anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming dezactivat la Orange Me 3 Start

alex_17
Junior
Traisc in germania de 5 ani si am un abonament orange Me 3 start , 100 min nationale , 1 GB net. nelimitat conv in retea, etc In data de 15 am facturarea si a fost taiat roamingul . Stie cineva ce se intampla ? Ce imi recomandati ? Mersi,
1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
Majoritatea celor care au abonamente sub 5 sau de 5 euro au fost înștiințați și li s-a propus trecerea la abonamentul de 7 euro, cu nelimitat minute naționale și 40 gb net ( roaming inclus). Trebuie să iei legătura cu ei și să încerci o renegociere a contractului. Subiectul a fost dezbătut intens pe aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2100230-orange-modifica-unilateral-abonamentul-orange-me-5 Succes!

Vizualizare soluţie în postul original

9 Răspunsuri 9

Vio73
#StarMember
Majoritatea celor care au abonamente sub 5 sau de 5 euro au fost înștiințați și li s-a propus trecerea la abonamentul de 7 euro, cu nelimitat minute naționale și 40 gb net ( roaming inclus). Trebuie să iei legătura cu ei și să încerci o renegociere a contractului. Subiectul a fost dezbătut intens pe aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2100230-orange-modifica-unilateral-abonamentul-orange-me-5 Succes!

Jay
Campion certificat
Ar trebui să te asiguri ca ai activ serviciul de roaming, sa nu fi fost dezactivat accidental sau sa fie vreo problemă cu telefonul. Apoi, e posibil ca abonamentele cu valoare mica sa nu mai aibă acces la roaming, însă, ar fi trebuit să primesti un sms, ca abonamentul tau nu mai beneficiaza de acces.. Dacă nu ma înșel, posibil ca abonamentele sub 11 € sa nu mai aibă acces la roaming.. In link-uri sunt mai multe informații, daca faci scroll pana jos, poate găsesti si informația care ti se potriveste.. Succes!.. https://www.orange.ro/roaming/abonament/ https://www.orange.ro/help/cum-activez-sau-dezactivez-serviciul-roaming-85

Razvan
#StarMember
Nu ai primit sms că ți se modifică contractul de la următoarea data de facturare? Să te uiți prin istoric, poate ți-a scăpat. Probabil, ne având consum mare de resurse intern, ci doar în roaming, te-au trecut la Orange Me 3 start național, fără roaming. Fiind în Germania sună la 0374300300, ia legătura cu Robotul Djingo din My Orange în secțiunea chat sau mail la serviciul.clienti@orange.com. Baftă!

FaraUnID
Campion certificat
Daca spui ca traiesti in Germania este posibil ca accesul la serviciul de roaming sa fi fost restrictionat ca urmare a faptului ca abonamentul respectiv a fost utilizat mai mult in afara decat in Romania. Utilizarea resurselor de roaming este considerată rezonabilă atât timp cât serviciul de roaming este folosit doar pentru călătorii ocazionale în afara teritoriului României. Scopul politicii de utilizare rezonabilă este acela de a detecta şi de a preveni utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming. Conform Regulamentului UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul 2015/2120, precum si conform Regulamentului de Implementare al Comisiei 2016/2286, pentru a determina dacă o utilizare este excesivă, abuzivă sau anormală vor fi luate în considerare oricare dintre următorii indicatori: - indicatori obiectivi privind prezenţa fizică (conectarea cartelei SIM) şi consumul (apelurile, SMS-urile sau traficul de internet), majoritare în roaming SEE față de consumul și prezența naționale, în mod cumulat şi pentru o perioadă de monitorizare de cel puţin 123 de zile calendaristice; - indicatori obiectivi privind inactivitatea unei Cartele SIM pe teritoriul național, asociată unei utilizări preponderente sau chiar exclusive în roaming; - indicatori obiectivi privind cumpărarea și utilizarea succesivă în roaming a mai multor cartele SIM de către același client; Sursa 1 - https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828 Sursa 2 - https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_ro.htm

alex_17
Junior
Da, intr-adevar, sunt in Romania doar in concediu 30-40 de zile, dar acest abonament il utilizez de mai bine de 2 ani si normal in roaming dupa epuizarea resurselor platesc aditional tot ce consum ( e normal) dar cum spuneam din 15 noiembrie mi-au restrictionat roamingul fara nici o notificare....! fara sms , fara apel, fara email si nici in myacount nu am gasit decat textul ca la solicitarea mea din 15 noiembrie in data de 15 noiembrie roamingul a fost dezactivat ! Culmea este ca daca incerc sa-l activez din my acount noul Orenge me 3 nu are nici o resursa si nici acces la roaming, mentionez ca in my acount la cronos figureaza toate resursele si consumul normal dar roamingul este dezactivat. Am trimis de zile cateva email-uri care au fost si confirmate cu nr de inregistrare dar deocamdata nimic, in continuare nu pot fi apelat si nici apeluri nu pot initia .

alex_17
Junior
Ai dreptate dar pentru aceasta se aplica acea suprataxa cu care sunt de acord si pe care am achitat fara comentarii mai bine de 2 ani...! Nu scrie nicaieri ca imi restrictioneaza fara notificarea acest serviciu!

alex_17
Junior
Azi am primit un email in care sunt anuntat ca au trimis un SMS (dar care nu l-am primit) in data de 10 oct 2019 prin care mi se ofera un abonament de 7 euro si deoarece nu am contactat furnizorul in 30 zile au executat procedura. Drept urmare am sunat imediat la 40 374 300 300 si acolo domnisoara a sustinut ca sigur am primit acel SMS si ca atare au trecut abonamentul de 2 euro cu resurse si cu roamnig la unul nou de 3 euro fara resurse si fara roaming....FALS deoarece eu am avut un abonament Me start 3 cu resurse si roaming iar acum am tot unul Me start 3 cu resuse dar fara roaming....! Am rugat pe fata sa confruntam sms-urile primite de la orange in ultimele 30 zile (erau doar 5 ) cu text si ora a amutit, liniste ba mai mult in 30 oct am primit un mesaj de la multi ani si 1 GB net dar numai mesajul.... desi eu sunt nascut in 7 ianuarie !!!!! Restul mesajelor erau de bun venit in germania ( stau la granita cu franta ) cu textul cuvenit de consum si suprataxare al resurselor in roaming si doar atat. In final fata a spus ca de luna viitoare se revine la vechiul abonament cu roaming si voi primi inapoi suma incasata in plus ( cel vechi 3 euro cel nou tot 3 euro ????? ) Concluzia mea ca pana la 5G Orange ar trebui sa faca ordine in si mai precis sa-si upgradeze personalul sau tehnica. eu stiu o vorba veche romanesca " Nu stie stanga ce face dreapta "

RafaHelper
#StarMember
Salut @Alex_17, De curiozitate, imi poti spune ce resurse ai la acest abonament de 3 euro? Multumesc!

alex_17
Junior
De fapt am avut un abonament de 2 euro am verificat facturile cu aceste resurse si cu roaming inclus iar acum la 3 euro aceleasi dar fara roaming ! Mi-au promis ca din 15 revine totul la vechea forma....sper. date: 1024 MB national si nelimitat internet national voce: 100 min nationale si nelimitat minute orange sms : nelimitat sms orange si nelimitat sms nationale