anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Știați ce făcea Netflix în 1997? :)

Anonim
Neaplicabil

Sincer, habar nu am avut că la început, în 1997, Netflix închiria filme și le trimitea prin poștă (CD-uri, ulterior DVD-uri și Blu-ray)! 🙂

https://media.netflix.com/ro/about-netflix

17 Răspunsuri 17

Razvan
#StarMember
De ei am auzit acm câțiva ani, când se zvonea că or să vină prin România. Mulțumesc pentru informație.

Jay
Campion certificat
Nu stiam.. Cineva a avut o super idee.. Le-a luat ceva, dar, au facut-o mare, e majora de cativa ani si, a crescut frumos.. :)))

Anonim
Neaplicabil
Chiar că au crescut frumos! :) Istoria e chiar interesantă...

Miha_Z
#StarMember
Interesanta istoria lor. E bine ca au avut o baza solida de plecare.

Ascary
Campion certificat
Am folosit Netflix prin vpn cu cont de USA pana sa il introduca si in Romania. Am alternat o vreme si cu siteurile ilegale de filme insa calitatea filmelor mai ales de cand cu introducerea HDR,m-a facut sa renunt sa mai vad filme din alte surse. Cam scump dar merita.(pentru 4K ma refer)

Florin_D
Cunoscător certificat
Din ce îmi amintesc închiriau casete video și dvd-uri! Practic încă mai au abonați care inca mai inchiriaza dvd-uri! Super tare că încă mai au astfel de clienți/abonați.

TheSpecialist
Maestru
Adevărul e ca filmele pe caseta aveau farmecul lor, mai ales cele traduse de Irina Margareta Nistor. Cum abia ieșisem din Epoca de Aur, erau ceva magic.

Ascary
Campion certificat
Si toata ziua alergam dupa casete,sa le ducem ori sa le aducem. La intalnirile cu prietenii subiectul comun era "Ce filme ati mai vazut?" 🙂 La inceput nu aveam un videorecorder si din aceasta cauza petreceam noptile la cei care aveau si care pentru 20-30 de lei ne lasau sa vedem filmele. Spre dimineata ne puneau bonus si un film deocheat. Cum eram la gramada fete si baieti dar care nu ne cunosteam intre noi,ne foiam pe scaune timorati,fastaciți ... Vremuri frumoase. Acum stau pe canapea in fata televizorului meu cu diagonala de doi metri si-mi caut pe Netflix filme prin comanda vocala. Unde a ajuns tehnologia...si totusi parca si-a pierdut ceva din farmecul de altadata atractia mea de cinefil...Mai am videorecorderul,un Sony,asezat la loc de cinste langa magnetofonul meu Kashtan,primul lucru ce mi l-am luat din primul salariu. Benzi nu mai am...si nici casete...

Anonim
Neaplicabil
@Ascary, ai relatat exact cum era! 🙂

Vio73
#StarMember
Bravo lor că au avut o evoluție fulminantă pe acest segment, plecând de jos. Asta înseamnă că segmentul pe care s-au axat, este unul foarte profitabil și de mare succes!

Ascary
Campion certificat

Asta inseamna oameni inovativi (Reed Hastings și Marc Randolph ) Au plecat de la inchiriat casete si au ajuns cu compania lor cel mai mare producator de streaming video pentru filme.

Un articol wikipedia pentru colegii care vor sa stie mai multe:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Netflix

Romeo_
Senior certificat
Chiar ca se pierde din farmec...una era cand urmaream filme si le asteptam cu sufletul la gura si alta e cand vin pe banda rulanta si parca nu mai au farmecul celor de odinioara.Ori le fac numai efecte ori nu mai stiu sa faca filme asa cum se faceau atunci.

imch
Cunoscător certificat
Asta inseamna sa iti adaptezi afacerea la piata si tehnologie! Au luat o nevoie, au reinventat-o si, culmea :-), au oferit si solutia pentru ea! Eu nu sunt de-acord cu voi ca se pierde din farmec. Filmele au devenit mai comerciale, pentru ca se concentreaza mai mult pe facut bani nu pe transmis un mesaj, dar Netflix, HBO Go si restul nu sunt neaparat de vina. Nimic nu mi se pare mai incantator decat sa ma cuibaresc in coltisorul meu, cu sotul meu langa mine, cu un pahar de vin bun si sa ma uit la un film care imi place. In plus, la Netfilx imi place foarte mult ca s-au bagat pe segmentul de documentare pentru educarea populatiunii. Macar asa...

Ascary
Campion certificat
Fara vin! Doar popcorn 🙂 Se produc si filme capodopere,cu actori mari si scenarii bune. Filmele facute sub egida Netflix sunt ok iar serialele stralucite. Gama fiind diversificata ai de unde alege. Eu imi fac lista pentru o saptamana apoi o urmaresc. Cam cate un film pe seara. La seriale e mai greu. Daca prind unul captivant vad si cate 4-5 episoade pe noapte. La Game of thrones nu am iesit din casa doua saptamani. Cand m-am tarat la lumina parca eram zombi. Am exagerat mult dar si serialul a fost zdrobitor de bun.