anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Primii mei pași în rețeaua Orange

peterminea
Junior

Salutare și bine v-am găsit, stimați colegi din comunitatea Orange!

De curând am făcut și eu 2 ani și jumătate ca utilizator Orange (cu abonament pe telefonul de serviciu), iar și mai de curând am trecut și personal pe Orange, cu o cartelă Prepaid proaspătă (instalată ca nanoSIM) și-un telefon nou din marea suită a Samsung Galaxy. Cu această ocazie am și intrat în comunitatea noastră și sper să fie o experiență frumoasă și cu folos, aici pe Orange!

În fapt, prima rețea de telefonie mobilă cu care am luat contact acasă, acum mai bine de 20 de ani, a fost tot Orange, când a primit bunica un telefon cadou în anul 2001. La acea vreme nu a durat mult pentru că telefonul s-a stricat în urma unui accident nedorit (scăpare în apă 🙂 ), iar după aceea am făcut cunoștință, de-a lungul timpului, și cu alte rețele. Întâlnirea mea ca utilizator cu Orange a fost prin abonamentul de la serviciu, din iarna lui 2021, și vara asta, mai nou, fac cunoștință cu Orange și ca telefon personal!
Am ales Prepay pentru numărul personal pentru că așa m-am obișnuit din trecut, ca mobilul personal să fie reîncărcabil și nu prin abonament, deci cumva-cumva din virtutea inerției. Învăț să mă acomodez și cu noul telefon Samsung, și cu aplicația MyOrange, unde am avut puțin de furcă să configurez corect contul de utilizator cu noul număr de telefon prepay. Fiind la început, am ales inițial Orange Communications și am observat că nu îmi este recunoscut numărul de mobil acolo, așa că a trebuit să fac alt cont pe Orange-ul „normal” de România, cu noul număr, și acum pot să văd în aplicația pe mobil cât credit este acolo și restul 🙂 .

Am aflat și că există abonamentele digitale, precum ofertele YOXO, și ce presupune conceptul de eSIM, care este pe abonament, dar cel puțin deocamdată nu voi încerca asta, abia am pornit la drum cu Prepay pe smartphone-ul personal, iar abonamentul de serviciu este un topic separat de care nu mă ating. Fiecare om nou-venit într-o rețea își alege maniera sa de utilizator, cum îi vine mai bine la îndemână 🙂 .

***
Cum ați ales să începeți să folosiți Orange? Pe cartelă prepay sau cu abonament?
O seară frumoasă vă doresc și mult succes să avem pe rețea! Cu respect, Peter Minea

5 Răspunsuri 5

Anonim
Neaplicabil

Eu sunt client orange din anul 2020, 2 abonamente de voce, net,tv și tel fix. 
Eu sunt fan abonamente, nu am mai folosit prepay din anul 2007, cum am făcut 18 ani mi-am făcut abonament fix de ziua mea.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu am avut pachetul Alo incă din 1997, iar din 2000 am avut abonamente. Acum am 4 de voce pe cont și 2 pachete Love ( net și tv ) , în două locații diferite. Am avut destui ani și internet fix 4g cu router plus antena tv satelit și  am fost extrem de mulțumit. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut si bine ai venit! 🙂

Am inceput ca prepay, am incercat si alte rețele, si prepay si abonament, si am revenit la Orange, tot pe prepay. Si...nu l-as da pe un abonament. Nu din obisnuinta, ci pentru ca mi se pare mai avantajos si mai lipsit de potentiale probleme si surprize neplacute decat un abonament. Indiferent ca vorbim de Yoxo sau de un abonament clasic. E adevarat, sunt cateva avantaje si la abonament. Cum ar fi eSIM-ul, 5G-ul si alte cateva. Nu multe. Si...sincer, in momentul de fata, niciuna suficient de atractiva cat sa justifice o eventuala migrare catre abonament.

eSIM-ul mi se pare doar un SIM mai fancy, si, in ciuda aparentelor, consider ca iti ofera mai putina libertate decat un SIM fizic, pe care il poti introduce oricand intr-un telefon. La fel ca si incarcarea "wireless". Ai mai multa libertate cu un cablu decat cu un charger pe inductie. Macar primul iti ofera posibilitatea sa folosesti telefonul in timp ce se incarca. Iar acel MagSafe de la Apple pentru iPhone-uri, nu mi se pare altceva decat un cablu mai fancy. Adica, in loc sa-l incarci prin portul USB, il incarci prin inductie. Dar, tot nu e "wireless" cu sensul de fara fir. Si nici nu cred ca va fi vreodata. Sau cel putin nu in viitorul apropiat.

Cat despre 5G....momentan acoperirea e inca la nivel incipient. Si eu unul consider ca daca iti iei abonament 5G ca sa-l tii pe 4G (sau chiar mai putin, daca nu ai semnal)....n-are niciun rost. N-are rost sa investesti intr-un telefon performant (si cu 5G), cu toate ca majoritatea incep sa aiba 5G by default. Si n-are rost tot stresul cu 5G-ul in general. Inca nu e ce trebuie. Si pana cand o sa fie intr-adevar ce trebuie, cel mai probabil 5G-ul va deveni mainstream, va fi disponibil tuturor clientilor, si atunci o sa-l testez si eu. Momentan mi-aș dori mai degraba sa acopere toate zonele cu 4G ca lumea. Pentru ca inca sunt zone in care semnalul este foarte slab sau lipseste cu desavarsire. Deci, in momentul asta, si in conditiile astea, 5G-ul mi se pare moft.

