anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

NVIDIA GeForce Now Serviciu de Gaming In Cloud

FaraUnID
Campion certificat

În ultima vreme, am fost asaltaţi din aproape toate direcţiile de serviciile de game streaming, care încep să apară precum ciupercile după ploaie, promiţând că ne vor înlocui consolele sau PC-urile pe care le folosim în mod uzual pentru a ne juca.

 

 

Înainte de a continua, trebuie să explicăm, pe scurt, ce înseamnă “game streaming”: acest gen de servicii promit să ruleze cele mai solicitante jocuri pe servere dedicate şi să transmită un flux video către dispozitivul personal al utilizatorului. Acesta controlează acţiunea, trimiţând comenzile (prin intermediul tastaturii, mouse-ului, al unui touchscreen sau al unui controller) către respectivele servere. Astfel, deşi este eliminată problema specificaţiilor hardware locale necesare pentru a rula un joc, îşi fac apariţia noi impedimente precum întârzierile apărute între introducerea unei comenzi şi efectul acesteia în fluxul video recepţionat de client sau pur şi simplu calitatea compresiei acestui flux video.

 

 

NVIDIA şi-a îndreptat privirile şi către colţişorul nostru uitat de lume, lansând versiunea finală de GeForce Now, după câţiva ani în care serviciul s-a aflat într-o continuă testare beta. Cu ce se diferenţiază însă GeForce Now de concurenţa de la Google sau PlayStation? Pe lângă o interfaţă familiară tuturor celor care au folosit o placă video NVIDIA în ultimul deceniu, GeForce Now vine cu o propunere deosebit de interesantă şi atractivă: dacă detineţi anumite jocuri pe Steam, Epic Games Store etc., le veţi putea accesa şi rula şi prin GeForce Now fără alte costuri suplimentare.

 

 

 

 

 

Pentru gamerii înrăiţi de pe PC, aceasta poate fi considerată soluţia optimă, NVIDIA neforţându-te să achiziţionezi încă o dată jocurile pe care le deţii deja pe PC. Pentru cei mai puţin obişnuiţi cu ecosistemele de gaming aferente PC-ului, testarea GeForce Now ar putea reprezenta o ocazie de familiarizare cu Steam, spre exemplu, jocurile astfel achiziţionate fiind păstrate în librăria acestui serviciu, în cazul in care utilizatorul ar dori să facă pasul către un PC sau un laptop de gaming tradiţional.

 

 

Partea mai puţin plăcută a acestei ecuaţii este reprezentată de reticenţa anumitor publisheri de a-şi oferi jocurile prin intermediul acestui serviciu.

 

CÂT COSTĂ ŞI CUM POŢI SĂ-ŢI FACI CONT LA PLATFORMA DE GAME STREAMING GEFORCE NOW

 

Din fericire, înainte să investească într-un asemenea serviciu, oricine poate încerca NVIDIA GeForce Now complet gratuit. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să accesaţi site-ul https://www.nvidia.com/en-eu/geforce-now/, şi să faceţi click pe butonul “Join Now”. Veţi fi apoi invitaţi să optaţi pentru unul dintre cele două planuri pe care NVIDIA le oferă în prezent pentru GeForce Now: Free sau Founders.

 

După cum îi lasă de înţeles si denumirea, planul Free este gratuit, însă impune şi anumite limitări: sesiunile de joc pot dura maximum o oră, iar, în cazul în care serverele NVIDIA sunt aglomerate, abonaţii Free nu vor beneficia de prioritate la conectare în faţa celor care aleg planul plătit. Founders, în schimb, elimină aceste impedimente: sesiunile de joc se pot întinde până la şase ore fiecare (mai mult decât suficient chiar şi pentru jocurile pretenţioase), iar abonaţii de acest tip sunt prioritizaţi atunci când vine vorba de accesarea serverelor.

 

Mai mult, hardware-ul serverelor puse la dispoziţia abonaţilor Founders este semnificativ mai puternic decât cel aferent abonamentelor Free, permiţând şi activarea efectelor RTX (ray tracing în timp real) în jocurile care oferă suport pentru aşa ceva. Pentru toate aceste facilităţi, NVIDIA practică un preţ promoţional de numai 5,49€ / lună, în cazul unui abonament anual. Totuşi, primele 90 de zile sunt oferite gratuit, deci puteţi testa şi abonamentul Founders fără a plăti, cel puţin în primă fază. Nu în ultimul rând, este bine să ştiţi că vă puteţi loga la GeForce Now fie folosind un cont NVIDIA (ar trebui să-l aveţi deja dacă folosiţi GeForce Experience în mod curent), fie prin intermediul contului dvs. de Facebook sau Google.

