anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tu cum folosești resursele telefonului tău?

FLo1
#StarMember

Există multe modalități de utilizare a resurselor oferite prin abonamentele / opțiunile PPY pe care ORANGE le oferă clienților săi. Observând diversitatea alternativelor oferite ca pachete predefinite pentru clienții săi de către ORANGE, la o separare nu foarte minuțioasă și nici pretențioasă a modului de utilizare de către fiecare în general al acestor resurse, am constatat că există unele tipare:

  1. FLo1_0-1711994807705.png”Rezolvatorul de dileme” este un utilizator preponderent VOCE/SMS: Se bazează pe telefonul său 24/7, comunică permanent asemeni unei ”secretare” / sau persoane din vânzări, are nevoie de resurse majoritar minute, atât în rețea, dar se bucură în special de minutele naționale și SMS utilizate cu ”partenerii de informații”. Deviza acestuia: ”O vorbă face cât o mie de mătănii”. Pentru acesta internetul există/se folosește mai mult doar la birou, pe calculator.
  2. FLo1_1-1711994807708.png”Conferențiarul de ocazie” este un utilizator preponderent VOCE (dar și SMS), îi place să apeleze și să fie apelat, trăiește dintr-o conferință în alta, iar o clipă de tăcere i se pare timp pierdut. Tocmai de aceea nu utilizează internetul prea mult, considerând clipele de ”SEARCH” pe net ca timp pierdut în singurătate.

3. În cealaltă extremă, ”Profesionistul școlit” consideră că ”vorba multă, sărăcia omului” FLo1_2-1711994807712.pngastfel că utilizează resursele de voce (minute naționale) pentru strictul necesar, iar în rest își desfășoară activitatea compunând/trimițând emailuri, documentându-se și comunicând în scris pe grupuri de chat, pentru a putea oferi SHARE/LIKE, dar și pentru că acesta consideră că ”verba volant, scripta manent”.

 

 

4. ”Artistul vizionar”, consideră că o ”poză face cât o mie de cuvinte”, și preferă rețelele de socializare pentru a-și ”promova” și face FLo1_3-1711994807714.pngcunoscută prezența și activitatea proprie. Fire introvertită, înflorește doar la sunetul unei notificări de ”LIKE” oferită pozelor de pe contul său.

 

5. O tipologie interesantă regăsită printre noi este ”Vedeta din anonimat”. Pentru aceasta, orice vorbă, orice gând este transmis FLo1_4-1711994807717.pngdoar VIDEO. Nu este neapărat extrovertit, însă dorește să vadă și să fie văzută de către cel/cea cu care discută, indiferent unde se află: acasă sau în public, în mașină / magazin / instituții publice / alte locații, aceasta va apela permanent video. În acest sens consumă ”date mobile pe pâine”, atât de trei ori pe zi, dar în special între gustările zilei, atunci când are cel mai mult timp pentru a vorbi cu ”oglinda” telefonului său.

 

FLo1_5-1711994807725.png

6. Închei seria cu ”Artistul de pe scenă”: Acesta utilizează 100% ”resurse de date” și cu greu se poate stăpâni să nu filmeze ceva. Atunci când nu filmează, fie este filmat,  fie vizionează un film, bineînțeles online. Dependența de ”online” cu greu îl ține la distanță de ”datele mobile”, de fapt orice variantă (alta decât net nelimitat) i se pare o îngrădire a libertății sale de exprimare.

 

Nu există neapărat o ”rasă” pură”, fiecare având în funcție de vârsta și provocările vieții câte puțin sau mai mult din fiecare tip de comportament. Personal mă regăsesc printre primele 2-3 tipare: utilizez resurse de voce (minute) dar nevoia de mobilitate mă obligă uneori să utilizez internetul pe telefon, nu doar pe calculator/la birou.

 Te simți omis și vrei să completezi lista? Sau vrei doar să confirmi vreo bănuială?

FLo1_6-1711995694726.png

Înscrie a ta părere

Pe topic aici la vedere

Ca să știm cum te numești

În top de te regăsești. 

5 Răspunsuri 5

delfinas
#StarMember

Eu sunt ”Profesionistul școlit” combinat cu un pic de ”Artistul vizionar”, pt ca ma pasioneaza fotografia si mai postez din cand in cand, daca sunt multumita de "capodopera". Nu sunt in goana dupa like-uri, dar vreau sa arat si altora ce chestii interesante am surprins. Apropos, pe Instagram sunt delfinas2005. 😉

Mulțumesc @delfinas . Ca o remarcă, mă refeream aici la cei care utilizează resursele în scop personal, pentru ”delectarea” și bucuriile personale. Adică vreau să exclud ”îndatoririle profesionale” de care suntem mulți legați și, inevitabil, obligați să utilizăm într-un anume mod resursele, fie ele chiar și de pe telefon/cont personal.

vladut12am
Cunoscător certificat

Salut!

Și eu sunt Profesionistul școlit”. Nu sunt adeptul vorbitului îndelungat la telefon.

Alex_ORO
Angajat Orange

Profesionistul scolit cu colegii, rezolvatorul de dileme cu clientii 🙂

#WeLikeOurCustomers
In ❤️ with learning

În funcție de context... înțeleg că te adaptezi cerințelor ”postului” 🙂 În mare parte și la mine ”the same”.