anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Vreau să învăț! Tu vrei?

FLo1
#StarMember

Stimați membri ai Comunității, aveți nevoie de anumite îndrumări, nu sunteți siguri pe modul de utilizare a unor funcții, formatări sau posibilități de utilizare a unor aplicații din pachetele de programe dezvoltate de către cei de la Microsoft?Doriți să aprofundați anumite cunoștințe și posibilități de operare/utilizare a anumitor programe? Cei de la Microsoft vă pun la îndemână diverse ghiduri, îndrumare, atât cu text și imaginie, dar și materiale video cu explicații concrete.

Pentru cunoscătorii de limba engleză (nu neapărat nivel avansat), recomand a utiliza cursurile/explicațiile în limba engleză. Sunt mult mai detaliate, mult mai diversificate, iar în plus conținutul VIDEO este și cu VOCE (nu doar text și imagine). De exemplu, pentru aplicaţiile Office puteţi folosi link-ul următor, fără a fi nevoie de alte înregistrări și conturi dedicate: https://support.microsoft.com/en-us/training

Similar, pentru doritorii de explicații în limba română, accesați platforma Microsoft (Asistență Microsoft), iar de aici puteți alege domeniul de interes pentru dumneavoastră (vezi foto mai jos):

FLo1_0-1712128784431.png

Totuși subiectele în limba română nu sunt foarte dezvoltate, iar materialele VIDEO nu sunt cu VOCE, ci doar imagine și text, motiv pentru care vă recomandam materialul în limba engleză.

Pentru avansați, doritori de programare, domenii legate de networking, security și nu numai, vă invit să accesați platforma Microsoft Learn gratuit şi cuprinzând peste 4500 de traininguri (se poate alege rolul în stânga şi filtra după trainingurile de interes):Browse all learning paths and modules - Training | Microsoft Learn.

Da știu, unele se pot dezvolta, găsi și observa inclusiv în unele tutoriale pe Youtube, dar acolo trebuie căutate, neexistând o bibliotecă grupată pe o anumită tematică. 

Și ca să nu uit, o latură mai puțin discutată în cadrul ORANGE sunt platformele de E-learning pe care le susține, iar Orange Educational Program e doar una dintre ele. E păcat să nu primească atenția cuvenită, informațiile de aici fiind utile tuturor doritorilor de învățare și aprofundare a cunoștințelor acumulate.

FLo1_1-1712130368009.png

Spor la studiu, iar în cazul în care cunoașteți surse la îndemână pentru învățare / documentare privind utilizarea diferitelor aplicații, dar și hardware și doriți să le faceți cunoscute, vă rog să le adăugați la acest topic.

6 Răspunsuri 6

Pololică
#StarMember

O platforma la care mai arunc un ochi daca nu (mai) stiu ce anume ar trebui sa fac in caz de nevoie:

Ubuntu Tutorials

Din pacate, comunitatea Ubuntu s-a inchis cu ceva timp in urma.

Da, e drept, Microsoft s-a axat strict pe produsele sale care nu sunt neapărat .... free. Personal cu linux doar ”ne-am privit” (pe vremea când avea șapca roșie aka ”RedHat6”), și am luat-o fiecare pe alt drum. Acum e cam tardiv.....

Stai linistit:

  • RedHat (prin RHEL / RedHat Enterprise Linux) este contra cost
  • Fedora, versiunea gratuita a RedHat (actualizari prin RHEL, dar si comunitare)
  • SUSE sunt doua variante: SUSE (pentru partea de Enterprise cu mai multe variante) contra cost, dar si OpenSUSE (pentru cei care vor sa-l foloseasca in versiunea gratuita cu suport partial SUSE, dar si comunitar)
  • Ubuntu: ofera versiunea standard, dar si servicii contra cost (in special pentru Enterprise)

Evident, sunt plusuri si minusuri, dar, spre diferenta de Microsoft, o mare parte se rezolva ca si aici, la nivel comunitare.

FLo1
#StarMember

@arsradu: Cei de la Apple, pentru iOS (desktop sau phone) nu au ceva similar? Recunosc, acesta nu e un ”raft de bibliotecă” pe care să fi dorit să-l răsfoiesc.... 😁 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Nu stiu daca e chiar lucrul la care te gandesti, dar exista pagina asta

Client Orange

Not bad at all.... chiar și pentru un anti iOS ca mine pare OK. Dacă e din categoria "Citește-mă să te conving!" e și mai bine. Ca structură/conținut pare chiar excelent.