 

DETALII TEHNICE ŞI JOCURI

 

În stadiul actual, GeForce Now poate afişa o rezoluţie maximă de 1920x1080 (1080p), cu un framerate de cel mult 60 de cadre pe secundă. De altfel, aplicaţia pune la dispoziţie o sumedenie de setări, prin intermediul cărora puteţi micşora aceşti parametri, în eventualitatea în care nu dispuneţi de o conexiune la Internet foarte performantă.

 

JOCURI DE PC PE MOBIL: GEFORCE NOW PE ANDROID

 

Pe lângă ediţiile de PC (Windows) şi Mac, NVIDIA pune la dispoziţia doritorilor şi o aplicaţie GeForce Now pentru terminalele mobile bazate pe sistemul de operare Android. O puteţi descărca gratuit prin intermediul Google Play Store.

 

Odată instalată, aplicaţia beneficiază de o interfaţă asemănătoare cu cea a suratei mai mari pentru PC şi Mac, operaţiunile de login şi selectare a jocurilor fiind destul de facile.

 

Sursa - http://jocuri.go4it.ro/nvidia-geforce-now

 

Pentru novici: Cei de la NVIDIA pun la dispozitia utilizatorului un computer / server de gaming in cloud, accesul la aceste fiind posibil prin intermediul aplicatiei dedicate. Partea frumoasa este ca te poti juca cam orice joc pe orice dispozitiv -inclusv jocuri de PC jucate pe telefon cu android - conditia esentiala finnd accea de a detine legal jocul respectiv.

 

Am vazut cliuri in care jocuri de cea mai recenta versiune si care necesita super cerinte hardware, cu ajutorul NVIDIA GeForce Now rula in conditii mai mult decat satisfacatoare pe niste ultraportabile de buget cu placa video integrata si procesor cu racire pasiva.

 

Sunt absolut convins de faptul ca ti-ai dorit macar odata sa joci cea mai recenta versiune a jocului preferat, dar PC-ul tau dispune de o configuratie hardware mult inferioara cerintelor minime recomandate de producator. Acum, cu ajutorul NVIDIA GeForce Now, problema a fost rezolvata.

16 Răspunsuri 16

Gianni
Cunoscător certificat
@FarăUnID,este o informație extraordinară și foarte detaliată. Mulțumesc mult..!))

Ascary
Campion certificat
Si cu asta se cam pune capac torrentilor :)) Cine mai sta sa mai aștepte un crack cand poate juca orice joc cu 5 euro pe luna?. Foarte putin cred si poate doar aceia pentru care fac din gasirea breselor de securitate a unui joc o placere.

FaraUnID
Campion certificat
Trebuie sa detii legal acel joc. NVIDIA GeForce Now pune la dispozitia infrastructura si accesul la ea, clientul trebuie sa detina acel joc in contul sau, pe una din platformele deja existente Steam, Epic Games, Ubistore, etc. Spre exemplu: Asociezi contul de Steam cu GeForce Now si poti juca METRO EXODUS pe un PC din gama Pentium 4, pe un telefon sau tableta cu android.

Razvan
#StarMember
În prezent te abonezi la Netflix și Hbo GO pentru filme online, așa o să vină vremea să te joci în rețea, să nu mai dai bani toți odată pe un joc.

Ascary
Campion certificat
Cam asa ceva Razvan. Cred ca industria de socare (hdd-uri,ssd-uri) va da faliment daca tot ce avem sau am avea nevoie este stocat deja intr-un server. :) _________ Merci pentru precizare FaraUnID,in primă fază intelesesem altceva 🙂

Vio73
#StarMember
Se pare că lucrurile evoulează și pe acest segment. Mulțumim pentru descrierea detaliată și pentru informațiile utile!

Ascary
Campion certificat
Faptul ca si pe android se vine cu aceasta facilitate chiar este o treaba extraordinara. Pur si simplu iti pui telefonul intr-o casca virtuala si nici nu simti lipsa calculatorului. Cred ca pana la urma Samsung se va reintoarce cu suportul VR pe telefoanele sale odata cu deschiderea acestei noi oportunități.

FaraUnID
Campion certificat

Vesi bune pentru utilizatorii GeForce Now - Jocuri noi adaugate in platforma!

Utilizatorii de GeForce Now vor putea juca pe langa Control si o lista de alte jocuri noi:

- ARMA 2: Operation Arrowhead

- Danganronpa: Trigger Happy Havoc

- Dungeons 3

- Headsnatchers

- IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad

- Jagged Alliance 2 – Wildfire

- The Guild 3

In plus, NVIDIA sustine ca vom vedea jocuri noi adaugate platformei in fiecare saptamana, in ziua de joi.

Sursa - https://zonait.ro/geforce-now-primeste-un-nou-val-de-jocuri-printre-care-si-control/

Ascary
Campion certificat
Mi-as dori ceva si din gama Assassin's Creed si Far Cry.

Vio73
#StarMember
Lucruri foarte interesante, utile pentru doritori, dezvoltate de cei de la NVIDIA! Mulțumim!

