anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Daca ai avea un robot performant, care ar fi cele mai importante 3 lucruri, pe care, l-ai programa, sa le faca?

Jay
Campion certificat
Salut!
Nu stiu altii cum sunt :), dar, eu, dupa ce am urmarit serialul Star Trek, am ramas cu gandul la cateva personaje, in mod special la Data, androidul, prezentat ca fiind identic unui om in carne si oase, fara carne si fara oase :), doar din punct de vedere al capabilitatii si, mai putin fragil decat omul, fara a avea sentimente si, programat totusi, sa protejeze rasa umana (care se saboteaza singura, dar asta e alta discutie)..
In urma ultimelor noutati, pare ca suntem departe de producerea unui astfel de robot, dar, m-am gandit, oare cat de aproape sau departe suntem in realitate si, oare, daca as avea unul, ce as vrea sa faca?!..
Concluzia este ca as vrea sa fie, sau, sa poata fi programat:
1. Sa ma invete karate - lumea e mare si, o fata trebuie sa aiba grija de ea, plus ca, de mica mi-a placut sa bat.. pardon, sa ma apar :))
2. Sa gateasca sanatos - sa aiba un program complet despre alimente si calitatile lor.. sa-mi dea peste mana, daca nu sunt cuminte (eu sunt as in aparate gen sandwich maker, panini maker, microunde si blender)
3. Sa poata repara diversele electrocasnice pe care le are fiecare prin casa.. inclusiv sa rezolve problemele care ar putea sa apara cu pc-ul/ laptoptul..
Voua v-ar placea sa aveti un robot in genul lui Data?
Puteti mentiona 3 lucruri pe care ati vrea sa le faca pentru voi?..
19 Răspunsuri 19

Romeo_
Senior certificat
1.Sa opereze oamenii care au nevoie si nu-si pot permite.2.Sa învete copiii sa se distreze fara telefon,tableta,pc.3.Sa detecteze minciuna...apoi il duc in parlament si guvern ;)))

Jay
Campion certificat
Romeo, imi place ca nu vrei nimic pentru tine.. dar, pct 3 n-ajuta pe nimeni :D, iti trebuie si puterea de-a schimba ceva.. fiecare om, singur, este o picatura in ocean.. 🙂

Ascary
Campion certificat
Ce provocare... :)) Da,interesant subiect. Sigur robotii,robotica a fascinat lumea inca de la inceput,iar daca la inceput pasii au fost timizi iata ca astazi nu cred ca mai exista industrie care sa nu foloseasca robotii,chiar daca este vorba de cea a automobilelor,militara sau cea alimentara. Robotii casnici daca la inceput erau proiectati mai mult pentru divertismen iata ca au ajuns sa fie chiar utili,in special pentru persoanele cu deficiente fizice . Cred ca robotul meu,daca as avea unul,as vrea sa vorbeasca cu mine,mult...despre tot. Ceva in genul robotului Harmony 3.0 daca ati auzit de el :)) Sigur,nu va gandati la prostii,nu as vrea sa fac sex cu un robot (Harmony e capabil de asa ceva),in schimb are atata informatie bagata in el incat poti discuta aproape orice cu el,orice subiect si partea frumoasa ca este permanent upgradabil,astfel ca este la curent cu tot ce se intampla in lume. Harmony nu e facut pentru treburi casnice dar mi-ar place sa am si unul care sa ma ajute,sa imi aduca lucruri,sa imi deschida usa cand am mainile ocupate cu sacosele etc Al treilea tip de robot ar fi unul care sa imi scrie o carte,despre mine,despre viata mea,o autobiografie. Cum nu as fi capabil sa imi destainui viata cuiva si el sa-mi inchege prin fraze romanul vietii,cred ca un robot mi-ar fi mai util. Sa mearga cu mine la cafea dimineata pe terasa si eu sa-i povestesc iar el sa scrie... Da,ce sa zic,repet...interesant subiect. Asteptam sa vedem ce isi imagineaza fiecare 🙂

Razvan
#StarMember
1. Să învețe să aibă sentimente, ca să se poată interacționa mai ușor cu el, pentru ca să se poate implementa 2 și 3. 2. Să facă curățenie în casă. 3. Să conducă în trafic și eu să ajung odihnit la destinație și să mă bucur de peisaje.

FLo1
#StarMember
Mda... ce bine ar fi daca... 1. Acel robot ar putea preleva/analiza niste rezultate medicale. Ca tot platesc oricum un CASS doar formal. Iar unde sanatate nu e.... degeaba restul. 2. Daca ar putea prelua niste functi de supraveghere, as putea sta linistit (cum recomanda unele reclame). Obiectivul supravegheat sa fie atat uman dar si areal. 3. La eroarea umana tot mai avansata... poate un sfatuitor al sanselor de a executa ceva prin eliminarea (excluderea) factorilor negativi ar ajuta in deciziile necesar a fi luate.