Anyway, am scris o gramada. :))

Bun venit in Comunitate! Si sper sa te "citim" mai des. 🙂

Client Orange

BlackWolf
Senior certificat

Salut și bine ai venit în Comunitate!

Prima mea rețea de telefonie mobila a fost Connex, aveam un Prepay Connex Kamarad, 1 cent pe minut, iar ca telefon mobil aveam un Ericsson T10S. În anul 2001 am făcut primul abonament la noul Orange, când tocmai îmbrăcase haine noi și am luat un Nokia 3310. Pe parcurs am mai făcut 2 abonamente. În anul 2012 au apărut primele mele probleme cu Orange și anume perioadele în care pica total rețeaua cu orele în toată tara, lucru care s-a întâmplat de mai multe ori. La un moment dat îmi amintesc de exemplu ca Orange Shop-ul din Bacău a fost vandalizat de clienții nervoși și au intervenit jandarmii. Atunci am început sa ma gândesc ca Orange începe sa nu mai fie ce trebuie, ai o urgenta și vrei sa suni pe cineva, ciuciu, rețeaua pica atunci când îți e lumea mai draga. Făceam multe drumuri lungi, iar atunci pe traseul pe care îl făceam cel mai des, Orange nu prea avea acoperire asa de buna. În 2013 am mutat primul abonament la Vodafone, iar în 2015 pe al doilea din cele 3. Prin 2019 am făcut si abonament de tv prin satelit la Orange pe care îl am și acum și e foarte bun, și un abonament de internet fix 4G deoarece aveam un internet fix 4G de la Vodafone la care am renunțat, deoarece Orange ajunsese sa aibă rețeaua mai buna în zona. Prin 2020 și reparat și Vodafone rețeaua aici și a ajuns la fel ca cea de la Orange. Nu a durat bucuria la Orange decât 2 ani jumătate, pana i-au preluat pe cei de la Telekom fix și au îngenunchiat rețeaua. Atunci m-au dezamăgit din nou. Abia mergea internetul și aceeași situație este și acum în 2023, nu au rezolvat nimic încă, mai este de așteptat. Pe la începutul lui 2022 am portat și ultimul abonament de voce la Vodafone și am renuntat și la internetul fix 4G, cu care am revenit la Vodafone și de care sunt mulțumit. La începutul anului 2023 au ajuns cu fibra optica în zona mea și probabil ca la începutul lui 2024 când îmi expira contractul de internet fix 4G la Vodafone, îl voi rezilia, dar nu pentru ca nu merge bine, e bun, ci pentru ca fibra e fibra și e și mai ieftin. Voi rezilia și tv-ul prin satelit de la Orange si voi baga internet și televiziune prin fibra de la Orange. Am înțeles ca astea funcționează bine, fiind prin fibra, nu e praf ca rețeaua de telefonie mobila. Cam astea sunt experientele mele, plăcute și neplăcute. O-m trai și o-m vedea ce va mai fi...

adrian87n
Cunoscător

Salut  @peterminea  , Bine ai venit si ne-ai gasit in marea comunitate Orange, sper sa iti fie si tie de folos cum ne este noua tuturor topicurile interesante si dezbatute cu drag si cu argumente bune si sustinute.

vreau sa raspund si eu la intrebarea:  "Cum ați ales să începeți să folosiți Orange? Pe cartelă prepay sau cu abonament? "    

EU de 15 ani sunt client orange si am inceput cu abonament din ala cu 40 de minute internationale, 200 de minute nationale, 1000 de minute in  retea 1000 de smsuri in retea... stim toti ca la cost control ne verificam minutele sa nu cumva sa le depasim ...  e foarte amuzant cand imi aduc acum aminte.. iar acum sa am 500 min internationale, si min si smsuri nelimitat national si 20 GB de net + suplimentare.cu premii din Pinata Party pana la 150 GB pe luna .. (desi in mare parte din timp sunt pe Wifi) si mereu cu netu pornit..  apropo.. unde stateam atunci cu netul pornit 24 / 24 ... imediat cum foloseam netul inchideam internetul si verificam la cost control... trecusem si pe prepay la un moment dat insaa cred ca ceva oferte bune au aparut atunci si am profitat si am trecut iar pe abonament, iar de atunci in continuu din 2 in 2 ani  le aduc aminte celor de la orange , simpaticilor si dragutilor si dragutelor ca vreau sa negociez abonamentul ,..... si ma bucur de fiecare data de cele mai bune si faine abonamente pe gustul meu. DE ASTA EU IUBESC ORANGE.. ce nu imi place la Orange e doar ca nu a ajuns inca cu fibra in loc. Baciu, Jud. CLuj pe strada SOimului ci doar pe cea perpendiculara (Privighetorii) ... dar inca astept ca doar nu e ca si cum am alta optiune.. intre timp tot la Digi cu fibra... dar de vreo 2 ani tot astept si astept.. si sa stii ca inca nu mi-am pierdut rabdare.. ca imi doresc sa trec si cu fibra la Orange... cea la 11 lei..

sau ce o fi... 

O seara frumoasa si tie si spor in toate !

Cu stima,

Adrian N