa speram ca Orange va cumpara Telekom sau va investi in propria retea desi este foarte costisitoare investitia...

Anonim
Neaplicabil
Și eu cred că Orange își va construi propria rețea fixă. Am văzut o știre despre faptul că Orange a renunțat la cumpărarea rețelei fixe a Telekom. Pe partea de internet fix Digi e lider, bătălia se va da între Vodafone și Orange.

Valacchus
Junior entuziast
Cred ca cel mai bine ar fi sa investeasca in 5G.

teacher_
#StarMember
E greu de stabilit când va ieși Telekom de tot din Romania. Ei depind foarte mult de telefonia fixă, de infrastructura existenta aici. Probabil în cazul Orange se vor face niste investiții în crearea propriei rețele de telefonie și niște investitii pentru aducerea rețelei 4G+ la un număr cât mai mare de români.... Apoi încet încet, va intra și 5G. Nu știu sincer daca Romania e pregătită pentru 5G, mă refer de la telefoane, la modemuri, routere, etc. Pentru că ar costa extrem de scump. Poate 1% din populație și-ar putea permite. Cine știe, peste 5-6 ani vom ajunge să discutăm despre cifre mai mari. Într-adevăr, Vodafone este un competitor destul de agresiv în ultima vreme, dar stau prost la relatiile cu clienții, și aici au de suferit.

Vio73
#StarMember
Se pare că se vor face atât investiții în propria rețea fixă, cât și preluarea Telekom. Cel puțin așa apar informații pe diverse forumuri de specialitate. Vom trăi și vom vedea. Oricum ei au deja o rețea de fibră pentru propriile antene, pe care o pot folosi pentru extinderea masivă a 5g-ului, care poate fi o soluție alternativă pentru zonele rurale.

Ascary
Campion certificat
După părerea mea,întrucât cererea de internet este foarte mare,pe lângă rețeaua 5G cred că Orange va investi masiv și în rețeaua de fibra optica. Nu cred că Orange este satisfăcut de costurile chiriei plătite lui Telekom pentru a folosi rețeaua sa,astfel că își va dori să aibă propria rețea de fibra optica.Ramon Fernandez,directorul pentru operațiunile din Europa ale Orange Franța,ar fi declarat că soluția pentru costuri mai mici în România va fi dezvoltarea unei rețele proprii de fibră optică.Probabil că în perioada următoare vom afla mai multe despre demararea acestui proiect,investiții chiar și timpul de execuție pe zone astfel ca să știm la ce sa ne așteptăm și mai exact când.

Vio73
#StarMember
Toți sperăm asta. Cu cât se realizează mai repede, cu atât mai bine pentru toată lumea.