anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Voi cum vă întâlniți cu Moș Craciun?

DanielaH
Moderator

Știați că Moș Crăciun are la dispoziție doar 31 de ore pentru a împărți cadouri la sute de milioane de copii? De ce 31 de ore? Pentru că diferitele fusuri orare și rotația Pământului îl ajută să-și prelungească ziua cu 7 ore. Distanța totală pe care o are de parcurs a fost estimată la 120 de milioane de kilometri. Acest lucru înseamnă că sania Moşului se deplasează cu aproximativ 1.046 de kilometri pe secundă, de 3.000 de ori mai rapid decât viteza sunetului. Oare cum reușește? Doar cu ajutorul elfilor și al renilor? Eu cred că folosește tehnologia teleportării 🙂

 

Ieri l-am întrebat pe „asistentul” meu Google Home Mini dacă Moș Crăciun există. Știți ce mi-a răspuns? 

„I Ho, Ho, Hope he’s real” J

 

 

Nu știu voi cum sunteți, dar eu cred în Moș Craciun. Și îi urmăresc traseul în fiecare an pe Google Maps. Anul trecut mi-am instalat chiar și aplicația Santa Tracker. Când eram mică îi scriam scrisori și îi lăsam lapte și cozonac în fața bradului. Pare ca trecut un secol de atunci.  Parcă și cadourile pe care le dăruim și le primim sunt de alta natură. Acum, din ce in ce mai mulți dintre noi preferă bradul de Crăciun fabricat cu imprimantele 3D și, mai ales acum în perioada pandemiei, am auzit că cei mici (și nu numai) se întâlnesc cu Moșul online, pe diferite platforme de videoconferințe. Mai mult, companiile aeriene organizează tururi virtuale în Laponia, țara lui Moș Crăciun.

 

Vă invit la o dezbatere. Voi credeți că tehnologia a schimbat cumva aceste tradiții de Sărbători? În bine? În rău? Nicicum?

Voi cum vă întâlniți cu Moș Crăciun anul acesta?

 

 

#EchipaComunitățiiOrange vă urează Sarbători fericite, să fiți cu toții sănătoși alături de cei dragi!

Și să nu uitați niciodată că Moș Crăciun există, în fiecare dintre noi.

15 Răspunsuri 15

Vio73
#StarMember
Pentru copii și copiii din noi este un prilej de mare bucurie această mare sărbătoare creștină. Trebuie să fim mai buni, mai apropiați de semenii noștri, mai încrezători și mai iubitori de oameni! Multă sănătate și Sărbători fericite vă doresc!

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Îmi plac mult "detaliile tehnice" ale Moșului, e rapid nu glumă 🙂 Și eu îl urmăresc pe Google Maps. Îmi amintesc când eram mică ce fericire era în familie când făceam bradul în Ajun și apoi abia dacă dormeam, doar, doar să îl prind pe Moșul când ajunge. A fost o perioadă de poveste :) Acum mă uit la nepoțelul meu și da, o să vorbească cu Moșul online, în videoconferință ca să îi spună ce cadouri dorește. Unele obiceiuri au rămas, dar altele s-au modificat puțin, de exemplu zilele trecute au venit niște copilași cu colindul, dar aveau și boxă portabilă cu ei :)) Cumva noi ne adaptăm vremurilor și îmi place că acum avem Google Maps ca să îl vedem pe Moș Crăciun cum împarte cadouri și datorită tehnologiei copilașii pot să se vadă cu Moșul online. Sărbători fericite!

FaraUnID
Campion certificat
Later Edit - Mesaj sters deoarece a fost editat de catre #EchipaComunitățiiOrange in asa fel incat a fost modificat contextul si ideea initiale astfel incat sa apara publicate doar acele elemente care convin #EchipeiComunitățiiOrange. P.S.- Daca noi, ca si natiune ne aflam astazi in postura de ne bucura de Sarbatorile de Iarna, de Mos Craciun si tehnologie, se datoreaza unui singur lucru: TIMISOARA 1989! Nu avem voie sa uita, niciodata! Multumim #EchipaComunitățiiOrange! Cenzurati si mesajul acesta!

Jay
Campion certificat
Eu l-am sunat.. dar, n-am apucat sa spun mare lucru.. era cam irascibil.. ca nu mai simte mirosul de cozonaci.. ca are febra.. parca și tusea putin.. Am zis.. Mos Crăciun.. Nu! Ești sigur? Da! Si ce dacă?!.. Imi iau singură!!.. Tehnologia a schimbat.. in primul rând a mărit prăpastia dintre cei care au si cei care n-au.. acces la ea.. De fapt, nu tehnologia a schimbat, ci modul în care ne folosim de ea.. Mie îmi place sa fiu Mos Crăciun pentru cei dragi.. mai ales când vad ca se bucura si pentru lucruri mărunte, mai mult decât mine pentru lucruri mai valoroase.. Sărbători Fericite!

Razvan
#StarMember
A venit moșu cu reducerea abonamentului de la Orange Me 16 la Fun 10.

