anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pretul unei ore fara internet pentru Romania

FaraUnID
Campion certificat

Te-ai intrebat vreodata ce sume uriase pierd tarile atunci cand e intrerupt Internetul? In 2019, intreruperile din intreaga lume au costat economia globala peste 8 miliarde de dolari, scrie CNBC.

Potrivit unui raport realizat de Top10VPN, o firma de cercetare, costul total al intreruperilor Internetului in 2019 - anul cu cele mai numeroase de pana acum, cu 122 de incidente majore - s-a ridicat la 8.05 miliarde de dolari.

Regiunile cele mai afectate au fost Orientul Mijlociu si nordul Africii, ce au intregistrat pierderi de 3 miliarde de dolari. Potrivit estimarilor, Irakul a pierdut 2.3 miliarde de dolari in 2019 din cauza problemelor cu Internetul, cauzate si de limitele impuse de guvernul local.

Costurile au fost calculate cu ajutorul platformei create de Netblocks si Internet Society, ce foloseste indicatori precum Banca Mondiala, Uniunea Internationala de Telecomunicatii, Eurostat si Biroul de Recensamant din SUA pentru a obtine estimarile.

In cazul Romaniei, platforma estimeaza ca pierderile pentru o singura ora fara Internet ar fi 7.829.859 dolari (33.796.805 RON). O zi fara Internet ar duce la pierderea sumei uriase de 187.916.626 de dolari (811.123.326 RON).

Chiar daca sumele par semnificative, nu se compara cu cele ale altor tari. Intr-o singura ora fara Internet, in SUA s-ar pierde 303.609.046 de dolari, Marea Britanie ar pierde 94.287.877 dolari, Germania 42.651.577 de dolari etc.

Pana si pierderea unei singure retele de socializare timp de o ora ar putea rezulta in pierderi. Daca Facebook sau WhatsApp ar cadea o ora in Romania, s-ar pierde peste 141.000 de dolari.

O parte semnificativa a intreruperilor inregistrate in 2019 au fost cauzate nu doar de probleme tehnice, ci si de deciziile unor guverne de a limita accesul cetatenilor la informatiile de pe Internet.

Sursa 1 - https://www.digi-world.tv/stiri/digital-tech/suma-uriasa-pe-care-ar-pierde-o-romania-daca-internetul-ar-fi-intrerupt-o-singura-ora-27403

Sursa 2 - https://www.cnbc.com/2020/01/08/government-led-internet-shutdowns-cost-8-billion-in-2019-study-says.html

Sursa 3 - https://www.top10vpn.com/cost-of-internet-shutdowns/

Sursa 4 - https://netblocks.org/cost/

8 Răspunsuri 8

Miha_Z
#StarMember
Sume colosale... cat poate afecta lipsa de Internet economia unei tari. 😞

teacher_
#StarMember
Chiar nu mi-am pus problema pierderilor financiare în cazul opririi internetului.. până la urmă în orice domeniu este o pierdere daca "materia prima" nu se găsește, cu atât mai mult când vine vorba de internet, care este utilizat de majoritatea românilor. Iar acele pierderi mă gândesc că sunt realizate din cauza lipsei publicității și a banilor proveniți din asta.

FaraUnID
Campion certificat
Nu vorbim neaparat de sume provenite din publicitate. Pur si simplu sunt bussiness-uri care se desfasoara exclusiv in online si acestea vor fi afectate in mod direct. Reteaua de ATM-uri si POS-uri este conectata la internet, spitale, etc. De asemena bursa functioneaza pe baza conexiunii la internet.

Vio73
#StarMember
Ar fi foarte mari pagubele. Nici nu știu exact dacă ar fi acoperite cu sumele vehiculate.

Erowan
Junior entuziast
Voi vedeți doar pagubele materiale dar de cele "umane" v-ati întrebat? Câți vor da cu capul de pereti că nu își pot posta ce au mâncat sau nu știu ce fac "prietenii", că nu se pot mândri cu like-urile primite etc? Cu siguranță ar fi benefic din punct de vedere social...cu ocazia asta ar observa că există și o lume reală. Acum 30 de ani era tragedie o oră fără sanie (iarna) și scaldat (vara).

FaraUnID
Campion certificat
Știm ca îngrozitor momentul în care pica netu', dar am sa va prezint adevărata tragedie a copilăriei mele...

Vio73
#StarMember
Erau și pe vremea mea. Chiar și plăcile de vinil. Încă mai am din ele.

Gianni
Cunoscător certificat
Tehnologia este bună, dar crează dependență și din aceasta cîștigă marele companii de publicitate. Internetul este folosit mai peste tot, iar lipsa acestuia ar aduce pagube economice imense. In ziua de azi informațiile sunt la îndemîna fiecăruia datorită internetului. Orice informație dorești o poți afla in cel mai scurt timp fără prea multe bătăi de cap. Este adevărat că se rulează sume colosale, dar este în beneficiul tuturor și sper să fie și în continuare.