anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ebook reader. Util sau nu?

teacher_
#StarMember
Buna tuturor. Vreau să știu părerea voastră referitoare la ebook readere. Care sunt avantajele unui ebook reader? Și de asemenea, care sunt cele mai bune ebook readere existente pe piata? Și o întrebare adițională, ce carte ați citit ultima data?
16 Răspunsuri 16

TheSpecialist
Maestru
Cred ca cel mai mare avantaj al unui ebook reader este economia de spațiu. Personal, prefer cartea, mirosul foilor, feelingul dat de rasfoitul paginilor, confortul de a sta într-o biblioteca ticsita de cărți. Niciun ebook reader nu îți poate da asta. Dar mulți le considera utile, space saving, money saving, eco-friendly și nu pot sa nu recunosc aceste aspecte. Ultima carte citita? "Pe uscat sau cu paharul plin - Lawrence Osborne", așa... la un șpriț de vara.

Razvan
#StarMember
Prefer cartea în detrimentul ebook reader, vorba colegului, mirosul paginilor este de neînlocuit, însă avantajul ebokk-ului este capacitatea de stocare, într-un spațiu mic ai acces la mii de cărți.

Ascary
Campion certificat
@teacher parerea mea e ca decat sa dai banii pe un e-book mai pui ceva si iei o tableta si cu ea poti face muult mai mult decat cu un e-book.Ca recomandari ar fi iPad-urile (orice model ca toate sunt bune),Samsung,modelele mai noi sau Microsoft Surface de la a-5-a generatie in sus. Ultima carte citita este: Ultima scrisoare de dragoste de Jojo Moyes (carte din hartie) Pe tableta am citit doar Stalpii pamantului si O lume fara sfarsit ,ambele de Ken Follett,fiindca erau multe volume si nu le puteam cara pe toate dupa mine,plecat fiind intr-o vacanta mai lunga. In rest,cand e vorba de un roman,ca si predecesorii mei,prefer cartea tiparita. Sigur,in timp va disparea acest mod de a citi,din mai multe motive evident:mai usor de transportat,mereu la indemana,ecologic etc. Pana la urma nici generatia noastra nu s-a cramponat in telefonul cu disc si a trecut destul de repede la celular,deci nu a fost apanajul celor tineri. Asa se v-a intampla si cu cartea in format electronic,v-a castiga tot mai mult teren,iar cartile tiparite vor deveni piese de muzeu. Acum pe bune,cati din noi mai avem o biblioteca in casa? Nu vorbesc de bibliotecile mostenite de la parinti ci de cele pe care le-am facut noi? Acestea, daca exista ,sunt din ce in ce mai mici ajung la un raft sau doua ca sa dea bine in livingul modern si nu mai reprezinta piesa de rezistenta din sufragerie cum era odata. Asta e,vrem nu vrem,vremurile se schimba.

Miha_Z
#StarMember
Offf @teacher_ multe intrebari ambalate intr-una singura :))). Eu nu folosesc ebook reader fiindca sa fiu sincera nu prea imi place sa citesc. Prefer mai mult sa vad un film. Ca avantaj pentru ebook reader il reprezinta spatiul pe care l-ai economisi in detrimentul unei biblioteci cu zeci de carti. Ultima carte citita a fost "Fluturi" si am citit toate cele 3 volume. Daca ar mai fi scos si alte volume as mai fi citit. Sunt o fire mai romantica si m-a captivat povestea din acea carte. Am mai cumparat carti, dar n-am mai reusit sa le citesc. Sper ca imi voi face timp si pentru ele. Oricum si eu prefer tot varianta clasica de citit.

