anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

L-am întrebat pe Google Bard ce părere are despre Chat GPT

GeorgianaD
Moderator

Denumirea de Bard pentru noul chatbot lansat de către Google nu este chiar accidentală, un oficial de la Google explică faptul că numele a fost ales intenționat, deoarece în cultura celtă, un Bard este un poet profesionist, povestitor, compozitor și genealogist, iar talentul lui poate fi folosit pentru a crea o varietate de forme de artă verbală, inclusiv poezii, cântece și povestiri.

Dar ce este Bard și cu ce se diferențiază acesta de cunoscutul Chat GPT?

Lansat în data de 6 februarie 2023, Bard este serviciul de chat experimental, conversațional și AI al Google, de care utilizatorii pot beneficia în mod gratuit. Este menit să funcționeze în mod similar cu ChatGPT, cea mai mare diferență fiind că serviciul Google își va extrage informațiile la zi de pe internet.

Google Bard recunoaște și traduce peste 200 de limbi; este disponibil în peste 100 de țări (inclusiv cele 27 ale Uniunii Europene) și poate genera diferite forme de text creativ, cum ar fi poezii, cod, scripturi, piese muzicale, e-mail, scrisori etc.

Ce mi-a plăcut la Bard este faptul că îi poti trimite mesaje vocale, de asemenea, ai posibilitatea să și asculți textele scrise. Astfel, dacă studiezi engleza, hindi sau spaniola, Bard te poate ajuta să îți perfecționezi pronunția asemeni unui vorbitor nativ.

O altă funcție interesantă este înglobarea imaginilor în răspunsurile sale. Spre exemplu, când l-am întrebat pe Bard, „Care sunt cele mai bune locuri de vizitat în București?”, acesta a oferit o listă cu diferite locuri și a inclus fotografii pentru fiecare.

Google Bard este momentan în curs de dezvoltare, acesta poate da răspunsuri inexacte sau incorecte, bazându-se mult pe feedback-ul utilizatorilor, butoanele de feedback fiind vizibile pentru fiecare răspuns primit.

„Dacă utilizatorii primesc un răspuns de acest fel, dacă nu se simt în siguranţă în interacţiunea cu Bard, întâlnesc orice altă problemă sau doar vor să-şi împărtăşească părerea despre utilizarea Bard, au la dispoziţie o secţiune unde pot foarte uşor să transmită «feedback»”, precizează compania.

Într-o manieră ușor cârcotașă, am vrut să îl pun pe Google Bard în dificultate și i-am dat două provocări:

📌 Să redacteze în cuvinte rezumatul unui tutorial video de pe YouTube. Experimentul a dat greș, acesta a răspuns solicitării, însă în mod eronat.

📌L-am întrebat ce părere are despre Chat GPT. Răspunsul vă las pe voi să îl descoperiți mai jos.bard.jpgVoi ce părere aveți? Ați utiliza Google Bard în detrimental Chat GPT? 

6 Răspunsuri 6

vladut12am
Cunoscător certificat

Bună, @GeorgianaD!

Nu am știut până acum de existența acestui chatbot.

Însă, folosesc de mult timp ChatGPT care m-a ajutat în diverse situații.

Mai nou, am observat că ChatGPT este disponibil acum și în variantă premium (GPT-4), denumită și ChatGPT Plus, pe lângă cea gratuită (GPT-3.5).

Mulțumim!

GeorgianaD
Moderator

Bună, @vladut12am !

Eu de când l-am descoperit am renunțat la ChatGPT. Bard mi se pare cu o interfață mai prietenoasă și mă loghez doar cu contul Google, deci trebuie să rețin o singură parolă. 😅

vladut12am
Cunoscător certificat

Și eu mă loghez cu contul Google în ChatGPT.

Din punctul meu de vedere, ChatGPT este mai avansat decât Google Bard.

Dacă, soluția primită nu ți se pare corectă, ai opțiunea de a regenera răspunsul, ceea ce în cazul chatbot-ului oferit de Google nu știu dacă există așa ceva.

Are și Bard o opțiune asemănătoare, îți oferă 3 variante de răspuns, iar dacă nu ti se par folositoare, ai posibilitatea de a regenera răspunsurile. Cool, nu?

Am folosit atât Google Bard, cât si ChatGPT pentru chestiuni simple, spre exemplu traduceri, deci nu mă pot pronunța care este mai bun din punct de vedere performanță. 

vladut12am
Cunoscător certificat

Foarte tare!

Chiar acum l-am încercat și eu și mi se pare mai prietenos și mai inteligent ca ChatGPT.

M-ai convins.

Mulțumesc foarte mult!

BlackWolf
Senior certificat

Sincer, le-am testat pe toate 3, Bing Ai, ChatGPT și Google Bard. Bing Ai mi se pare cel mai bun, da cele mai bune răspunsuri și e bazat și pe GPT-4. Chat  GPT este mai bun ca Bard, dar nu este conectat la internet încă, nu poate face căutări în timp real și are baza de date mai veche. Urma a fi conectat și el la internet. Bing Ai este Chat GPT-4 conectat la internet. Bard mi s-a părut cel mai slab, răspunsurile sunt mai puțin bune și relevante decât cele oferite de celelalte doua. Deși toate 3 dau răspunsuri eronate, cel mai bun în momentul de fata și cu cele mai bune răspunsuri este Bing Ai. Oricum, mai este foarte mult de lucrat la ele pana vor fi bune în adevăratul sens al cuvântului