Gianni
Cunoscător certificat
Pentru ca în această perioadă trebie să stăm acasă, avem cu ce ne ocupa pentru a nu ne plictisi. Chiar și pentru cei care nu prea se dau în vînt după aceste jocuri, este un mod de a sta cit mai aproape de familie și de a se distra împreună.

FaraUnID
Campion certificat
Platforma are acum si suport DLSS 2.0. Introducerea acestuia este acompaniata de 21 de jocuri noi. Primul joc de pe serviciul GeForce Now care se foloseste de aceasta tehnologie este Control. NVIDIA a confirmat ca in curand si MechWarrior 5: Mercenaries si Deliver Us The Moon vor fi suportate. Inteligența artificială revoluționează jocurile – de la fenomenele fizice din joc și simularea animațiilor, la randarea în timp real și la funcțiile de difuzare bazate pe AI. Cu Deep Learning Super Sampling (DLSS), NVIDIA a decis să redefinească randarea în timp real prin superrezoluția bazată pe AI. Cu noua noastră versiune DLSS 2.0, am reușit să progresăm incredibil de mult spre acest obiectiv. DLSS 2.0 este o rețea neurală nouă și îmbunătățită de tip deep learning, care crește frecvența de cadre, generând în același timp imagini atractive și clare în joc, datorită procesoarelor AI dedicate de pe GPU-urile GeForce RTX, numite nuclee Tensor. Tehnologia oferă jucătorilor suficientă performanță pentru a maximiza setările de ray-tracing și pentru a crește rezoluția în jocuri. https://www.youtube.com/watch?v=0X1RtXCvPFQ "Incepand de astazi, abonatii Founders pot explora secretele din The Oldest House cu suport DLSS 2.0. Prin puterea inteligentei artificiale si a placilor grafice RTX, DLSS 2.0 deschide drumul noii generatii de performanta si fidelitate grafica. Noua noastra retea neurala imbunatateste framerate-ul si genereaza imagini superbe in jocuri. Aceasta tehnologie este acum disponibila si pe GeForce Now, permitandu-ne sa marim detaliile grafice in timp ce mentinem un framerate stabil. Control este primul joc cu suport DLSS 2.0 pe GeForce Now, insa in curand vom avea si alte jocuri, inclusiv MechWarrior 5: Mercenaries si Deliver Us The Moon." Pe langa suportul pentru DLSS 2.0, GeForce Now a primit si 21 de jocuri noi. Chiar daca nu sunt multe titluri recente in aceasta lista, este un inceput bun pentru o revenire in forta. - Amnesia: The Dark Descent - Assassin’s Creed Brotherhood – Uplay - Battle Chasers: Nightwar - Dead Island Definitive Edition - Drug Dealer Simulator - Earth 2160 - Fire Pro Wrestling World - Medieval Engineers - Might & Magic Heroes VII – Trial by Fire – Uplay - Moving Out - S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl - Saints Row 2 - Sanctum 2 - SnowRunner (Epic Games Store) - SpellForce – Platinum Edition - Steel Division: Normandy 44 - Streets of Rage 4 - The Council – Episode 1 - THE KING OF FIGHTERS XIII - Trainz: A New Era - YLands Sursa - https://zonait.ro/geforce-now-primeste-suport-pentru-dlss-2-0-si-inca-21-de-jocuri/ NVIDIA DLSS 2.0 - https://www.nvidia.com/ro-ro/geforce/news/nvidia-dlss-2-0-a-big-leap-in-ai-rendering/ Pe principul una calda, una rece..... momentan nu mai sunt slot-uri libere pentru membrii noi din categoria FOUNDERS.

Ascary
Campion certificat
Si eu mi-am vandut PC-ul tocmai acum 😞

FaraUnID
Campion certificat

Jocuri noi pe platforma NVIDIA GeForce Now, printre care:

  • Population Zero*
  • Age of Conan: Unchained
  • Blood Bowl: Legendary Edition
  • Cube World
  • Darksiders II
  • Door Kickers: Action Squad*
  • EARTH DEFENSE FORCE 4.1 The Shadow of New Despair
  • Genesis Alpha One Deluxe Edition
  • Hitman: Blood Money
  • King’s Bounty: Warriors of the North
  • Sacred 2 Gold
  • Space Hulk: Deathwing – Enhanced Edition
  • STEINS;GATE
  • Styx: Shards of Darkness
  • The Guild II: Renaissance
  • This Is the Police 2
  • WORMS Armageddon
  • WRC 7 FIA World Rally Championship
  • X3: Terran Conflict

 

Sursa - https://zonait.ro/geforce-now-de-la-nvidia-a-gazduit-o-la...

 

*Jocul Door Kickers: Action Squad a fost dezvoltat in Romania de catre KillHouse Games.
*Jocul Population Zero a fost lansat pe data de 5 mai 2020 atat pe Steam cat si pe NVIDIA GeForce Now devenind astfel primul joc lansat pe platforma de game streaming.