Diana
Cunoscător
Ultima carte citita ''Conspiratia '' a lui Dan Brown , sunt adepta cartilor de hartie ,am o biblioteca vasta adunata de-a lungul vietii de mine nu mostenita de la parinti , am crescut cu placerea de a cumpara carti lucru facut si de fiica mea si periodic cumpar rafturi de biblioteca din lipsa de spatiu Avantajele unui ebook reader ar fi economia de spatiu si gasirea unei carti altfel de negasit in librarii sau prea scumpa Adevarul este ca pretul cartilor pe hartie creste neincurajand cumpararea lor

FLo1
#StarMember
Un ebook, datorita simplitatii aplicatiilor instalate, consuma mai putin decat o tableta. Daca citesti chiar atat de mult carti electronice atunci e util ebook-ul. Altfel tot mai bine o tableta. RE-edit: Dar tot placerea unui citit clasic e mai ok. Nu oboseste ochii atat de mult. In plus rasfoitul unei carti nu e la acelasi nivel al senzatiei cu "rasfoitul" paginilor unui ebook.

Vio73
#StarMember
Prefer cartea normală, în detrimentul tehnologiei, în acest caz. Nu am prea mult timp să citesc în ultima vreme, dar ultima carte citită a fost ,,Oamenii mării", de Victor Hugo. @Ascary, eu am propria mea bibliotecă, să știi!

TheSpecialist
Maestru
@Ascary, varianta cu tableta chiar e o opțiune de luat în calcul, și cred ca pe viitor, pe lângă cărțile tipărite vor dispărea și ebook reader le. Toți vrem ceva mai mult decât un gadget pe care poți doar sa citești, și tableta rezolva cu succes acest deziderat, dacă vrem totuși sa fim ancorați în tehnologie. Cred ca acum ebook reader ul este cum era acu ceva ani pagerul. Câți mai folosesc pagere? Cred ca nimeni, deși el era util, dar făcea doar un singur lucru. Iar legat de biblioteca, sa știi ca eu, împreună cu soția și copilul, avem propria biblioteca, care, în ciuda vremurilor, creste de la an la an. Chiar săptămâna asta trebuie sa mai sosească încă un corp pt ca nu mai avem loc unde sa punem cărțile. Și nu e în living, avem o camera dedicata pt asa ceva. Ce ma "amuza" e ca sunt mulți tineri care nici măcar nu mai știu unde este biblioteca în oraș, sau faptul ca exista una, de când mărețul Google a preluat frâiele cunoașterii și cercetării. Cineva îmi spunea demult: citește!!! Orice carte, despre orice, dar citește! O carte are luxul de a fi trecut prin multe mâini pana sa ajungă la tine. A fost întâi scrisa, apoi corectata, editat textul sa fie corect gramatical, apoi criticata, uneori cenzurata. Dar cartea are o fluența de idei care te învață să vorbești, sa gândești, sa visezi, sa îți imaginezi. Nimic în ziua de azi nu face toate astea la un loc, atât de bine.

Ascary
Campion certificat
Nu ma mira ca tu ai biblioteca The Special List. Si daca nu imi spuneai tot eram sigur :)) Nu m-ar mira sa mai ai (inca) un abonament la biblioteca orasului 🙂

Jay
Campion certificat
Eu nu am folosit niciodata un ebook reader, nu as sti care e cel mai bun si, nu vad cu ce ar putea fi unul mai bun decat altul, poate ca si capacitate de stocare.. Prefer sa citesc varianta printata, oricand.. am fost nevoita sa citesc niste cursuri si, nu pot sa spun ca am fost incantata, doar nevoita.. dar, le-am descarcat si citit pe laptop, sau, mai rarut, pe telefon.. Ultima carte citita, dar, am cateva zeci in asteptare, unele mai bune altele mai putin bune, a fost acum o saptamana "Ziua in care m-am iubit cu adevarat", scrisa de o doamna psihoterapeut, insa, cam dezamagitoare, ma asteptam la altceva si, cel mai deranjant, a avut si ceva greseli de scriere.. se pare ca n-a trecut pe la departametul de corectare, sau, cine a corectat, era mai mult cu ochii pe facebook, insta si altele asemanatoare.. Cu spatiul este, intr-adevar, o problema, insa, pe masura ce voi mai citi din ele, voi vedea unde mai gasesc, pentru fiecare, cate un coltisor neutilizat.. Cand am citit "Ingeri si demoni", ar fi fost poate mai simplu cu ebook, varianta pe care am cumparat-o, era mare si grea, la propriu, cred ca are cateva kg, dar, tot varianta pe hartie as fi preferat-o.. Poza este din 2018, sunt cartile care au mers cu mine in concediu, pentru a se vedea cum arata cartea lui Dan Brown pe lângă celelalte.. P.S. @Ascary, eu inca am abonament la BCU, dar, n-am mai trecut pe acolo cam de multisor.. :) P.P.S. Am gasit un top, sper sa foloseasca doritorilor.. https://www.recenziidetop.com/ebook/