FLo1
#StarMember
Mda, interesantă abordarea, la fel ca și schimbarea. Google maps mie mi-a amintit că de muuult timp n-am ieșit din al meu "town" locativ, și asta doar comparativ cu timpul petrecut ale anului trecut. De aceea pandemia mi-a adus și inerția: mobilizarea e mai dificilă, motivarea inutilă, altruismul nu există, iar tristețea-n jur persistă. În schimb, tehnologia și-a arătat magia, iar nevoia utilizării ei a arătat cum e nația României: știe de toate doar în teorie, se pricepe bine la sociologie, însă când trecem la fapte, uimiți ne înțelegem în șoapte. Că nu știm nici ca să vorbim, calculator să folosim, platforme să utilizăm și lucruri noi să învățăm. Tehnologia a creat doar dependența, că nu știm să scădem frecvența cu care de device-uri noi ne folosim și timpul cu familia în singurătate-l irosim. Deci "moșului" îi amintesc un simplu sfat, cam părintesc: să îmi ofere sănătate, că în rest le am pe toate, și-n pandemie cum trăiesc doar de familie mă-ngrijesc. E suficient de va putea doar atât ca să îmi dea, așteptând de s-o putea peste un an de ne-om mai vedea. Fericiți să colindați, Anul Nou să-ntâmpinați, în case să vă distrați și să nu vă îmbătați.

Cred ca Moș Crăciun vine în primul în suflet și apoi în darurile aparent primite/distribuite. Și sa nu uitam ca e și vaccinat!

RafaHelper
#StarMember
Sarbatori fericite si voua! Si eu intru in fiecare an sa urmaresc traseul Mosului pe Santa Tracker. Cu siguranta tehnologia a schimbat aceste sarbatori in mai bine, anul acesta mosul ajunge mai usor la mai multa lume cu ajutorul tehnologiei.

svetalex
Senior certificat
Sarbatori fericite tuturor! Consider că tehnologia ne ajută să păstrăm amintirile și magia cliepelor și peste ani. Toate momentele pe care le filmăm/fotografiem alături de părinții și copii noști cred că sunt cel mai frumos dar care ne rămâne în timp. Personal, cam de la finalul lunii august îmi place să urmăresc pe Chritmas Countdown zilele rămase până la Crăciun și din când în când mai trimit și prietenilor apropiați pe whatsapp informații legate de zilele rămase. Nu sunt adepta sărbătorilor petrecute departe de cei dragi, tehnologia nu va înlocui niciodată căldura momentelor petrecute cu familia. De obicei de Crăciun aveam casa plină pentru că veneau finii în vizită (eram în jur de 12-13 adulți și cam tot atâția copii :)). Anul acesta voi merge la sora mea unde vom petrece cu finii și prietenii lor (toți cei care vom fi prezenți am trecut prin infecția cu COVID și nu cred că ar mai fi un pericol așa de mare)

delfinas
#StarMember
Cand eram copil, desi aflasem care e faza cu "mosul", mergeam la dus devreme, ca stiam ca atunci e momentul cadoului si cand gaseam pachetul sub brad, ma prefaceam uimita ca a venit "mosul" si la mine si ma bucuram, pe bune, pt ce primeam: portocale, carti, poate o ciocolata chinezeasca, maximul de bunatate in anii 80. Bucuria cea mai mare era ca am un brad inalt si frumos, bogat, simetric... cu anii, nu mai conta sa fie de 2m, ci sa fie frumos, apoi putea sa fie si asimetric, ca partea mai tesita mergea la perete, apoi sa fie mic, dar natural si in ghiveci, chiar daca nu era chiar brad, ci ceva din familia coniferelor. Acum ma bucur de un aranjament facut din crengute, care miros a brad, ceea ce e important. Nu (mai) inteleg goana dupa a avea cadouri, multa mancare (din care, prea multa va ajunge la gunoi), bautura... de sarbatori nu ne creste un stomac in plus, ce putem manca de Craciun, putem manca si altadata, nu e cazul sa facem abuz, sa ajungem la spital, mai ales in aceste vremuri in care doar Covidul conteaza. Sarbatorile sunt despre A FI: bucurosi, linistiti, inca vii si sanatosi, recunoscatori. In familia mea nu a fost niciodata vorba de cadouri mari, multe, scumpe, ci doar de chestii simbolice, practice. Singurul lucru pe care e bine sa ni-l dorim la capitolul "A AVEA" e sa ne mai avem unii pe altii: parinti, copii, cei dragi. Daca nu se poate sa fim toti in jurul mesei, apelam si la tehnologie, care, de data asta, reuseste sa ne apropie. Craciun Binecuvantat tuturor!!!

Ascary
Campion certificat
Ce să îmi aducă Moșul? Visele pierdute? Anii care s-au perindat? Entuziasmul fetiței atunci când găsea jucăriile sub brad? Părinții care se usucă? Sănătatea care se scurge an de an? Prietenii pe care nu i-am mai văzut de decenii? Mintea care am avut-o și am pierdut-o sau lipsa de minte a tinereții? Ce contează? Moșul nu există...

Crăciun_Ion
Junior
Sarbatori fericite cu multa sanatate !

DanielaH
Moderator

Vă mulțumesc că ați răspuns în număr atât de mare pe acest topic. Cea mai mare parte a comentariilor voastre m-au bucurat și chiar m-au emoționat, altele m-au întristat. Sunt de fapt sentimente pe care le-am trăit amestecat tot anul acesta, un an cu multe provocări, un an destul de greu și de complicat.

Dar, deși a fost un an greu, a fost si unul generos. Am construit foarte multe împreuna aici, în Comunitate, și vă mulțumim tuturor pentru contribuția voastră extrem de valoroasă. Vă mulțumim că ați fost alaturi de noi cu feedback, atât pozitiv cât și negativ, cu sugestii și recomandări.

 

Vă dorim un an nou cu multă sănătate și plin de realizări.

Să ne "vedem" cu bine și în 2021, mai pozitivi și mai optimiști, în #ComunitateaOrange!

Jay
Campion certificat
Un an mai bun!..