Laura_cio
Senior
Pentru mine ca femeie căreia nu ii place sa gătească, as vrea in primul rand sa faca mâncare, apoi sa facă curatenie și nu in ultimul rand, sa calce haine (in special cămăși bărbătești).

TheSpecialist
Maestru
Bai, asta e tare rău de tot, cu robotul! Acuma dilema mea este dacă sa fiu egoist și sa îl pun sa facă 3 lucruri pt mine sau sa facă 3 lucruri pt umanitate? Dacă am trai într-o lume unde robotii ar fi la îndemână precum telefoanele, umanitatea ar trebui sa fie salvata demult, asa ca îmi permit sa ma gândesc doar la suflețelul meu, după cum urmează: 1. L-aș lua cu mine la pescuit. Nu pt ca îmi lipsește sau îmi displace compania umana, dar cineva trebuie sa pregătească nada, liniile și ulterior sa curete pestele. 2. Sa îmi facă masaj, dimineața, la prânz și seara, asta ar fi cred cerința de aur. 3. Sa știe sa facă pizza. Inițial m-am gândit la palinca, dar fiul meu zice ca mai bine pizza. Fun fact: termenul "robot" vine din cehă, și a fost utilizat prima data de doi scriitori de SF, pe la începutul secolului trecut. Deși descria atunci niște personaje pe care noi astăzi le-am numi androizi, termenul s-a perpetuat de-a lungul timpului, denumind ansamble mecanizate, parțial sau total autonome care pot desfășura la nesfârșit munci grele sau de rutina.

Anonim
Neaplicabil
În primul rând vreau să vă spun că urmăresc acum Star Trek Next Generation pe Netflix (l-am văzut mai demult dar m-a "prins" din nou). Nu cred că vom ajunge curând să avem câte un Data în casă dar dacă s-ar întâmpla mi-ar plăcea: 1.Să detecteze când ești trist sau îngândurat și să te scoată din stare cu un sfat sau o activitate interesantă 2. Să te ajute cu programarea, sincronizarea sau reparația unor device-uri inteligente din casă (presupunând că toți vom avea așa ceva) 3. Să te înlocuiască (atunci când ești ocupat cu altceva, când vrei să te odihnești sau ești plecat de acasă) și să îți scoată animalul de companie afară sau să aibă grijă de copil/copii și de ce nu să te aștepte cu masa făcută :) Foarte tare subiectul. Felicitări, @Jay!

Vio73
#StarMember
Pentru mine, un astfel de robot, ar fi util să facă următoarele chestiuni: - să identifice și să rezolve problemele de sănătate ale mele și ale familiei; - să gătească rapid ce îmi doresc; - să fie un fel de psiholog atunci când ai o problemă (să încerce să te ajute să treci cu bine peste obstacolele vieții).

Jay
Campion certificat
@The Special List, nu stiam de unde vine termenul de robot si, m-am gândit daca sa spun android, dar, am zis ca, poate, pentru unii asocierea va fi alta, se vor gândi la sistemul de operare mai degrabă.. Masaj, hm, not bad :)) @all, e ok sa fiți si puțin egoisti in cazul de fata.. ☺

Romeo_
Senior certificat
Jay,chiar daca pc.3 nu rezolva nimic macar va iesi la iveala adevarul despre ei pe care il stim cu totii dar e greu de dovedit si ei scapa mai mereu...mai scriu o carte,se “imbolnavesc”si nu suporta regimul de detentie

Miha_Z
#StarMember
1 Sa gateasca, ca sa nu mai am grija mancarii pe care ar trebui s-o pregatesc zilnic; 2 Sa faca curat in apartament; 3 Sa aiba grija de catel, papagali si pesti (adica sa le dea de mancare, schimbat apa si plimbat catel) cand sunt plecata in concediu.

delfinas
#StarMember
1, 2 si 3: Sa faca mai tot ce inseamna curatenia casei, mai ales sa spele geamurile. Pentru altceva, deocamdata, nu mi-ar fi de folos. 🙂

DanielaH
Moderator

1. să mă teleporteze unde și când vreau eu (atât la serviciu, dar mai ales în concedii)

2. să dea cu aspiratorul

3. să plimbe câinele

 

@Jay, mulțumim pentru topic, ne-a dat frâu la imaginație și creativitate!

@cocolosh, și eu am revăzut Next Generation și Voyager de curând

 

Live long and prosper!