anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

QUIZ: Știi să recunoști fraudele online sau telefonice?

FLo1
#StarMember

Salutare pasionați de online. Ca parte și referire la ”Siguranța pe internet”, topic deschis de către @GeorgianaD , am ales să deschid un topic distinct pentru a nu se pierde printre alte răspunsuri. Așadar vă invit să vă testați (eventual să vă confirmați) INFORMAȚIILE pe care vă bazați atunci când faceți o achiziție online (în special cu card), dar și cum abordați diverse solicitări primite online (fie email, SMS sau mesaje whatsapp).

https://quiz.sigurantaonline.ro/

Numele și adresa de email nu sunt obligatorii REALE (dar vor apărea ca exemplu pe parcursul testului). Deci nu este un impediment această cerință de început.

Chestionarul este dezvoltat de către cei de la ”SIGURANȚĂ ONLINE” interesant făcut, iar ca ”antrenament” e chiar util. Totuși, personal, răspunsurile corecte cu explicațiile aferente oferite în timp real mi s-au părut..... premeditate: adică un utilizator obișnuit, chiar și instruit, în anumite situații, sub impulsul momentului, există posibilitatea de a acționa diferit de situațiile în care se știe în fața unui test despre ”Siguranță Online”.

Regăsiți și alte teste pe pagina lor AICI. Cel recomandat inițial este al treilea test.

FLo1_0-1712174489011.png

Ca să nu mai lungesc povestea, SPOR la  testare 🙂

16 Răspunsuri 16

FLo1
#StarMember

”The Tricky Test - Știi să rămâi în siguranță” este un test pentru KIDS, deci considerați-l de .... încălzire. Este mai simplu, mai facil, inclusiv prin formularea întrebărilor.

FLo1_0-1712175197951.png

 

FLo1
#StarMember

Pentru testul ”Știi să pui STOP Malware” link-ul de acces este: https://quiz.sigurantaonline.ro/m

Așa cum menționam, NUMELE și ADRESA DE EMAIL nu sunt obligatoriu REALE, dar să vi le amintiți întrucât se va face referire la acestea în cadrul testului.

delfinas
#StarMember

delfinas_0-1712180116173.png

 

94% am scos eu... nu am fost atent la prima intrebare 😋

Exact despre aceasta menționam: sunt unele situații care prin contextul în care sunt descrise pot induce o nesiguranță și o decizie nepotrivită. Nu este vorba despre a știi / a nu știi, ci despre unele amănunte la care nu întotdeauna acordăm atenția corespunzătoare. Iar de aici.... urmarea. 🙂 

Mă bucur dacă a fost FUN. Oricum se pot relua și analiza mai cu atenție situațiile respective astfel încât să fii ”READY” pentru oricare scenariu ți s-ar ivi la un moment al vieții.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu am scos 94. Din grabă, am răspuns greșit la una.

匿名
Junior entuziast

Nivel începători bun pentru copii și pentru adulții începători.

In companie primim teste anuale mult mai dificile atât audio cât și scrise.

Screenshot_2024-04-04-06-02-13-943_com.opera.browser-edit.jpg

Alex_ORO
Angajat Orange

Luam 100 daca nu era primul lucru ce l-am facut fix cand m-am trezit 🙂

#WeLikeOurCustomers
In ❤️ with learning

🤣🤣 Good job Alex. 💯 😎 Astfel de omisiuni mi se întâmplă și mie: fie din superficialitate sau citire pe diagonală a unor detalii, sau prea multă siguranță de sine, situații care pot părea banale le abordez superficial și astfel rezultatul final este influențat. Dar învățăm zi de zi de zi să fim mai buni și mai perseverenți în ceea ce facem. 

Alex_ORO
Angajat Orange

Norocul meu ca nu vrea lumea sa ma pacaleasca inainte sa-mi beau cafeaua :))

#WeLikeOurCustomers
In ❤️ with learning

Cum menționam și la alte răspunsuri: fiind doar un ”test” vigilența e mai scăzută. Dacă ar fi fost pe bune îmi luam timpul necesar unei analize mai amănunțite pentru eventuale detalii și certitudini ale sursei 🙂

GeorgianaD
Moderator

Salutare, @FLo1 

Foarte util quizz-ul. Pentru mine a fost și un bun exercițiu pentru a îmi readuce aminte unele informații.

Recunosc faptul că recent mi s-a întâmplat să fiu victima unui scam, din grabă și superficialitate, iar de atunci sunt foarte atentă cu tot ce înseamnă mediul online, date personale și bancare.

GeorgianaD_0-1712214367410.png

 

 

Mulțumesc @GeorgianaD și mă bucur că ți-a plăcut quizz-ul. Poți să le încerci și pe celelalte. 

Personal (exceptând cel de kinderi) și eu am ”ratat” cel puțin un răspuns, pe criteriul ”nimeni nu e perfect”, iar cum menționa @Alex_ORO, era pe fond de ”cafea neconsumată”, și citire pe diagonală.

Pololică
#StarMember

Era cat pe ce sa fiu "victima": citirea pe diagonala si zicala "lasa ca stiu eu mai bine". La unele raspunsuri, variantele par sa fie "cu dedicatie", dar la altele te cam obliga putin sa citesti mai atent raspunsul.

As fi preferat sa fie si raspunsuri "la liber". Ar fi fost putin mai reale, chiar o simulare a unei "brese de securitate". In teorie le cam stim, practica ...

PS: chiar ma intrebam in animatii de unde stiu grafica. Vad ca Microsoft se implica.

Screenshot 2024-04-11 144053.png

Screenshot 2024-04-11 143135.png