anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Inchidere Abonament

DeaconescuCDrag
Începător

Salut! As vrea sa explic prima data situația și apoi sa vin cu întrebarea. În 2021 am prelungit un abonament pe 24 de luni și mi-am luat un telefon în rate. Pe lângă cele 2 am făcut încă un abonament de net 4g cu router net. Ținând cont ca mai am 4 luni (3 fără asta) din abonament, am zis sa merg și sa plătesc ratele pe care le mai am și sa închid tot. Însă mi s-a zis că nu se poate face închiderea pentru ca mai am 140€ de plătit "clauze de reziliere". Asa ca am ales sa plătesc doar ratele și sa ma documentez puțin de pe comunitate. Întrebările mele sunt: Pot sau nu pot sa închid abonamentul? Iar suma ceruta este sau nu este adevărată? Am mai văzut ceva răspunsuri pe comunitate însă nu știu dacă mă încadrez. Mulțumesc!

6 Răspunsuri 6

DeaconescuCDrag
Începător

Am uitat sa menționez faptul ca am plătit totul la zi și ca nu am nici măcar o zi restantă. Mulțumesc!

Atunci mai ai rabdare 3 luni si apoi ceri rezilierea. Trece repede timpul si nu mai ai probleme. De ce te grabesti? Decat sa platesti 140 de euro, mai bine platesti 3 luni de abonament.

Salutare!

Eu zic să mai stai ceva și poți întreba in ultimele 3 luni. Posibil să fi avut ceva reduceri, dacă ți-au cerut banii ăia. Am pățit și eu la RDS, în ultima lună, când am vrut să închid netul fix cu o lună înainte și mi-au cerut 350 lei pentru a închide cu o lună mai devreme, chiar dacă le plăteam și luna respectivă. Probabil că sunt ceva reduceri și de acolo s-a ajuns la suma respectivă.

Baftă!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

La persoane fizice, despagubirile pe care trebuie sa le achiti se refera la reducerile pe care le-ai avut in lunile in care ai folosit abonamentul (lunile precedente). Deci da, suma o sa creasca pe masura ce trece timpul. La persoane juridice, e invers.

Problema nu e "daca pot sau nu sa inchid abonamentul". Problema e: daca se platesc sau nu despagubiri.

Si raspunsul e simplu: in 99.99% dintre cazuri, vei avea de achitat despagubiri daca vrei sa reziliezi anticipat. Daca te tine buzunarul sa platesti, poti sa pleci oricand. 🙂

Sugestia mea e una si mai simpla si te va ajuta pe viitor: treci pe prepay cu prima ocazie si nu-ti mai face abonament, decat daca nu exista alta solutie. Abonamentele vin cu clauze contractuale (unele ascunse) si iti limiteaza foarte mult libertatea de miscare. Nu pleci cand vrei tu (sau daca pleci, ti se vor cere tot felul de taxe si vor face tot posibilul sa nu pleci). Altfel spus, pleci cand te lasa ei. Daca nu-ti place tratamentul asta, solutia este sa nu-ti mai faci abonament. Valabil pentru orice operator.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Salut!

Din, daca nu ai ajuns in luna 24, penalizarile vor veni pentru:

  • reducerile de abonament primite in intervalul contractual al lunilor 1-23 (sau in ce luna s-a produs rezilierea)
  • reducerile de telefon primite (fiind in rate, 99.99% garantez ca ai primit si la el reducere si se va plati intreaga reducere, indiferent de valoarea ramasa).

Recomand sa ramai pana in ultima luna (nu cred ca mai sunt mai mult de 4 luni). Nu cred ca ar renta rezilierea (valoric) comparat cu penalizarile.

Razvan
#StarMember

Salut! La prelungirea abonamentului ai primit 100 euro reducere, chiar dacă l-ai luat în rate. Poți solicita rezilierea, acum depinde dacă vei plăti sau nu despagubiri, funcție ceea ce vor trece pe factura finală,și dacă consideri că nu sunt juste acele despagubiri, poți contesta factura după primire.