anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

7 aplicații pentru o alimentație sănătoasă

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

 

Spuneam aici că este foarte important pentru noi toți să fim sănătoși și că acest lucru implică, pe lângă mișcare cât mai multă, și un stil de viață echilibrat și o alimentație sănătoasă.

 

Astăzi ne-am propus să vă prezentăm câteva aplicații utile pentru o nutriție echilibrată cu ajutorul cărora putem stabili regimul alimentar în funcție de obiectivele pe care ni le-am propus.

 

Cercetările arată că persoanele care folosesc o aplicaţie de nutriție pe smartphone şi urmeză un regim alimentar sănătos slăbesc mai repede decât cele care urmează un regim strict, fără niciun fel de ajutor, fie el sub forma aplicaţiilor pe telefon sau a consultaţiilor la nutriţionist. 

 

MyFitnessPal – Pare să fie cea mai populară aplicație de lifestyle din ultimii ani și are deja peste 10 milioane de utilizatori în întreaga lume. Baza de date conține peste 5 milioane de recomandări de alimente și acces la un calculator de rețete pentru a afla exact câte calorii consumăm.

 

Fooducate - Aceasta este o aplicație mai complexă care ne ajută să monitorizăm valoarea caloriilor consumate și greutatea. Tot aici putem găsi rețete sănătoase și un forum unde putem cere sau oferi sfaturi legate de nutriție.

 

Pentru aceia dintre noi care dorim și să dăm jos câteva kilograme, aplicațiile în care putem monitoriza consumul zilnic de calorii sunt ideale. Printre acestea se numără MyFitnessPal, Cronometer, kiloCalorii. 

Pe mine m-a ajutat foarte mult o astfel de aplicație, am folosit MyFitnessPal pentru monitorizarea consumului de calorii ca să verific că sunt în deficit când am avut obiectivul de a slăbi.

 

Lose It - Este una dintre cele mai folosite aplicații pentru diete și oferă un plan de regim alimentar și o bază de date bogată, cu diferite alimente, rețete și meniuri.

 

BodyFastIntermittentFasting -  pentru cunoscătorii și fanii postului intermitent.  

 

Iar pentru cei care urmează o dieta strictă sau care au intoleranță la anumite alimente am găsit o aplicație utilă:

Food Intolerance - Are o listă de peste 900 de alimente care pot produce alergii, plus rețete și recomandări pentru persoanele diagnosticate cu intoleranțe.

 

Voi folosiți astfel de aplicații? Ce ne recomandați?

#SăFimSanatoși

2 Răspunsuri 2

FLo1
#StarMember
Interesante (din descriere) aplicațiile, însă eu m-am limitat la app de mișcare. Pentru nutriție este suficientă voința.

Vio73
#StarMember
Nu folosesc aplicații pentru așa ceva, dar încerc să am o alimentație cât mai sănătoasă și fără acestea.