DanielaH
Moderator
@teacher_, frumos subiect! Mulțumim! De câțiva ani cochetez cu ideea de a-mi lua un eBook, dar încă nu m-am hotărât. Și pentru mine, alături de plăcerea lecturii, răsfoitul paginilor, semnul de carte și mirosul hârtiei au ceva aparte, ceva la care n-aș renunța niciodată de tot. Citesc foarte mult în metrou (merg vreo 10 stații până la serviciu) și aici recunosc că mi-ar fi foarte util și comod un eBook. Mai are avantajul că poți seta fontul (mă refer la dimensiunea literelor) și poate nu mai ai nevoie de ochelari :) Ultima carte citită a fost iT (Stephen King), o carte foarte bună, dar foarte mare, groasă și grea (la propriu), pe care cu greu aș fi reușit s-o citesc în metrou. Pentru astfel de cărti, cu dimensiuni foarte mari, un eBook cred că este de preferat. @Miha Z, am auzit că a apărut recent și volumul IV din Fluturi. Am citit primul volum și atât, și pe acela cu greu ... Irina Binder nu e genul meu 🙂

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Salut! Să o iau pe rând 🙂 Acum câțiva ani am primit cadou un Kindle Paperwhite. La început am fost sceptică și nu prea l-am folosit, preferând cărțile fizice în continuare, dar apoi m-am îndrăgostit. Este foarte ușor de folosit, mai ales în metrou / autobuz, chiar în vacanță, este mic, compact și poate stoca mii de cărți disponibile doar la un click distanță. Este adevărat, așa cum mulți ați menționat, că mirosul cărților este de neînlocuit, la fel și sentimentul de a ține cartea în mână, de a simți paginile. Eu folosesc ambele variante, în funcție de situație :) Și ca să sintetizez, pentru mine avantajele sunt: dimensiune redusă și mereu aceeași (unele cărți sunt foarte mari, poate chiar cu hardcover), capacitatea de stocare, rapiditatea de achiziție (în câteva secunde ai cartea și poți începe să o citești), posibilitatea de a marca pasaje, de a salva, de a căuta anumite cuvinte pentru a înțelege sensul lor (atunci când citești în altă limbă), poți citi cu ușurință și pe lumină redusă și nu îți obosesc ochii. Nu știu care sunt cele mai bune ebook readers de pe piață, dar pot spune că recomand Kindle :) Ultima carte citită fizic: The Silent Patient de Alex Michaelides și pe Kindle - Zombie Rules book 2 de David Achord (da, sunt fan zombie books & movies).

Ascary
Campion certificat
" (da, sunt fan zombie books & movies)" Nimeni nu-i perfect Mihaela :))

Adrian_Ionescu
Începător
Am un Kindle de multi ani, il folosesc foarte rar. Asta petnru ca prefer cartile in format... fizic. E Book-urile sunt utile atunci cand pleci intr-o calatorie, au spatiu mare de stocare, pui pe ele sute/mii de carti, in diverse limbi. Au si functie de dictionar, iti explica unii termeni intalniti pe timpul lecturii. Ultima carte citita: Catalin MAHU - Povestea de la coltul mesei.