anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

In cat timp se face plata facturii din contul bancar?

A mai plătit cineva facturi direct din cont bancar? In cat timp se face plata?
1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember
Ca orice plată sau transfer bancar, dacă este extrabancar atunci între 2-4 zile. Dacă adaugi și procesarea plății, în 5-6 zile ar trebui să fie actualizată informația și în My Orange. @delfinas: ce are transferul bancar cu ..... cardul? Experiența?

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

delfinas
#StarMember
Bun venit in Comunitate, Madalinaelena98!!! Eu platesc cu cardul si primesc confirmarea platii in cateva minute. Poate in weekend sa dureze mai mult, din cauza ca functioneaza mai greu transferurile bancare.

FLo1
#StarMember
Ca orice plată sau transfer bancar, dacă este extrabancar atunci între 2-4 zile. Dacă adaugi și procesarea plății, în 5-6 zile ar trebui să fie actualizată informația și în My Orange. @delfinas: ce are transferul bancar cu ..... cardul? Experiența?

delfinas
#StarMember
Plata cu cardul nu e tot un fel de transfer bancar, din contul meu in alt cont bancar? De pe card ajunge cumva cash la vânzător?

Ideia este că ieri am făcut transfer din contul meu in contul celor de la Orange ...dar factura apare tot neachitată..de aia vroiam să știu dacă trebuie sa mai aștept sau sa incep să îmi fac griji..

FLo1
#StarMember
@delfinas: 🙂 NU, @delfinas dragă. Deși nu este topicul aferent, îți spun doar atât: - cardul este un instrument de plată care, atașat unui cont bancar, utilizează resursele existente în acel cont. Însă cardul nu stă la baza plăților interbancare, dovadă că, dacă în spatele unui card vei regăsi obligatoriu un cont IBAN, în spatele unui IBAN nu vei găsi obligatoriu un card atașat. - acum, înțelegând aceasta, îți vei da seama că plata cu cardul NU ÎNSEAMNĂ CASH PENTRU VÂNZĂTOR. De ce? În spatele acelui terminal POS este de fapt o configurare de transfer în contul bancar al vânzătorului, cu comisioane aferente. Nu ți s-a întâmplat la mici comercianți de "tarabă" dotați cu POS să-ți spună: "nu aveți cash? POSul nu e funcțional! sau că are nevoie mai mare de cash decât bani în bancă". - nu detaliez povestea pt că nu e topicul dedicat. Dar găsești tutoriale pe internet despre deosebiri și semnificații ale celor două metode de plată: transfer sau card. PS: Dacă ți se cere plata într-un cont IBAN, degeaba ai card. Trebuie să faci un transfer bancar, de pe IBAN-ul tău spre cel indicat. Dacă plătești la un POS, degeaba vrei transfer dacă nu ai un card bancar. PPS: Cu plăcere. 🙂

delfinas
#StarMember
@Madalina, dar din cont au plecat bănuții? Cum ai făcut plata?

delfinas
#StarMember
Flo, mulțumesc pentru nimic! :) Iartă-mă că am fost prea subtilă și nu s-a înțeles gluma din "De pe card ajunge (suma) cumva cash la vânzător?" Firește că nu ajung bani cash la vânzător, ci se plimbă niste sume "virtuale" între două conturi, nu monede și bancnote. Indiferent dacă plata se face cu ajutorul unui card sau din cont direct, eu le văd pe ambele ca niște transferuri bancare. Lămurit sau mai trebuie să desenez niște scheme?

Banii au plecat instant din cont..însă factura îmi apare și acum neachitată. Lucrez cu banca ING am înțeles că și ei la fel asta ar înseamnă că banii ar fi trebuit să le între ușor..

FaraUnID
Campion certificat
@Madalinaelena98 Dureaza cateva zile lucratoare. Depinde si banca la care ai cont (in cazul tau ING) cat de rapid se misca in decontarea sumelor.

DanielaH
Moderator
@Madalinaelena98, a fost alocată plata? E totul OK?

Da! Plata sa făcut. Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri !