anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Imposibilitate apelare wifi, lipsa retea

DanielUM
Junior

Bună ziua, 

Am o problema cu apelarea wifi care nu funcționează în zona fără acoperire rețea, chiar dacă am conexiune wireless. Îmi cere conexiune rețea pentru a putea face apelul. Dacă a mai intampinat cineva probleme de acest fel. Menționez ca cei care sunt în alte rețele pot face apeluri din zona fără semnal doar prin conexiune wireless. Teoretic ar trebui sa functioneze apelarea wifi chiar și cu modul avion activ dacă ești corectat la o rețea wireless. 

Mentuinez ca Telefonul are activate funcție, e un S 23 Ultra, cartela am schimbat o recent și update la zi. Abonamentul peste 5E. Apelul wifi(VoLTE) este activ. Apelarea wifi funcționează în zone cu acoperire 4G sau dacă este corectat la rețea și conexiune wireless simultan, dar dacă rămâne acoperire rețea, doar pe conexiune wireless nu funcționează. 

 

Mulțumesc! 

34 Răspunsuri 34

Razvan
#StarMember

Salutare! În mod normal, apelul wifi trebuie să funcționeze, când lipsește rețeaua. Ești cumva pe OROC?, că acest S23 ultra nu are implementate corespunzător funcțiile 5G si nu ar fi mare mirarea că nu merge nici apelul vo-wifi. Ai dat restart la telefon, să vezi dacă serviciul a redevenit disponibil, chiar și când nu ai semnal. Problema ta, se rezumă la o problemă de interogare între telefon și serverul ORO, si vede telefonul off-line si nu ii mai ofera acces la servociul apel prin wifi. 

 

 

Salut,

Intradevar tel a fost achizitionat de la OROC. L am restartat de mai multe, făcut update, tot nu funcționează. Ce as putea sa fac? Sau la cine sa apelez?

Mulțumesc! 

Deocamdata, tot ce poti face e sa ai rabdare, sa fie compatibil telefonul cu reteaua OROC. Sunt mai multe reclamatii pe tema acestui model in reteaua OROC.

DETALII: https://comunitate.orange.ro/t5/servicii-de-voce/rezolvat-lipsa-semnal-5g-oroc-s23-ultra/m-p/1118762

 

Eu întâmpin o problema când folosesc funcția apel wi-fi. Acasă folosesc funcția wi fi calling fiindcă semnalul din casa este slab. Când sunt in apel (prin apel wi-fi) cu o persoana și o alta persoana încearcă sa ma sune, de cele mai multe ori nu mi apare ca am fost sunat, deși persoanele îmi spun ca lor le suna telefonul sau ca apare apel in așteptare. 
Ați mai patit ceva de genul?

@Calinm21: Verifică lista de apeluri nepreluate. Vei avea surpriza să regăsești acolo acele apeluri. De ce nu-ți apar? Este o problemă de device / configurare apeluri telefon și diferă de la un model la altul.

In 90% din cazuri dacă sunt angajat intr-un apel folosind funcția wi-fi calling, alta persoana nu ma poate suna, chiar dacă eu am funcția de apel in așteptare activata. Dacă nu folosesc wi fi calling, nu am problema asta

Activeaza si serviciul Mesagerie Vocale, macar  asa afli cine te-a sunat si cand telefonul tau pare a fi inchis/ocupat. Eu chiar daca am activat apelul prin wifi, pot primi si apel in asteptare.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Despre ce telefon e vorba? Ai incercat o resetare de retea (Reset Network Settings)?

E posibil sa fie un bug de implementare pe dispozitivul pe care il folosesti.

Client Orange

Vio73
#StarMember

Salutare!

Se pare că e o problemâ ci softul acestui model de telefon, care nu este compatibil cu mai multe servicii oferite prin rețeaua OROC. Sunt probleme și cu activarea 5g-ului, am văzut că au spus asta mai mulți utilizatori. Deci trebuie răbdare sau încerci să te muți la ORO. Sigur, mai întâi probează cu o cartelă prepay dacă este activ serviciul apel wifi, pentru că este posibil să nu îl din soft. 

Poți, de asemenea, să pui și o întrebare la Samsung suport despre acest lucru și poate te ajută cu vreo sugestie.

Telefon:

0800872678

Detalii aici:

https://www.samsung.com/ro/support/contact/

Baftă! 

 

Razvan
#StarMember

Da, este o problemă de soft între Samsung România și OROC. Lasă un feedback către cele două companii. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Depinde de telefon. Din cate stiu, in general pe Android, nu poti sa apelezi prin WiFi fara sa ai macar un pic de semnal. Pentru ca taxarea se face pe numarul de telefon. Pe iOS merge, inclusiv in Mod Avion.

Client Orange

DanielUM
Junior

Salut, ca sa fac un rezumat.

Inițial asa am crezut și eu ca este o problema cu telefonul, asa ca am încercat și cu un model mai vechi S 20 ultra. Nu merge. Am încercat și cu iPhone,dar același rezultat. Am pus pe cineva cu cartela prepay, acelasi rezultat. Abonamnetul meu e la ORO, doar tel l am achizitionat de la OROC.

Au încercat și alte persoane în aceeași locație, sub aceleași condiții și doar cei din rețea Digi au reușit sa efectueze un apel wifi făra sa aiba acoperire rețea.  Culmea, un prieten cu tel Samsung tot S23 dar pe rețeaua Digi reușește. 🤔

Mulțumesc! 

Apelul wifi ține și de compatibilitatea dintre telefon și routerul pe care îl folosești.

Nu cred ca sunt probleme de contabilitate intrucat internetul merge foarte bine prin conexiunea wireless. Orice aplicație (netflix, whatsup etc). Conexiunea wifi si  routerul sunt de la starlink.